friska!

Nu är vi helt friska ifrån den jobbiga magsjukan igen. Känns skönt. Jonathan var den som var sjukast längst, men nu är han sej själv igen med :) Isabella är med hur pigg som helst med. Idag har hon sovit i ca 15 min totalt. Så kan inte direkt påstå att hon är hängig längre :)

Har väl inte hänt något specielt annars. Varit hemma bara typ. Kollat på all snö som håller på att stänga inne oss. Men nu verkar det bli lite bättre. Sol och plussgrader på fredag. Det ska bli härligt :)

Idag har det varit riktigt skönt ute med. Solen lös, den är vi ju inte så bortskämda med direkt, så jag njöt för fullt.
När jag vaknade idag så kände jag mej utvilad. Skönt det. Har sovit några timmar sammanlagt sedan natten mellan fre-lör bara. Har haft en jobbig hosta som vägrat ge med sej. Men nu är det på bättringsvägen så i natt fick jag mej några timmars sömn iaf. Men lilla Isabella tyckte att det var dags att gå upp kl halv sex idag. Men det gjorde inget, kände mej som sagt utvilad :) Var bra med, för då hann jag elda lite mer innan jag och Bella skulle åka in till öppnaförskolan med. Var trevligt där idag med, skönt när det inte är så många. Blir kanske en tur dit på fredag med, och i morgon för att ge barnen lite mat. Har nämligen planerat att det blir några timmar i stan i morgon efter att Jörgen slutat. Ska bli kul, var verkligen längesedan vi gjorde det. Så jag hoppas att det blir varken snö eller regn i morgon. Gärna lite sol :)

Nä, nu ska jag hålla min darling sällskap i soffan innan det är dags att inta sovläge..

Trött och rastlös!

Dagen började med att Jonathan spydde igen och han var väldigt dålig i magen under några timmar. Men det gick över som tur var. Han har ätit ganska så bra idag, så jag hoppas att det är över för honom snart. Tycker så syndom honom. Fast han har ändå varit väldigt pigg och lekt hela dagen. Isabella är mycket piggare nu och hon har fått tillbaka aptiten. Känns skönt :)

Idag blir min lilla tjej nio månader! Helt otroligt vad fort det går :) Så grattis till dej lilla Bella :)

Har städat och tvättat det sista idag. Känns skönt att ha det gjort. Ska torka av golven igen imorgon bara, sen är det klart. Håller visserligen inte så länge, så till helgen är det väl dags för storstäd igen skulle jag tro. Men men, skönt när det är nygjort iaf.

Jörgen är tillbaka på jobbet idag med. Så börjar väl komma in i "de vanliga" rutinerna igen. Känns med skönt. Men nu börjar jag bli lite smått rastlös, är visserligen väldigt trött fortfarande så hade väl inte orkat göra allt för mycket.. men jag är nog med piggelin snart igen :)

Isabella sover, Jonathan la jag precis. Så nu ska jag ha lite tid för mej själv. Blir en lååång dusch. Tänkte jag skulle äta något med, har varti dåligt med det de senaste dagarna. Är sugen på rostade grönsaker.. Hmm.. klockan är kanske lite för mycket för det, men oandra sidan så är det ju ingen dålig mat iaf..

på bättringsvägen

usch å fy för magsjuka! Hoppas det dröjer mååånga år innan den slår till i vårt hus igen. Men nu är vi alla på bättringsvägen iaf. Jörgen och Jonathan verkar vara väldigt pigga. Är jag och Isabella som fortrarande är hängiga. Men nu får hon behålla all mat hon äter, så det är bra. Ska bara hämta sig ifrån det hela nu.

Skurat toan idag, mycket mer än så har det inte funnits ork till. Ska sätta på en maskin tvätt till nu, sen blir det nog ett besök i soffan igen!

Trevligt besök och magsjuka!

I igår (lördags) så fick vi besök av ett annat par som vi träffade på neonatalen när vi låg där med Isabella, Johan, Kristin och lilla Embla. Thomas och Ida med lilla Theo kom också :) Kul var det att få träffa dem igen. Embla hade ju helt klart blivit stor :) Bjöd på liter våfflor och kaffe. Pratade och hade det trevligt.
 På kvällen så gick vi hem till Thomas och Ida med. Drack ett par öl, sjöng singstar och hade det trevligt :) Även Jörgen tog sej ton denna gången! Kul :)
Så tack till er för en trevlig kväll!

Det som jag nu under några dagars tid trott varit tänder som var på väg hos Isabella visade sig att det inte var så. Magsjuka var det. När Jonathan kom upp idag så sa han att han hade ont i magen, men han åt iaf frukost. Men en halvtimma senare så spydde han. Har gjort det flera ggr under dagen och inte ätit något. Men nu fick han iaf lite nyponsoppa och vätskersättning. Hoppas han får behålla det. Filmjölken han fick innan blev inte långvarig i magen. Isabella har bara spytt en gång idag, å det var i samband med middagen. Men hon har inte ätit specielt mycket, så även hon får vätskersättning nu. Hoppas de frisknar till snart. Antar att Jonathan operation på tisdag blir inställd. Ska ringa och prata med dem i morgon så får vi se vad de säger. Han får iaf vara hemma ifrån dagiset i morgon.

Nu är det dags för Jonathan att hoppa in i duschen. Han är som vanligt iaf, pigg och full fart :) Isabella är det därimot inte mycket med.

Måste tillägga med att Jonathan är duktig, har kräkt i toan alla ggr utom en :) Duktig kille!

Stoooor pippi

Varit en lugn dag. Jag och barnen tog en promenad efter lunch idag. Stannade till hos ankorna och matade dem. Stackarna är ju så hungriga nu, kan ju inte vara lätt för varken dem eller andra vilddjur nu att få tag på mat. Där finns numera även svanar nere vid ankorna med, brukar vara två men idag var där bara en. Man tycker ju när man ser dem på långt håll att de ser ut att vara ganska så stora fåglar. Kan då låva att när man står ca 1,5 meter ifrån dem så ÄR de väldigt stora. Den låg där på marken och försökte bita alla ankorna som gick förbi. Kan säga att halsen kan bli väääldigt lång med.  :) Men när jag var så nära den så reste den sej upp, oj oj oj, ingen liten pippi det, rediga simfötter med. jaja, men som sagt, väldigt fin :)

Sen har vi bara varit hemma och myst tillsammans. Fast Isabella är inte på sitt bästa humör, kan kanske vara fler tänder på gång. När hon ska äta mat så är hon helt omöjlig. Grr, jobbigt är det, så hoppas det går över snart.

Jag och Jonathan dansade innan. Han är så söt, försöker härma allt man gör, på sitt eget lilla vis :) Han gillade helt klart musiken iaf :)

Har tränat nu precis. Så nu är det återigen dags för en härlig dusch!

Bilen i diket!

Nu har snart halva denna veckan gått med.. Fattar inte vart tiden tar vägen. Isabella blir nio månader om en vecka, helt sjukt ju! Jaja, då är ju våren snart här :)

Igår var jag ute och körde på en grusväg, en väldigt brant och hal sådan. Det började gå väldigt sakta i uppförsbacken så jag skulle ge bilen lite gas, men det blev inte så lyckat. Bilen tappade fästet och slungades mot diket. Diket som är där är ganska djupt, men som tur var så var där väldigt mycket snö uppskottat, så snön stoppade upp bilen ca två cm ifrån diket. Puuhh.. tur det, annars hade den nog fortfarande stått kvar. Tänkte att jag skulle försöka skotta fam hjulen lite, men det hela slutade med att jag sjönk ner i snön i diket, så hade snö upp till rumpan.. kan informera om att det var ganska så kallt.. Hjälpte inte att skotta runt bilen, den rörde sej inte en cm ändå. Så vi fixade fram en traktor som fick dra mej upp hela vägen i backen :) Hehe, var rätt kul faktiskt. Skönt att inte bilen tog någon som helst skada, för annars kan jag lova att det hade skett ett mord i Skede, Jörgen hade haft ihjäl mej :)

Idag åkte jag och Isabella in till öppnaförskolan för att fixa till syskon tavlan vi gjorde där förra veckan (en gips tavla med barnens händer), stannade kvar på sångstunden med och fikade. Men det var såå mycket folk. Bli nästan lite jobbigt när det är så mycket, nämre 30 st var där, om inte mer. Blir så varmt, kvavt och väldigt mycket prat. Men men, det var trevligt iaf. Ida följde med hem en sväng med. Lugnare här :)

Nu har jag precis tränat i 1,5 timme. Känns skönt. Så nu behövs en dusch, så fort den blir ledig.

Ännu en helg har passerat!

I fredags kom två av mina systrar ifrån halmsad hit, Alexandra och Amanda. Var väldgit kul att träffa dem och att jag fick ha dem här hela helgen :) Tyvärr går tiden så fort, men jag hoppas på att åka ner och hälsa på dem igen snart. Vi har inte gjort något specielt, de lekte mycket med barnen. Jonathan tyckte det var kul :)
 I går morse så var Jonathan inte pigg alls. Han grät och tog sej för örat. Blev rädd att det var en öroninflammation på gång. Men verkar inte så, inte nu iaf. Han fick lite alvedon, sen efter en stund så var han pigg och lekte igen. Pep lite om örat när han satt å gosade bara typ. Sen har han inte sagt något mer, förns nu ikväll efter att han duschat, men då var det andra örat. Hmm.. tror att jag ska prata med BVC så vi kan komma in så de  får kolla lite. Kan ju vara så enkelt som en vaxpropp kanske.

Idag var jag och hämtade ut biljetterna till The Baseballs med :) Tjohej vad kul det ska bli. Längtar som en galning. De spelar i Gislaved den 24/4 , så då ska jag dit och göra staden osäker :) Pappa och ett gäng ska dit med, riktigt kul kommer det bli. Har redan party stämningen i mej :)

Efter att jag lämnat mina systrar och kommit hem igen så var det städning på hör nivå. Har dammat, dammsugat, torkat golven, städat toaletterna, rengjort duschen och tvättat 4 maskiner tvätt. Så nu tycker jag att jag förtjänar att gosa ner mej i soffan :)

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Rummet är klart!

I helgen så blev vi entligen klara med Isabellas rum. Känns såå skönt. Visserligen ska det köpas lite nya möbler och gardiner med, men annars är allt klart. Fönstret ska målas vitt nu till våren med, måste vara plussgrader ute för att kunna göra det. Så det får vi vänta med lite till.

Annars har det väl inte hänt något specielt. Var på öppnaförskolan igår, det var trevligt. Jörgen var också med. Vi ska antagligen in dit en sväng i morgon med så att Jonathan kan följa med, han lär tycka att det är kul. Ska göra andavtryck på båda barnen tillsammans med. Kul att ha det sen.

Sen ska jag hämta två av mina systrar ifrån Halmstad med i morgon i Nässjö. Ska bli sååå kul att de kommer hit. Amanda har inte sovit här hos oss innan heller så det ska blir kul :) Blir bara så otroligt ledsamt när de måste åka hem igen på söndag. Men men, jag hoppas på att snart kunna åka ner och hälsa på dem igen.

Jonathan var med i tidningen igår :) Ett litet repotage ifrån dagiset. De tre bilderna får vi ta och spara åt honom tills han blir stor :)

Idag har det inte hänt allt för mycket annars. Barnen sover just nu, men det börjar bli dags att väcka Jonathan nu. Känns som om han har sovit lite för länge, men det är ju så skönt när det är helt tyst i huset ibland. Tillhör ju inte vanligheten annars :) Börjar bli dags att fixa middagen nu med, har egentligen absolut ingen lust till det, så det får bli något snabbt och lätt.

ha en bra dag alla!

En liten bild på rummet. Ena väggen. Som sagt, det är inte klart än,
ska upp lite annat sen med!

RSS 2.0