Måndag!

Jaha, då har en ny vecka börjat igen. Inne på de vanliga rutinerna med. Jörgen jobbar dag så nu börjar vardagen bli sig lik igen. Men jag hoppas verkligen att han inom kort får börja jobba tvåskift igen. Känns som om han är hemma mer då. Visserligen är han inte det, men det känns så iaf :) Eller jo, varannan fredag är ha nju ledig :) Det är skönt.

Inatt var jag uppe en sväng och hörde på toan när jag gick på ett ställe å det lät som om det var en massa vatten under golvmattan. Fick ju lite smått panik då. Låg och jämrade mej över detta större delen av natten, så det blev inte så mycket sömn. Plus att jag väckte Jörgen. Vilket trevligt uppvaknande. JÖRGEN!! VI har en vattenläcka på toan, vid duschen!!! Haha, stackare. Men det visade sej vara ett falskt alarm! Så det tackar vi Thomas för! Tack tack! Var bara duschlisten på golvet som var lite lös typ, så där under var det vatten. När man då går brevid den så låter det som om det bubblar vatten.. typ.. jag å förklara :) haha. Men det var ju som sagt inte så farligt!!

Annars idag så har jag väl inte gjort något specielt. Ida och Theo var här en sväng i förmiddags, tog en kopp kaffe å tjötade lite :)

Har tränat med Wii. Haft träningsvärk som faaan. Men gjorde lite Yoga övningar så lättade det en del :) Fick sträcka ut på sej! Hmm.. undra om man kan växa en cm eller två? Haha.. låter nästan så när de förklarar i "spelet"!
Annars så har jag städat lite här hemma. Men det syns ju så klart inte nu, så det lär nog bli ett tag med dammsugaren och med moppen i morgon med! Har en hel hög med tvätt att sortrera med, orkade inte med det idag. Så jag ska nog lyckas hålla mej sysselsatt i morgon!

Nehe, nu ska jag röja lite i köket, sen lutar det nog åt sängen!

Hejsvej!

oj oj!

En mer eller mindre sömnlös natt. Usch, det är jobbigt. Får hälla i mej en kanna kaffe så kanske man vaknar till.
Har träningsvärk i hela överkroppen med. Blää för det. Men då vet man ju å andra sidan att man gjort något :)
Nu vakar min lilla Bella till. Så ska mysa med henne :)

Ingen Julskyltning

Missade att skriva igår att vi fick lite problem med vår torktumlare igår. Slutade med många liter vatten över hela golvet. Det var mindre kul. Felet var att det hade kommit in en massa ludd i ett litet litet tömmningshål. Tyckte att tumlaren lät lite konsitg när den var igång, å när jag gick för att kolla och öppnade luckan till det ena filtret så bara forsade det ut vatten. Men nu är det åtgärdat igen, så allt funkar som det ska :)

Idag började jag dagen med ett träningspass med Wii fit. Kul kul. Blev en timme iaf :) Inte illa det. Å det kändes :) Preics så det ska vara.

Skulle åkt in på Julskyltningen, men det blev inget. Tog en promenad och stannade till hos Thomas och Ida på en kopp kaffe :) Fick se hur sing star funkade med :) Verkar kul, om man bara vågar ta sej ton med :) Hehe, får göra det nästa gång. Men mitt största problem där är att hinna läsa texten.. Hm. Hade ju underlättat om man hann med den :) Får väl göra en vild chansning annars på vad där står :)
 Det slutade iaf med att de förljde med hem så bjöd vi dem på lite middag, kaffe och våra hembakta pepparkakor :) De provade på Wii fit med. Å vad jag förstod så tyckte de det var kul :) Så det lär nog bli fler ggr. Tyvärr hann de inte stanna så länge, men som sagt, det finns ju fler dagar :)

Nu ska jag köra igång tvättmaskinen, å sen mysa med lilla Bella innan hon ska sova :) Hoppas på att det ska gå bättre idag.

Hejsvej!


Wii fit+

Hallå där!
Idag så har det städats och tvättats. Tvättade även täckena och kuddarna idag, så nu kommer det bli extra gosigt att krypa ner i sängen. Ny duschad med, så det ger ett extra pluss i kanten :)

Jörgen jobbade idag med. Men när han kom hem så åkte jag och handlade hem lite så vi kunde baka pepparkakor :) Jag och Jonathan gjorde det tillsammans och det tyckte han om :) Han var så glad för han fick en egen liten kavel :) Verkligen småsaker som kan glädja de små :) Kul!

På kvällen så bestämde vi oss för att skaffa Wii fit+. Så Jörgen åkte in och köpte det. Det får blir vår gemensamma julklapp till varandra i år :) Den kostar ju lite tyvärr. Men men.
Har provat den nu i ett par timmar. Kul är det! Så det är verkligen tummen upp för det. Och som det verkar nu, och som det känns i kroppen så ger det bra träning :) Finns en massa olika saker att göra, och brädan ser till så att man inte kan fuska, därav blir det ju att man gör alla övningar och spel rätt :) Kommer att göra ett andra utlåtande om det hela längre fram när jag provat det mer. Men nu har jag ju då två roliga tränings grejer att pyssla med hemma! Trivs väldigt bra med min cross trainer och med Wii!

Lilla Isabella har visst svårt att komma till ro ikväll :( Hon har varit tyst nu i ca 20 min. Så hoppas på att hon har somnat ordentligt nu. Inte riktigt likt henne, för hon brukar ju somna vid 8-9 tiden. Men nu har hon varit vaken till halv tolv då. Men men, man kan ju inte alltid sova bra :)

Jörgen har helt klart fastnat vid spelet :) Sitter och väntar på att han ska in i duschen så vi kan hoppa i säng :)

Nu ska jag dra mej iaf.

Natti med er!

Träningen avklarad!

Missade att skriva innan med att nu äntligen är fönsterna puttsade med :) Känns skönt

Å nu har jag precis tränat mitt pass för idag, så nu blir det en härlig dusch innan det är dags att gosa ner sej i sängen!

Natti med er!

Just det. Nya frågor och svar på aftonbladet.se idag med angåede svininfluensan. Tråkigt bara att samma frågor kan variera så mycket i svaren. Men men.

hejsvejs

Spindelfobi!

Ja, det har jag verkligen, på hög nivå!

Känner mej fruktansvärt löjlig när det gäller det, men jag kan inte ro för det. Vill inte vara sjukt rädd för ett litet djur som är helt ofarligt och som inte är större än min stortånagel. Men så är det. Senast idag fick jag en riktig panikatack av en spindel. Höll på att packa upp mina tomtar ur en kartong. På kartongen satt där en spindel, jag trodde att denna var död, men för att försäkra mej om det så blåste jag lite på den. Spindlen började då att springa å jag flög nästan två meter bak å trilla. Hjärtat började slå som faaan, började hyperventilera. Satt kvar på golvet för att hålla koll på vart den tog vägen. När den väl satt still så lyckades jag lugna mej lite. Skulle sedan ta fram en liten kartong ur lådan, upptäckte då att det fanns spindelväv på denna. Fick än en gång riktig panik å sprang ut till Jörgen och bad honom komma in och hjälpa mej. När han kom in så var spindlen på kartongen borta vilket gjorde att jag börjada hyperventilera, allt började snurra! Mår verkligen dåligt när jag kommer i kontakt med dem inomhus, och framförallt när de försvinner! Började fäktar runt omkring mej, det kröp på hela mej kändes det som. Det är precis som om jag försvinner in i en annan värld. Går inte att förklara. Riktigt jobbigt är det iaf. Farligast är det när jag upptäcker dem i bilen, framförallt om det är jag som kör. Jag får ren panik.
Jörgen hittade iaf spindlen och när han försäkrade mej om att den var död så började jag att gråta, ordentligt. Skäms nästan för att säga det. Men jag vet iaf att jag inte är ensam om att känna så. Önskar bara att det inte vore såhär. Mina barn ska ju inte behöva tro att en liten spindel är livsfarlig. Har funderat många gånger på att gå på fobiterapi. Vet ju om att man kommer vara i kontakt med spindlar, så därför drar jag med för det. Men tror ändå att det börjar bli dags.

Den värsta skräkfilmen som jag någonsin har sett är imse vimse spindel. Usch, jag hade dött om jag befann mej i det huset i slutet på filmen. Fyy..

Förr bad jag alltid min syster Alexandra komma och ta spindlar om jag hitta någon på mitt rum.

Var med om en ganska konstig sak för några år sedan när jag bodde hemma. Helt skumt är det. Men sant. Hade lagt mej på kvällen och var precis på väg att somna. Ryckte till av att jag kände mej iaktagen, så tände lampan, satte mej upp och tittade omkring mej. På golvet nedanför sängen satt en sån husspindel. liten kropp och lång men. Usch. Fick panik, vågade inte röra mej. Ropade på mamma, men hon hade somnat och låg på övervåningen så hon hörde mej inte. Vågde inte gå ner ifrån sängen heller, vet inte vad jag var rädd för att den skulle göra, men iaf. Kändes som om jag stirrade på den i en evighet. Men tillslut så börade den att krypa, upp för min säng. Så flög jag ur sängen och sprang för att hämta syrran, hade glömt att hon var hos sin pappa då. Så fick gå tillbaka igen. Hittade spindlen på överkastet i sängen, så skakade på det så sden trillade ner på golvet. Tog en stor bok och slängde över den. La sedan två böcker till över den! Klarade inte att sova på mitt rum sen så la mej i syrrans istället. Dagen efter så klarade jag inte av att ta bort böckerna, så de låg där i ca en vecka, innan min syster var hemma igen och kunde torka bort den åt mej. Vet ju om att den var död, men klarade ändå inte av att ta bort den. '

Så det här med spindlar är verkligen jobbigt. När jag var hos min pappa för ett antal år sedan så gick jag tom hem till grannen för att be honom komma in och ta en spindel när jag var själv.
Om jag är ute så har jag inte lika stora problem med dem. Om de inte är alltför nära då, eller på mej. Usch. Vet inte hur det kan vara så. Men antagligen så är det att jag typ känner mej instängd med dem om det är inomhus.
Men så är det. Jag hoppas att jag kommer över det någon gång. verkar inte troligt. Men önska kan man ju!

Har många jobbiga spindelhistorier.

advent.. typ

Det blev tyvärr inget med badhuset idag. Tar det en annan helg då vi har barnvakt till Isabella.
Fick istället upp ljusstakarna och tomtarna idag :) Så mysigt när det kommit på plats. Tråkiga är att jag inte direkt kan hitta julkänslan, antar att det har med vädret att göra. 7 grader varmt och som ute.. Hmm. nä då brukar inte någon tomte komma till mej. Bukar i normalt sett sätta på lite julmusik med, men idag kändes det bara konstigt, så struntade i det!

Imorgon så ska Jörgen jobba igen. Är bara vädret ok så ska jag åka och rida direkt när han kommit hem. :) Ska bli kul. Tråkigt bara att inte Rebecca är hemma och kan följa med :( Men men. Hoppas inte hästen är knäpp i morgon då, så hon vägrar att gå framåt.

Fredagen är kommen, så ikväll blir det nog idol och lite mys med familjen :)

Nu kommer helgen igen :)

Så nu var denna veckan med snart gjord. Börjar dra ihop sej till jul nu. Dags för pynt i helgen :) Blir nog på lördag här hemma. Funderar på att baka pepparkakor och lussekatter med Jonathan :) Det tycker han nog är kul.
Vi hade tänkt att åka och bada i badhuset i morgon. Får väl se hur det blir. Om vi hittar någon som kan tänka sej att passa min lilla flicka, underlättar ju om hon inte är med :) Får bli liite större först.

Imorse så mådde jag ganska så dåligt, men som tur var blev det bättre längre in på dagen :) Å nu, när kvällen är kommen så känner jag mej pigg. Så typiskt när jag hade behövs gå å sova. Tror det var träningen och duschen som piggade upp en del.

Jonathan fick var upp länge idag. Ville ha lite mys stund med honom ikväll, plus att han som två timmar innan idag, så det hade varit lögn att få honom att somna vid klockan sju. Så nu har jag precis varit å lagt honom, verkar som om han somnar.

Har lite planer på att åka ner till halmstad efter nyår med. Själv, hem till ett par "gamla" vänner. Vänner från den goa tiden :) Ska bli kul. Ser fram emot det. Ska bara klaffa en en helg där det passar oss alla med och när jag kan känna mej helt oberoende av ekonomin. :) Då blir det ännu roligare :)

Verkar inte vara så mycket att se på tvn ikväll. Får ta och fixa med tvätten istället, innan det är dags för sängen.

Natti med er!

Något fel!

Jaha, idag blev det samma sak på morgonen. Fast denna gången hade jag inte glömt att ställa klockan, men när den ringde första gången på morgonen så råkade jag stänga av istället, annars brukar jag snoza typ tio min. Men nej, det blev att flyga upp ur sängen idag med. Visserligen så hann inte klockan bli lika mycket idag, men ändå. Jonathan kom i tid till dagiset ändå.

Igår kväll var jag så jäkla trött, la mej och somnade vid klockan nio. Brukar inte lägga mej så tidigt, men igår var det skönt. Får se hur det blir ikväll, känner mej inte så piggelin idag heller. Men jag har iaf varit inne i stan och handlat. Skönt att handla på morgonen när det inte är så mycket folk.
Var tänkt att jag skulle åka till jobbet idag ju, men det blev inget med det. Var en i personalen som var sjuk, så väntar tills hon är frisk igen. Ville ju så gärna se Isabella :) Blir väl nästa vecka istället då.
Så nu ska jag passa på att vila huvudet innan Isabella vaknar till igen och innan busungen kommer hem :)

Läste med att de stoppar vaccin i cannada pga biverkningarna. Stod att det var 5ggr värre än vad de trodde att det skulle bli. Jaja, så är det!

Hejsvej!


huvudet exploderar!!!

Usch, idag så ville jag verkligen inte gå upp ur sängen. Vilken huvudvärk, frossa och ömhet i hela kroppen. Hade dessutom glömt att ställa larmet på klockan igårkväll, så vi vaknade försent, så det blev stress på morgonen med. Det är något jag verkligen inte tycker om. På morgongen vill jag kunna ta det lungt så man vaknat till ordentligt. Men men, så blev det inte idag. Eller, Jörgen han var så snäll att jag fick gå och lägga mej igen en stund. Var skönt det, för idag har jag varit allt annat än pigg.

Har fått en del gjort iaf, bytat och tvättat lakanen i sängarna. Rensat och sorterat blan alla papper. Från 6 pärmar till 3 :) Tycker det var bra jobbat. Fan va man samlar på sej, alla möjliga onödiga papper. Men nu är det bättre ordning på det iaf. Städade ur kyskåpet idag med. Har tänkt göra det ett tag nu, så äntligen blev det av. Rensade även ur i några lådor i köket med. Så nu är det nog bara att puttsa fönsterna kvar, å det blir väl till helgen skulle jag tro. Dags att få upp tomtarna ju. Inte klokt vad fort tiden går. Var inte alls längesedan vi satte upp dem ju.. hmm?

Är något som inte stämmer i kroppen just nu tror jag. Har börjat samla på mej en massa västska. Jobbigt är det. Händerna oh fingrarna är som bollar och det bara stramar i dem. Å fötterna fick jag knappt i mina sandaler innan, trots att jag i vanligfall skulle kunna ha en storlek mindre i dem. Hoppas det släpper snart. Men det har väl med förkyldningen att göra kan jag tänka mej.

Tänkte träna nu på min cross trainer. Fixade fem min, sen kändes det som om huvidet höll på att explodera, så jag får nog tyvärr skippa det idag. Hoppas på att det känns bättre i morgon. Då blir det fullrulle med. Ska iväg och handla direkt när jag lämnat Jonathan på dagis i morgon, sen ska jag och Isabella iväg till mitt jobb och hälsa på. Måste skriva på ett papper om deligation, rätt måste ju vara rätt. Ska hälsa på en avdeling med oh ta en kaffe. De ville se Isabella igen. Hon var en liten, liten plutt sist :)

Sen ska jag hem och sträda å greja. Så dagen lär gå imorgon med. Hoppas bara på att må bättre som sagt.

Nä, nu ska jag kolla lite på tv innan jag kryper ner i sängen.

 


Tandläkaren!

Dagen började med ett besök hos tandläkaren. Har jämrat mej över detta eftersom jag tycker det är så sjukt onödigt dyrt. Men man ska ju vara noga med sina besök, annars kan det längre fram bli jäkligt dyrt. Men jag är frisk i munnen, inga tandtroll hittade :) Har ett pytte, pytte litet hål i ena visdomstanden, men det är så litet att det inte behövs göras något med det. Det har inte blivit större på flera år så :) Känns skönt det. Men hos sa till mej att om det är så att kan börjar få några känningar om det så drar de ut tanden. Å det är jag verkligen INTE sugen på att göra! Har hört skräckhistorier om att dra ut visdomständerna. Fast jag är ju lite udda, så jag gillar bedövningssprutan :) Haha, jag är knäpp, vet det. Har dragit ut fem tänder när jag var yngre. Var livrädd första gången, med de andra gångerna så nästan såg jag fram emot det :) Haha, tycker själv det är knäppt. Men denna tanden skrämmer mej en aning. Så den får sitta där den sitter. Men dyrt det blev det inte iaf. 40 kr :) Tyckte det var ett alldeles lagom pris :) Man får visst något avdrag ifrån försäkringskassan på en viss summa en gång om året. En bra sak som Fredrik har ordnat. Wow!

Sen var jag på läkarbesök med Isabella idag med. Det gick bra, hon följer sin kurva! Duktig tjej. Sen hem å hämtade Jonathan. Dagen sprang på i sin dagliga ordning. Nu sover båda barnen och jag har tränat och duschat så nu är det dags för sängen för min del. Väntar bara på att det sista i brasan ska brinna upp, så får vä diska Isabellas flaskor undertiden. 

Natti natti

 

Vaknade av panik!

Inatt så vaknade jag vid halv fyra i ren panik. Trodde jag hade försovit mej. Fick kolla flera ggr på klockan och övertala mej själv om att det inte var med. Hmm, hatar när det blir så. Men, jag försov mej inte. Kom i god tid till jobbet så jag kunde njuta av en god kopp kaffe :) Gick bra att jobba, var lite orolig över hur det skulle gå bara, för det var på en avdelning som jag knappt känner till och jag känner inte personalen något vidare där heller. Men det gick bra. Men trivs så klart bäst på övervåningen :)

När jag kom hem så bytade jag bara om och åkte till hästen. Var kul idag med, vi hittade en ny runda som vi kunde rida. Helt perfekt var den, inte för lång och inte för kort :) Har inte haft någon runda som varit så där lagom innan :) Så det var kul. Hästarna var en aning piggare idag med vilket gör att det blir ännu roligare. Funderar på att bli busans fodervärd till våren med :) Får se hur det blir. Annars så lutar det visst åt att Ida ska fixa någon annan som är det på deltid typ, vilken kommer betyda att jag och Rebecca inte kommer kunna rida när vi vill kanske. Utan då blir det bestämda dagar istället. Men vi får se vad som händer. Kanske skaffar mej en egen häst istället :)

När jag kom hem efter ridningen så kom Thomas, Ida och lilla Theo hit på en kopp kaffe. :) Annars så har jag inte hunnit med så mycket. Tvättar nu, så får vänta på den maskinen, det blev visst tvättat två ggr. Lilla Jonathan tyckte visst att det behövdes.. Hmm..

Ska strax gosa ner mej i soffan. Hostan och halsont kommer smygandes tillbaka igen nu. Har varit helt okej under dagen, fast i morse när jag vaknade så mådde jag pyton. Verkar som om det kommer igen nu. Men det brukar väl vara värst på morgonen och kvällen.

Imorgon bitti bär det av till tandläkaren. Usch, hatar att lägga pengarna på det. Men men, det är ju ganska så nödvändigt ändå.

Så nu säger jag godnatt! Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kräk över matbordet :(

När Jonathan kom och väckte mej i morse strax efter klockan sex så var jag helt slut. Haft svårt för att sova i natt, så jäkla ont i halsen. Är väldigt svullen i halsen, är om i hela kroppen, spängande huvudvärk, frossa, lock för öronen.. hmm.. tror visst att jag åkte på förkyldningen ändå. Trodde jag skulle slippa det, men attans så fel jag hade det.

Men jag kom iaf iväg och red idag. Känns skönt det. Men var trött kan jag säga, så tungt som det var idag har jag inte varit med om innan. Men men, nu är det gjort iaf och kul var det :) Vi kom iväg lite senare än planerat, eller till stallet kom vi iväg  tid till, men där var några och tittade på busan och sen så ville Linnea rida en sväng med innan vi kom iväg. Men det gick bra iaf. Blev verkligen terräng idag. Låg nersågade träd över vägen där vi skulle rida, så vi fick hoppa av och vandra in i tät skog för att ta oss framåt. =)

Sen hem och duschade, fixade middagen och åt. Det slutade ju väldigt trevligt. Lilla Jonathan spydde rätt ut över bordet. Hmm, inte trevligt alls. Men men, vad gör man. Var ju bara att ta tag i det.

Så nu ska jag sätta igång tvätten sen blir det soffan en stund för min del, är helt slut. Har egentligen lite mer städ kvar idag, torka golven, men det får vara tills i morgon. Orakar verkligen inte.

Ska komma isäng tidigt ikväll med, jobba i morgon :)

Hejsvej!


Jo, en sak till!!!

Ingen fara för gravida kvinnor att ta vaccinet! Påstår att det inte når fostret ? Haha,, hur faan tänker de då? Du ska inte röka, dricka, ta droger, ta vissa mediciner och andra vaccinationer när du är gravid.. Vad är skillnaden ??? Fattar verligen inte det. Och de har inte nämnt det heller. Hmm. detta gör mej väldigt fundersam och väldigt frustrerad! Men så är det! Läkare är knäppa, det är bara så. Ingen klarhet i något. Kan komma på 1000 anledningar till att jag har svårt för att lite på läkare. Men så är det. Klankar gevetvis inte ner på alla. Finns såklart väldigt bra läkare med!

Så, nu säger jag godnatt!! 

110% säkert!

Hej hopp!

Dagen har varit toppen. Eller väldigt bra iaf :) Var iväg och red i några timmar i morse. Mycket trevligt. Älskar det verkligen. Hästarna var väl inte så himla pigga idag, men kul var det iaf :) Ska iväg i morgon igen efter att Jörgen kommit hem ifrån jobbet. Så det springer väl iväg ca tre timmar då med. Sen har vi planerat att hyra film och bara mysa tillsammans :) Ska bli skönt.

När jag kom hem ifrån ridningen så var jag duktig och tränade på min cross trainer med. Känns väldgit bra. Blev dock ingen promenad, vi åkte in till stan och handlade lite med. Har äntligen skaffat mej ett par vinter ridskor med, som passar mej! Så nu slipper jag frysa och få ont i fötterna :) Så kan tänka mej att det blir ännu roligare i morgon!

Nu ikväll har vi bara tagit det lungt. Busat och myst med Jonathan. Så mysigt när han kommer och kryper upp i knät till en när man sitter i soffan. Klappar och gosar med honom lite, sen somnar han gott :) Det gillar jag.
Kollar på Idol med. Hmm.. kan inte bestämma mej för vem som jag gillar bäst. Hmm..Calle och Erik är kanske mina favoriter :) Visserligen är jag inte så insatt eller bryr mej så mycket om det. Men ändå!

Jörgen har suttit vid datorn och läst en massa om vår kära svininfluensa. Så nu är jag mer än 110% säker på att jag INTE ska ha den. Den är inte så himla farlig som vad det har förstorats upp om. Finns alltid folk som vill tjäna pengar. Och det gör de nu, på allt vaccin. Men, jag tycker det är bra att det finns folk som vill ta sprutan, gevetvis. För att vara förkyld är väl aldrig kul. Vi läste med att detta vaccinet håller sej ca 6 månader till 1 år. Så, de som har tagit vaccinet får fortsätta att göra det även nästa år om de vill ha fortsatt skydd. Emunförsvaret försämras dock av det. Men men. Sen läste vi med att man INTE ska ta vaccinet om man redan är förkyld eller har något annat virus i kroppen. Vaccinet ger inte något vidare skydd om man då redan är sjuk när man tar det.

Sen när vi läste om symptomen så yttrar det sej precis som en vanlig förkyldning. Läste på flera olika sidor, så det finns ju iaf något som de är överrens om läkarna :) Hosta, huvud värk, värk i kroppen, diareé, halsont, frossa och trötthet. De är det mesta av symtomen, och i denna familjen har vi haft precis de symtomen. Eller inte jag, inte diareé och hosta. Men det andra. Så det är fullt sannolikt att det är svininfluensan vi har här nu. Lär aldrig få veta det eftersom att det inte ens är hälften av alla sjuka som har fått testa sej, så för vår del här är det ingen mening med att söka. Är inget behov av det heller. Men något vaccin blir det inte iaf. Början man väl med det så får man fortsätta sen, annars så tog man den helt i onödan kanske. Åh, det finns så mycket jag vill skriva när det gäller detta, men antar att det bara skulle bli en enda röra. Sen så finns det säkert folk som skulle ta det helt fel med. Så jag hoppar över det.

Nehe, nu börjar jag bli lite smått trött. Funderar på om jag ska se klart Idol eller inte. Spela in och se i morgon bitti kanske ? Mmh, får väl se.

Ska dra mej härifrån nu iaf.

Så ha en fortsatt trevlig kväll alla ni och sov så gott sen!

Kraaam


Cross trainer

Älskar min lilla maskin. Verkligen. Har dock inte haft specielt mycket kontakt med den det senaste året, dammat av den typ. Men nu så. 30 min blev det idag, trots en sprängande huvudvärk. Så känner mej väldigt nöjd. Blev dock väldigt pigg, hmm.. typiskt när det börjar bli dags för sängen snart. Men men, kanske inte är något att rekomendera då att träna senare på kvällarna. Men vad gör man, det får bli när det finns tid för det, så det passar mej bäst när barnen har somat. Min kondition har helt klart förbättrats sen jag skaffade mej den där. Då fick jag knappt luft efter tio min träning, nu var jag knappt anfådd efter 30 min. Så mina promenader och ridningen har ju helt klart lönat sej.

Blev bestämt nu att jag ska rida i morgon förmiddag! :) Ska bli kul. Hålla tummarna för att det är uppehåll med regnet bara. Mindre kul när det regnar. Vädret visade att det skulle vara "fint" i morgon, men det är längesedan jag slutade lita på det.

Nähe, ska se om det finns något att se på TV ikväll. Tror knappast det. Blir nog att jag är uppe tills Jörgen kommer hem ifrån jobbet idag (23:50) Om jag inte skulle bli akut trött och däcka i soffan förståss.

Natti natti med er!

Nu spolas vi snart bort

Usch vilket tråkigt väder. Bara regn, regn å ännu mera regn. Men blåsten har iaf lagt sej. Igår kväll lät det som om huset skulle lyfta! Kanske hade kunnat vara spännande iofs. Som i trollkaren från Oz. Vakna upp på en helt annan plats. Nä, det lär väl inte hända.

Blev faktiskt lite besviken när jag vaknade å såg att det inte var ett sådant busväder som det var igr ändå. Hade planerat att jag skulle rida på förmiddagen, men avbokade det med tanke på vädret. Så hade kunnat rida. Vissertligen är jag inte så piggelin, men ändå, tror inte att jag skulle smitta hästen :)
Skulle haft kaffebesök idag, men fick avboka det med. Jörgen och Jonathan är väldigt förkylda. Jonathan har visserligen piggnat till en hel del nu, var värst på förmiddagen. Han hostade konstant i ett par timmar. Stackaren! Får väl se om det är likadant i morgon. Så, det är onödigt att bjuda in folk när det är förkyldning, dumt att riskera att smitta, framförallt om man de med har barn. Så får ta det nästa vecka istället :)

I morgon är Jörgen ledig. Skönt det, trevligt med lite sällskap på kvällen. Visserligen har jag varit trött typ hela veckan, men ändå skönt när det är någon mer där och man kan hjälpas åt med barnen. Men på lördag ska han jobba igen och jag ska jobba på söndag ju. Ska bli kul. Hoppas bara inte att förkyldningen har brutit ut på mej då.. hmm.

Har inte gjort någonting idag. Eller jo, dammsugning och tvätt, men det tillhör ju vardagen.
Har duschat Jonathan nu ikväll med, snart dags för Isabella med. Sen så ska vi tre bara mysa tills det är dags för sängen.

Så ha en trevlig kväll alla!

Isabellas fotografering!

Idag var det dags. Har sett fram emot att lilla Bella skulle fotografera, är så kul när man får bilderna sen =) Jag trodde att det inte skulle vara några problem med att få henne att skratta. Hehe, så fel jag hade. Eller skrattade gjorde hon, dock vid fel tillfälle :) Men det blir nog fina kort iaf! Hon ville absolut inte sitta i stolen. Sätter man henne så så sträcker hon på sej och vrider och vänder sej så hon blir liggandes i stället :) Lilla busungen. Vi fick många härliga skratt där inne iaf :) Gick inte att låta bli. Vi bokade även ett nytt datum för nästa fotografering i Maj. Likabra att göra det, lätt att tiden bara springer iväg annars, den gjorde ju tyvärr det med Jonathan. Men men. Lätt att vara efterklok :)

Vi passade på att handla lite med när vi ändå var i stan. Skönt att ha det gjort. Hade tänkt ta en promenad idag, men vädret gör mej inte specielt sugen. Regnar å är ruggigt. Fryser här inne, så tror inte saken blir bättre av att gå ut i detta då. Men vi får väl se. Börjar visst blåsaupp en del nu med.

Tänkte förbereda middagen, men kan inte bestämma mej för vad jag ska göra. Hmm, men det lutar nog mest åt att det blir kyckling. Gott gott.

Nehe, nu ska jag tända brasan och hoppas på att sluta frysa.

Hejdå!

Grattis till mej! Och Isabella så klart :)

Då var man ett år äldre nu då. Kan väl inte påstå att det känns något specielt mer än att det verkligen är ett tecken på att tiden går fort. Känns inte som om det var alls längesedan jag fyllde. Så det året har verkligen gårr fort. Lilla Isabella blev sex månader idag med :) Å det halvåret har verkligen gått fort. Dagen då hon föddes, åtminstonde precis innan förlossningen kommer jag ihåg som om det vore igår. Sjukt att det redan har gått ett halvår. Så för sex månader sedan, vid 09:18 föddes min lilla flicka :) Vid klockan 23:00 fick jag se henne första gången :) Hon var så pytte liten :) Det är lite lustigt att Jonathan är med född kl 09:18. =) Tycker det är lite lustigt, det finns ju många minuter på ett dygn, men lilla Bella lyckades pricka in samma tid som Brorsan! :)

Idag så hade vi besök av en besiktningsman. Rätt bra att de kommer med jämna mellanrum och kolla igenom allt. Och vi var helt godkända. Eller, vi skulle skaffa ett droppskydd under diskmaskinen bara. Det har vi vetat om hela tiden, men det har bara runnit ut i sanden. Annars så var allt helt okej. En liten uppmaning om att tvättstugan snart behöver åtgärdas, vilket vi ska göra med.

Annars idag så har jag verkligen lagt all min tid på barnen. Busat och myst med dem hela dagen. La städ och tvätt åt sidan idag. Kändes skönt att bara få vara med dem en hel dag. Bortsätt ifrån att Jonathan var på dagis då, men när han kom hem så. Fick ett snabb besök av Rebecca idag med. Trevligt trevligt. Planerade in att rida i helgen, å det ser jag fram emot :)

De ringde ifrån jobbet idag med och ville att jag skulle jobba på söndag. Ska bli kul, dock så är det på en avdelning där jag inte har varit så specielt mycket, men det ska nog gå bra ändå. Hoppas på att få lite mer jobba. Behöver spara på mina mamma dagar. Kan tänka mej att de säkert ringer runt jul och nyår. Brukar vara så iaf :)

Tack till alla ni som gratulerat mej idag med! Det blev jag glad för. Telen och mobilen har verkligen gått på högvarv :)

Nu är det bekräftat att pappa med familj inte kommer komma till oss vid jul. Känns lite tråkigt. Men vi ses ju ändå, åker ju ner till dem någon gång därrunt med. Ser jag med fram emot. Sen har jag planer på att åka ner själv några dagar med barnen med så jag kan träffa lite "gammla" vänner. Hoppas att de har lite tid över :)

Så nu är kvällen kommen igen. Verkar som om barnen har somnat nu. Möjligt att Isabella vaknar till en gång till bara. Får väl se. Hoppas på att hon fortsätter att sova, för själv är jag så trött att jag snart ser dubbelt. Tänkte gå och göra mej redo för sängen. Men det blir nog dock soffan jag lägger mej i. Känns så tomt att lägga sej i sängen när Jörgen inte är där. Bör hålla mej vaken till klockan tolv lär jag nog inte lyckas med idag.

I morgon ska vi in och fotografera Isabella. Ska bli kul! Det blir säkert fina kort. Får hoppas att hon får fram ett leende med, men det brukar inte vara några problem :) Det är en glad liten tjej!

Nähe gott folk. Nu stänger jag ner här.
Natti natti!

Ullared igår!

Jaha, då var det avklarat. Såg fram emot turen dit, men när vi väl hade varit där i en halvtimma typ så ville jag åka hem igen. Det var för mycket folk! Usch, är så jobbigt att gå där då. Men men. Vi kom vid nio tiden och åkte hem vid fyra typ. Så det blev några timmar iaf, var helt slut i huvudet sen. Men vi fick ihop lite julklappar, iaf till barnen. Hann inte se på allt heller och hittade inte ens hälften av det jag skulle ha. Det var folk överallt. Men men, så är det. Nu har vi varit där iaf.

Idag så jobbar Jörgen eftermiddag. Känner mej lite smått nervös inför kvällen. Isabella har blivit ännu mer förkyld under dagen, plus att hon har den här perioden på kvällen då hon bara skriker och det gick inte att hålla Jonathan vaken när han kom hem ifrån dagis, han mer eller mindre stod upp och sov. Så han kommer det vara besvärligt med att få i säng med. Men det löser sig alltid på något sett.

Har tvättat och städat här hemma idag. Röjde upp en del i hallen och fick lite bättre ordning på det hela. Nu när vintern kommer så är det mycket extra kläder och skor framme, det tar ju sin lilla plats. Längtar tills vi ska göra om hela den entrén så man kan få lite bättre utrymme och förvaring, men det dröjer nog ett tag till. Vill ha jobbat ett tag först så vi kan spara ihop pengarna till det, vill INTE ta något lån för det. Så, räknar med drygt två år till innan det är dags. Men vem vet, kanske vinner vi lite pengar någon dag :) Hoppas kan man ju alltid. Ida och Theo kom på besök idag med. Hon fick dock bråttom iväg då hon glömt att hon väntade besök :) Hihi, ibland är minnet bra men kort :)

Nä, nu ska jag fixa lite middag och försöka väcka Jonathan igen!

Elstöt i vattenpöl

En riktigt härlig tur i skogen på hästarna blev det idag. Lät busan galoppera så fort hon bara kunde idag med! Riktigt kul var det! Är en sådan härlig kännsla i kroppen! Å fort gå det. Verkligen en adrenalinkick! Ser fram emot nästa gång. :) Blir nog tyvärr inte förns till nästa gång. Fast det verkar som om jag ska rida ut tillsammans med hästens ägare i veckan. Ska bli spännande å se hur det är att rida ut med henne :)

När jag skulle hämta in hästen så fick jag med en stöt ifrån stängslet. Marken var så lerig och vattning just där, så jag skönk ner en bra bit och stod i vatten upp över anklarna, precis då så halkar jag till lite med handen på handtaget till stängslet och fick med en sådan jäkla smäll, hela jag ryckte till och hästen hoppade högt av smällen.. Skakade och hjärtat klappade på som faan ett tag efter! Så att stå i vatten samtidigt som man får sej en stöt, det är inte bra!! Men nu är det bra igen :) Funderar på att slå av strömmen innan jag hämtar in henne med nästa gång.

Får ta och gratulera till Rebecca med som fick sitt körkort i torsdags. Grattis till dej vännen!! Är glad för din skull! Visste att du skulle fixa det. Kör lungt nu! :)

Nä, nu är det dags att fixa lite med tvätten. Ska försöka komma i säng tidigt ikväll, upp vid halv fem i morgon, sedan bär det av mot Ullared. Tjohoo vad vi ska brottas med folk. Känns lite tom här hemma, Jonathan är hos sin farmor och farfar i natt, vi ska lämna Isabella med i morgon bitti. Och jag hör att hennes kväll har börjat redan med. Gallskrik (och då menar jag verkligen gallskrik) nonstop har börjat nu. Finns inget som tröstar henne. Hon har hållt på såhär i över en vecka nu. Det är så frustrerande när inget funkar med henne. Började vis sex idag, och jag kan svära på att hon inte tystnar förns vid nio, halv tio.. Så, nu vet ni vad jag ska roa mej med ikväll. Ska bli spännande och se hur det går nu i två veckor när jag är själv på kvällarna, Isabella gallsriker och Jonathan ska i säng.. Det ska bli såååå kul.. Hmm

Hej på er!


Bara ett kalas till återstår i år!

Nu är det näst intill över. Har väl inte direkt något emot kalas, men när det blir runt ca 10 st på en och en halv månads tid, då känns det som om det blivit för mycket. Vi hade mitt och Jörgens kalas här hemma igår. Det gick bra och var så trevligt som det kan vara. Så nu återstår det bara ett till i december, precis efter jul. Sen är det över. Visserligen är det tre stycken till som fyller år i år, men bara en av dem som kommer fira, och det är kära svärmor det! Men allt gick bra igår iaf.
 Jörgen jobbar igen idag, trist att vara själv en dag till, men men.. det känns bra när lönen kommer iaf :)
Ikväll så ska vi lämna Jonathan hos sin farmor och farfar, han ska sova där tills på söndag. Vi ska ju åka till ullared i morgon, så för att slippa dra upp Jonathan vid klockan fem på morgonen så är det bättre att han sover där. Så vi ska bara lämna Isabella där i morgon vid klockan sex, hon är ju lite lättare på morgonen. Skönt att komma iväg tidigt så man kommer hem i tid med. Hoppas på att det inte är allt för mycket folk är där i morgon, tycker det är så trist att gå där då. Så, håll er borta i morgen, gekås är mitt :)

Nehe, nu ska jag fixa med något här hemma. Väntar på att tvätten ska bli klar så jag kan hänga upp den.
Sen när Jörgen har kommit hem så ska jag iväg och rida med Rebecca, ska bli kul :) Gallopera i skogen, det ser jag fram emot :)

Hej svej

Just det, smörgåstårtan blev bra. Kommer visserligen göra vissa ändringar till nästa gång så blir det ännu bättre :) Men den var helt klart uppskattad iaf.


Mord i Halmstad!



Fick ett sms av min syster Idah i eftermiddags. Skrev att det hade skett ett mord på torget i Halmstad och att hon var där. Ringde upp henne och hon berättade att hon såg alltihop, hon var ca 10 meter därifrån när mannen knivskar den andre i hjärtat. Är så otroligt ledsen över att hon har fått se detta :( Usch. Hon verkade inte må dåligt över det, men den chocken kan ju komma senare. Sa att hon skulle till polisstationen med och vittna över händelsen. Nej nej, den tjejen har gått igenom tillräckligt, var hon tvungen att behöva se detta med ? Fyy.. blir så ledsen. Älskar dej Idah, bara hör av dej till mej om du blir ledsen eller om det känns jobbigt!

Vart är den här världen på väg egentligen ?? Folk tycks bli sjukare och sjukare. Begå ett mord mitt på ljusa dagen ? Under lunchen ? Mitt på ett torg bland fullt med folk ?? Nää.. folk är inte kloka. Innan sa de att man skulle vara försiktig med att gå själv på kvällar och nätter, men man går faan inte säkert på dagarna heller längre!!!

Undrar hur det ser ut när mina barn kommer upp i tonnåren? Det skrämmer mej. Med tanke på hur allt våld, alkohol och narkotika har ökat bara de senaste åren, det skrämmer mej som fan.
Men, man ska väl inte tänka så, tänka på nuet istället. Men när sådana här saker händer, vilket det mer eller mindre gör var dag så är det svårt att låta bli. Finns en anledning till att jag ytterst sällan kollar på nyheterna eller läser tidningen.Blir knäpp på det. Våld och brott överallt, hela tiden. Usch!

Kolla artiklen i hallandsposten om ni vill

http://hallandsposten.se/nyheter/halmstad/1.639521

Nä, nu ska jag ta mej en dusch och försöka släppa tankarna.
Godnatt med er!

Lejonet Christian

Kollade på Oprah tidigare idag. Där visade de ett klipp från youtub, som handlade om ett lejon. Två män köpte detta lejon när de fick se honom sitta i en liten bur. De döpte honom till Christian och de hade hand om honom under en längre tid. Men lejonet blev allt större och han blev allt svårare att ha hand om. Så männen beslutade sej för att de skulle flytta lejonet till sin hemmiljö i Afrika. 
 När ett år hade gått, så beslöt sig de båda männen att besöka Christian igen. Männen hade fått höra att Christian inte skulle känna igen dom, men ack så fel man hade :)
Kolla på klippet. Jag lipade :) Böliga jag! Hehe, men det är verkligen sann vänskap :)

I slutet så presenterar tom Christian sin lejonhona för männen :) Så himla fint.
Ska med skaffa mej ett lejon  ;)

http://www.youtube.com/watch?v=qxStia1dsMg


Grey´s

Nu har jag inhandlat alls som behövs till smörgåstårtan, hoppas jag iaf. Brukar vara duktig på att glömma något, men det löser sej säkert. Har ingen större lust att handla en gång till.

Ikväll är det Grey´s Anatomy som gäller!!! Missa inte det! =)

Har bestämt mej för att börja på friskis och svettis med. Börjar på tisdag kväll. På ett "start" program. Har provat en gång innan, och då gillade jag det inte. Det passade inte mej. Tycker med om att jobba med lösa vikter, som bodypump. Ska börja med det sen igen. Vill bara få upp konditionen en aning först. Komma igång lite. Men sen så :) Hade velat hitta någon som vill träna bodupump med, alltid roligare när man är två :)

Nähe, nu ska jag hoppa in i duschen. Sen ska jag slå mej ner i en härlig fotölj och titta på mitt favortiprogram :) kan tänka mej att det blir sängen efter det.

Så natti med er!

Kram

Promenad

Inget överdrivet spännande har hänt idag heller. Dammat, dammsugit och tagit hand om en liten gnällig Isabella. Det är ungefär vad som har hunnits med.

Efter att jag hämtat Jonathan på dagis idag så gick vi på en liten promenad. Vi mötte upp Ida och Theo med. Ibland kan det vara trevligt med lite sällskap :) Eventuellt att det blir en runda till sen när vi ätit middag. Håller tummarna att det är uppehåll med regnet bara.

Måste åka in till stan och handla igen ikväll med. Glömde att köpa det som behövs till smörgåstårtan och den ska jag ju göra i morgon. Så det vore ju bra om det fanns grejer till det hemma då. Hoppas att det blir lyckat. Hittade ett recept som verkar bra, gör dock några ändringar i det.

Har förberett middagen nu, så den ska strax in i ugnen bara. Idag blev det en pasta gratäng..typ.. Luktar gott, så hoppas att det smakar bra med.

Visar sej att vi får vänta med ullared tills på söndag istället. Jörgen ska jobba igen på lördag. Det blir fina extra pengar det. Han ska även jobba eftermiddag i två veckor nu fick vi veta igår. Det blir ju med lite extra plus att han skulle få extra pengar för att han ställde upp på att byta skift så snabbt med. :) Låter bra! Hoppas själv på att få jobba lite mer snart. Saknar jobbet, plus att jag måste spara på mina mamma dagar, för vem vet när man lyckas hitta ett fast jobb ? Tänker inte fortsätta att vara timvikarie, jag vill veta mina arbetstider och min lön. Visserligen har jag fått jobba mycket, men man kan inte planera något eftersom man sällan vet mer än en vecka framåt hur man jobbar, å knappt det. Men så är det. Ska börja söka jobb efter nyår. Lika bra att sätta igång. Och skulle jag ha turen med mej och får ett, då går Jörgen hem och är pappa ledig tills vi har skolatin Isabella på dagis.

Nehe, klockan går. Dags att slänga in gratängen i ugnen!

Kraam

Humörsvägningar!

Återigen en dag då man inte skulle ha gått upp! Eller, jo, dagen började ju bra. Men sen när ciggen var slut så var det inte så kul. Tänkte jag skulle lyckas sluta röka utan något hjälpmedel. Men det går inte. Står inte ut med mej själv. Blir på så fruktansvärt dåligt humör och kan inte sluta tänka på ciggaretter. Hjälper inte att jag håller mej sysselsatt hela tiden, de är ändå där i tankarna, konstant, hela tiden. Så nu ikväll köpte jag mej nya. Det får bli apoteket i morgon och skaffa mej plåster. Det har hjälpt mej innan. Vill verkligen sluta nu. Men det ska inte gå ut över de som finns runt om mej. Hade väl igentligen behövt stänga in mej själv i en vecka åtmistånde, så det värsta försvinner. Men men, det går inte. Så, det blir ett nytt försök nu när detta paketet är tomt!

Var ute på en härlig promenad innan. Var dock lite kallt, måste inskaffa en mössa, sen så får halsduken åka på med vid nästa runda. Brr.. Blev en lång, varm härlig dusch när jag kom in igen. Så nu börjar jag tina upp. Ska ta mej en frukt nu och se om det finns något vettigt att se på tv.

Hejdå!


"Ullared Morgan"

Denna dagen har med varit bra. Har visserligen varit väldigt trött, men det flöt på bra hela dagen :)

Har inte gjort specielt mycket, tvättat, diskat, det vanliga typ. I morgon blir det att handla och att dra fram dammsugaren här hemma.
Vi ska fira mej och Jörgen nu på fredag, fredag den 13:e.. det bådar ju gott :) Tänkte att jag skulle göra en smörgåstårta, någon som har ett bra tisp eller recept på det ?? Har googlat runt en del, men hittar inget som jag blir sugen på. Får väl använda fantasin annars och hitta på något "eget".

Vi fick lite trevligt sällskap idag med. Thomas, Ida och Theo kom. Blev en kopp kaffe och lite prat. Alltid trevligt med lite sällskap !

Hehe, tittade på "ullared" nu när det var. Haha, vilken typ den där Morgan eller vad han nu hette som jobbar på lagret är! Det kryper i kroppen på mej när jag ser honom. Såååå dryyyg!!! Stackare, nästan lite synd om honom ju.. Man ska visserligen inte dömma någon, men herregud.. undrar vad han tänker när han ser sej själv på TV nu! Tyvärr är han nog en av dem som är väldigt ensam här. Väldigt ensam. Som sagt, lite synd är det om honom. Men såg ni, det stack ut hår ur näsan på honom, minst en cm :) Liiite ansträngningar kan man väl ändå göra :) Haha.. Jaja, strunt samma.
Å sen den andra man får följa nu. 35 000 kr på en vecka ????? Heeelt sjukt! Fattar det inte. Vad fan köper man då? En pryl från var hylla eller ?? Helt otroligt. Får köra extra rundor fram och tillbaka ifrån skåna bara för att få hem allt!! Nää, det kommer jag nog inte att förstå mej på. Tycker vi brukar känna oss väldigt nöjda när vi åker dit, det brukar gå på ca 5000 kr när vi åker innan jul. Då handlas det mycket julklappar med. tycker det är mycket pengar, visst vi får ju mycket för det. Men 35 000kr på en vecka?? Nä, helt sjukt. Jag skulle inte ens hitta saker att köpa där för den summan. Men men...
 
Vi ska faktiskt åka dit nu till helgen. Bävar lite för det. Har hört folk som berättat som varit där nu nydligen, de har fått stå i kö i ett par timmar. Det är ju självklart sjukt mycket folk där inne då. Tycker det är liiite jobbigt när det är för mycket folk inne. Men men, jag ska dit iaf. Blir nog att vi åker på söndagen, får hålla tummarna att det inte är några köer in då.

Nu ska jag mysa lite med Jörgen i soffan, innan han somnar. Kan kanske redan vara försent :)

Natti med er!

Härlig ridtur i skogen : )

Idag har det varit en bra dag. Skönt det! :)

Idag så har jag bakat tre sorters kakor, skulle ha blivit mer, men tyvärr så tog sockret slut, så får fortsätta en annan dag. Testade en ny sort idag med, banankaka med hackad choklad och nötter i. Mums, den var god :)
 Har varit iväg och ridit en sväng med Rebecca idag med. Var riktigt kul idag! Första gången vi red ut tillsammans på en varsin häst :) Busan(hästen) var jätte pigg! Så nu kunde man riktigt njuta av traven och galoppen utan att behöva kämpa med att hålla igång den. Den känslan har jag verkligen saknat! Så ser verkligen fram emot nästa gång nu :) Synd bara att det ska bli mörkt så himla tidigt nu. Har ingen större lust att rida ut i skogen när det är mörkt, defentivt inte själv. Rebecca ska åka iväg snart i fyra veckor, så kan tänka mej att det inte blir att jag rider så mycket då. Men men!

Nähe, nu är det dags att fixa middagen innan de övriga i familjen kommer hem igen. Är själv hemma just nu. Känns helt klart annorlunda. Inte överdrivet ofta det händer.

Ha det bäst!

Kraaam

Hallå där!

Idag så är det verkligen grått och trist ute. Konstant trötthet idag. En dag som denna hade det kunnat finnas lite snö här så det lyste upp lite. Tycker verkligen inte om detta mörka. Usch.

Fick veta en kul grej igår. Det verkar som om min pappa med familj och min farmor kommer komma hit på julafton och fira Jul med oss :) Det blev jag så glad för. Tjohej! Förra julen så kom mamma hit, som en överaskning :) Då blev jag med jätte glad. Hoppas bara inte att de ändrar sig nu, men det tror jag inte.Det kommer visserligen att hänga på vädret mycket med, om det typ är värsta snöovädret så kör de inte, å det kan jag förstå. Inte värt att ge sej ut då. Så jag ska hålla tummarna att vädret är på topp :)

Idag så har Jörgen jobbat igen. Trist att inte ha honom hemma, men gött med lite extra pengar i fickan :) Brukar ju gå åt en del när julen närmar sig. Ska visserligen inte klaga när på att han inte är hemma, för de slutar redan klockan tolv när de jobbar på lördagar :) Men iaf. Jag ska med jobba några timmar idag. Mellan fem och nio. Blir några extra slantar iaf, plus att jag får träffa jobbarkompisarna och gamlingarna :) Trivs väldigt bra där på Österliden. Men kan nog tyvärr inte räkna med något fast jobb där sen. Inte det lättaste att få jobb inom vården. Så det lär få bli att söka sej till någon industri eller liknande sen. Är inte så petig när det gäller jobb nu heller. Ett jobb är alltid ett jobb och pengarna behövs ju så klart. Men ska ngog vara hemma tills efter semestern nästa år. Eventuellt att jag går in och jobbar lite i sommar med och sparar på mina mamma dagar.

Nehe, nu är det dags att fixa lite middag innan det är dags att åka till jobbet. Idag så blir det "kyckling ala Thomas" Hehe.. eller vad jag nu ska kalla det. Gott är det iaf, så tack ska du/ni ha för det receptet :)

Hejsvej!

Uppkörning/svininfluensan

Idag så åkta jag upp med Jonathan till sin farmor, hon fick passa honom i några timmar medans jag och Isabella åkte in till stan och åt lite lunch med Rebecca. Det var dags för Rebecca att köra upp idag. Och hon klarade det, galant :) Precis som jag trodde. Så grattis till dej igen vännen :) Tyvärr gick det inte lika bra på uppskrivningen igår, men det går säkert bättre nästa gång. Så jag håller tummarna för dej på torsdag :) Det fixar du!

 Annars så har jag inte hunnit med så mycket mer idag. Varit och handlat med, sen hem å fixade mat åt Jonathan, satte igång tvättmaskinen och bäddat nya lakan i sängen. Gott att lägga sej i renbäddat :)


Börjar bli lite smått trött på att folk tala om för mej att jag ska ta vaccinsprutan. Tycker väl ändå att det valet är mitt. Bara för alla att acceptera att mitt beslut är nej, jag tänker inte ta sprutan. Det kvittar vad alla säger till mej. Alla läkare som är emot sprutan är ju det av någon anlednin, eller hur ? Hur ofta hör man inte om folk som har blivit feldömda med olika sjukdommar hos olika läkare. Det kan ta år för dem att komma till rätt läkare som hittar det rätta svaret. Där av är en anledning till varför jag tänker lyssna på läkarna som är emot det, som sagt, de är ju det av en anledning. Sen är inte vaccinet testat tillräckligt heller. Ingen vet vad biverklingarna kan vara längre fram, eller hur den påverkar vid andra sjukdommar eller andra mediciner. Så nej tack, ingen spruta. Alla gör som den vill. Men vill inte ha sådana komentarer som att "klart att du ska ta sprutan, för dina barns skull". Vadå?? Mina barn får inte ta sprutan, därför kan de bli smittade varesej jag tar den eller inte. Bara för att jag tar den blir inte mina barn imuna!!! Mina barn är med mej när jag hanldar, jonathan är på dagis, vi är på kalas, hälsar på folk. De/vi kan bli smittade var som. Ska jag vaccinera mej och sen stänga in barnen eller ? Hur skulle det bli ? Handlas måste det ju göra ändå. Även om barnen inte är med mej i affären så kan jag ändå bära med mej smittan hem. Oundvikligt. Jag, personligen vill inte ha sprutan, vad andra gör bryr jag mej inte om. Så därför tycker jag inte ska folk ska bry sej om vad jag gör heller. Å försök inte ge mej dåligt samvete när det gäller mina barn. Kan ärligt säga med att jag inte tror att jag hade låtit mina barn vaccinera sej heller emot det, inte så länge det finns kvicksilver i det. Nej nej! Får höra att man ska undvika allt med kvicksilver, sen kommer de ändå med vaccin som man ska spruta i sej som innehåller just det ämnet! Fattar inte det. Läs om biverkningarna! Är det verkligen värt det då ??


Låt kampen börja!

Inget kul händer idag inte. Usch, det är sen sådan där tråkig dag då man likväl hade kunnat bli kvar i sängen.. Tror dock inte att mina barn hade uppskattat det kanske!
 Har inte haft orken eller lusten att göra någonting idag, har plockat undan lite här hemma bara, diskat, vikt tvätt.. Annars ingenting. Ska övertala Jörgen om att gå en liten sväng sedan när han kommit hem och vi ha ätit. Idag blir det korvstroganoff och ris.. eller hur det nu stavas. Jag ska inte ha någon mat själv. Har bestämt mej för att komma igång ordentligt med min diet igen. Det måste ske nu. De extra kilona som mina barn har har bidragit till måste bort. Minst fem kilo innan denna månaden är slut. Planerade tio kilo innan jul.. Det kan väl gå? Ska kämpa för det. Sen börjar kampen mot cigaretterna med. Usch, det ser jag inte fram emot. Ciggen brukar ju ha en förmåga att vinna över mej, och jag tycker inte om att förlora.. Så därför måste jag skärpa till mej. Innan jag fyller år vill jag bli rökfri, så får väl se hur det går. Ni får hålla tummarna och stötta mej :) Det kan behövas, några uppmuntrande ord både om vikten och ciggen. Här hemma kan jag ju inte räkna med allt för mycket!
Just nu så är det ganska lungt annars i mitt liv, så det borde inte vara något som gör det allt för jobbigt för mej. Mina tankar och planer för att flytta har börjat att lugna ner sig nu. Jag kan inte bara tänka på mej själv, jag har mina barn att tänka på. Och Jörgen med så klart :) Men men, strunt i det nu. Men har verkligen under en lång tid nu dragits fram och tillbaka med hur jag ska göra. Men jag har nu lyckats berätta för Jörgen hur jag känner till 100%, det känns väldigt skönt och han verkar ha tagit till sig en hel del! Tjohoo, tror jag börjar lyckas med det som jag trodde var helt omöjligt. :)

Jaha, snön den kom och gick! Fattar inte  vittsen med att det ska komma, ligga i knappt ett dygn för att sedan försvinna igen. Usch, avskyr det blöta gråa och trista. Slask? Nej tack! Vill att den "riktiga" snön kommer sen istället, den som stannar kvar under en längre tid. Den tycker jag, det kan vara mys. Lyser upp lite i mörkret, pluss att jag kan ut och leka i snön med barnen, hmm. ja, Jonathan iaf, känns som om Isabella är liiite lite än för att rulla runt i snön :)

Nähe, nu är det väl dags att försöka göra lite nytt. Ska aska ur spisen och göra klart så det bara är att tända brasan ikväll :) Mysigt, hoppas bara att vi kan skaffa en soffa och sätta därframför snart. Det kommer gasranterat att vara min plats på höst och vinterkvällarna :)

Hej på er!

Grattis Jörgen!

Dagen började med att jag försov mej. Skulle upp vid halv sju men missade att ställa klockan. Så Jonathan kom in och väckte mej vid halv åtta. Han börjar ju på dagiset klockan åtta, men inte hela världen om man blir lite sen dit. Lämade honom vid klockan halv nio iaf. Var meningen att jag skulle åkt in till kärnhuset idag på sångstund med Isabella, men det hann jag inte. Var tvungen att elda lite här hemma då det var kallt! Var iaf på BVS idag med Isabella. 5320g vägde hon nu! Börjar ju bli stora tjejen :) Hon fick även två sprutor idag med. Usch, tycker inte om det, men men. Hon blev ganska ledsen när de spruatde in det, men sen gick det lätt att trösta henne som tur var. Hann med en snabbis fika på öppnaförskolan med.

Ida och Theo kom med en stund hem efteråt med och tog en kopp kaffe.
Efter de åkt hem igen så åkte dammsugaren fram här hemma och en maskin tvätt till åkte igång.
Jörgen fyller år idag, så jag fixade lite tacos idag och gjorde det lite mysigt och bakade hans favoritkaka, en kladdkaka med vispgrädde :)

Så det var min dag det. Nu ska jag plocka undan lite här hemma och försöka få Jonathan att sluta gnälla, han tycks inte vara på sitt bästa humör ikväll.
Sen så blir det självklart Grey´s anatomi ikväll.. Missa inte det !!!

Helt underbart!

Rekomenderar This is it till alla MJ fans! Grymt var det. Var helt underbart att kolla på han på bio nu, kan bara tänka mej hur mäktiga hans konserter har varit ich hur dessa 50 sista skulle varit. Usch vad jag ångar mej att jag inte varit och kollat på honom när chansen har funnits där. Fy på mej själv, det kommer alltid att reta mej. Men men. Kan ju säga att man inte kunde tro att han var 50 år, han rörde sig och sjöng precis så som Michael alltid har gjort! Sina moves hade inte förändrats :) Skulle lätt kunna gå och se den igen. Får hoppas att den kommer att släppas på DVD senare, då ska den helt klart få pryda min hylla! Den absolut första cd skivan som jag köpte var med honom, History, en dubbel cd, i guld :) Den finns fortfarande kvar i sin hylla, är dock välspelad så kanske borde skaffa mej en ny!

Jaha, nu har jag upplyst er om detta, dags att dra mej till sängen nu!

Natti med er!

R.I.P Michael!

"This is it"

Vaknade upp med en fruktansvärd huvudvärk idag. Var grymt trött, trots att jag sovit hela natten. Kom dock i säng lite sent igår, så kanske vara det som är boven i det hela. Men trots tröttheten så har jag inte kunnat sitta still, har varit så rastlös. Hade inte direkt något att göra hemma heller, tvättade och städade hemma igår. Så, jag och Isabella åkte in till stan en sväng. Köpte lite presenter till Jörgen, han fyller ju år i morgon :) Får hoppas att han blir nöjd med de sakerna som han får, men det tror jag nog.

Annars har det väl inte hänt allt för mycket. Jonathan hann nog inte ens vara hemma i två min efter att jag hämtade honom på dagis, sen somnade han i soffan. Hmm.. hade kunnat gå ut en sväng då ju så kunde han sova i vagnen. Vill helst inte att han ska sova nu på eftermiddagen eftersom att det är så svårt att få honom i säng på kvällarna. Men men, det hade inte gått att hålla honom vaken idag.

Ikväll så blir det bio. Ska för första gången gå på bio själv. Kanske rätt trist, men vadå, man ska ju inte direkt sitta och prata med varandra under filmen, så det blir nog bra iaf. Tror inte att det är någon här som vill se på den ändå, Jörgen är inte specielt intresserad, men han hade ju följt med, det vet jag. Men på detta sättet så slipper vi ordna med barnvakt. Ska se Michael Jackson´s "This is it". Ska bli kul.. King of pop :)

Dags att plocka undan lite här nu innan det är dags att sätta igång med middagen. Idag så blir det lasange.. Mums

Hejsvej!

Full fart hela helgen!

Hmm.. läste det jag skrev igår.. haha, man kan inte skriva när man är så bakis som vad jag var :) Blir inget bra! Så, jag gör ett nytt försök nu isället!

Isabellas rum är mer eller mindre klart nu. Vi ska byta ut alla lister i rummet och måla vitt runt fönstret bara.. Tror jag iaf. kan inte bestämma mej om jag vill ha det vitt eller svart.. Men det visar väl sej. Känns skönt att ha det mesta färdigt nu. Hoppas att vi snart kan börja med Jonathans rum med. Sen blir det vidare i resten av huset. Inte för att det behövs renoveras direkt, är väl mest för att man vill göra det lite mer personligt. Eller tvättstugan är ju i behov av det, får väl göra om där först. För det har inte gjorts någonting där sedan huset byggdes för över 20 år sedan. men men.

Jaha, i fredags fyllde lilla Rebecca 18 år. Tiden går fort. Det innebär ju att en annan börjar snart bli gammal med.. Usch.. Jag fyller bara år nästa år med, sen får det vara bra :) Men grattis till dej Rebecca !!!
Kommer ihåg när jag fyllde 18.. den dagen såg man fram emot! Hehe.. sen helgen efter att jag fyllt så var det ju så klart krogen som gällde, men jag mitt nöt hade ju inte skaffat mej något legg.. haha.. så det dröjde några veckor extra innan jag kunde komma in där jag ville :)

Så, vi var ju då på kalas hos Rebecca på fredagen. Sen på lördagen slängde hon ut de övriga i familjen då hon skulle ha lite fest med sina kompisar. Så vi bjöd in familjen till oss och Thomas och Ida med. Bjöd på lite mat och dricka. Hehe, det blev visst lite mycket dricka :) Hade väldigt trevligt den kvällen ! Ser fram emot en ny sådan. Thomas fyllde år då med! Så det blev lite hurrande för honom med. Grattis igen till dig Thomas!
 Det sjöngs ju så klart lite snappsvisor med, men när man har dåligt minne så åkte snappsboken fram :) Sen så! Haha.. hade kul, helt klart.
 Som sagt, det blev mycket dricka, iaf för min del och det fick man ju fan för dagen efter. Usch, hatar verkligen dagen efter. Att man aldrig lär sig. Tänker var gång när jag vaknar upp att "ALDRIG MER" Men sen så går man ju på det igen :) haha.. men det kanske det kan vara värt. Blev ju ganska så lungt den dagen med. Jonathan sov över mellan lör och sön hemma hos sin farmor och farfar. Första gången som vi "lämnade bort" honom så. Känndes väldigt tomt och var nära tårarna några ggr. Men det gick ju bra. Var ganska så tacksamt på söndag morgon ändå :) Hämtade hem lille plutten igen på sön eftermiddag så vi var bjudna på kalas. Jörgens pappa har fyllt år. Å kalas dagen efter är inget jag rekomenderar. Var ju inte överdrivet social direkt!

Å idag har jag bara städat, tvättat och diskat. Usch, den biten tar verkligen aldrig slut. men men, det hör till.. Hade inte velat slippa det heller visserligen. Jobbigt med en massa "måsten" bara. Busade och gosade med barnen med så klart. Men när Jonathan kom hem ifrån dagis så var han verkligen en riktig buse. Han hittade på precis allt som han inte får.. Men men, vi har väl kanske alla sådana dagar! Kan upplysa om att han bajsade på pottan för sörsta gången idag med :) Så duktig så. Nu är det verkligen dags att ta tag i pott träningen på allvar. Skjuter upp på det hela tiden. Han är ju så duktig.

Nähe, nu är det dags att hänga upp den sista tvätten för ikväll, sen blir det lite mys i soffan med Jörgen och Isabella. (Jonathan däckade i soffan innan, så det hanns inte med något kvällsmys med honom).

Natti natti!



Nu är det rosa och fint!

Så här går det om man kittlar Thomas under fötterna :)

Lite snappsvisor skulle sjungas! Heeelan gååår....

Naaw.. så sött så!

Party!!

Jaha, har visst inte skrivit något här på ett tag nu.
 Men kan informera om att rummet nu är färdigt. Eller, vi ska byta lite lister med bara, men annars så är det färdigt. Känns väldigt skönt. Det blev bra, jag är nöjd med det iaf. Rosa blev det då som sagt :) Två fina rosa färger. Kommer en bil på rummet sen. Orkar inte nu. Är trötter idag. Fy. Hade Thomas och Ida, Jimmy och Dolly här igår. Bjöd på lite mat och lite dricka. Tror dock att det för min del blev en aning för mycket.. hehe :) Men kul hade jag. Trevligt! Tänker alltid samma sak dagen efter, aaldrig mer.. synd att det ska vara så.. Känns nästan som om man blir straffad för att man har trevligt :) Usch nä, jag avskyr dagen efter!

Ska försöka få i mig lite mat nu. Sen duscha och göra mej klar. Dags för kalas igen idag. Jörgens pappa har fyllt år. Vi var på kalas hos Rebecca i fredags med! Hon fyllde 18! Grattis vännen!!! :) Oj oj, den dagen då man gjorde det kommer man ihåg. Hehe.. kul :)

Nähe... hej med er!

RSS 2.0