ridtur!

Idag var jag hemma hela förmiddagen och busade med barnen. Vi var ute i trädgården och härjade! Roligt och mysigt var det. Men sen kom ju som vanligt det tråkiga vädret med kalla vindar, mulet och regn. Så vi fortsatte leken inne.

På eftermiddagen var jag iväg och red. Kul var det med. Å vi hann precis tillbaka innan ösregnet kom. Men vi var ute på ett kalt fält typ när vi hörde en åsksmäll. Usch, då ville jag bara knäppa med fingrarna så vi var tillbaka i stallet. Men vi skyndade på in i skogen igen och inga mer smällar kom. Men just nu känns det som om det hänger något lurt i luften. Bara det väntar tills Jörgen kommer hem! Sen kan det åska bäst det vill!

I morgon blir det en dag för mig sjäv i stan. Ska bli skönt faktiskt. Tror det behövs komma ifrån lite, plus att Jörgen får vara lite själv med barnen med, för det är med väldigt viktigt. Håller tummarna för att regnet håller sig borta imorgon då, och på lördag med så klart när balen är. Jobbar tyvärr, så jag missar det inne i stan. Känns tråkigt faktiskt. Sen på söndag ska vi kanske iväg allihopa med. Får se vad det blir :) Mys ska vi ha det iaf, när vi för en gångs skull har EN hel dag för oss själva, så den ska vi utnyttja väl.

Nehe, nu ska jag och mina böcker plasera oss i soffan en stund innan det är dags att gosa ner sig en i renbäddad säng!

Varmt!

Är så tråkigt att gå upp på morgonen när det bara är grått och regnint ute. Usch, vill ha sol och värme nu ju! Men men, det kommer väl. Antagligen lagom tills man börjar jobba.

Idag har det varit fart. Fast vet inte riktigt av vilken anledning, men känns som om det har varit full fart hela dagen. Pluggade ca tre timmar i förmiddags, känns väldigt skönt, så nu har jag kommet en bit iaf. Är helt klart bestämd över att detta ska funka. Vill man bara så går det säger de ju :) Tvättat, städat, varit hos Ida å druckit kaffe. Lagat mat som blev helt underbart god :) Mums! Sen dammsuga på kvällen, försöka styra upp två övertrötta barn som tillslut slutade med att båda tog fram någon form av extra energi på kvällen när det var dags att sova. De lekte så himla bra med varandra då, skrattade och stojjade som bara dem :) Är så himla skönt att de har varandra att leka med!

Jonathan sover och nu har det varit tyst hos Isabella en liten stund med, så hon har nog med somnat.

Det är 26 grader varmt här inne nu. Phuu... Känns som en bastu ju. Eftersom det var så kallt i morse så var vi tvugna att elda ganska så mycket. Sen har jag tvättat tre maskiner tvätt med å då hade jag på torktummlaren, så då blev det ännu varmare, plus att solen hittade hit på kvällen med och ökade värmen ytterligare!

Nehe, nu ska jag läsa lite naturkunskap innan Grey´s börjar :)

Handlat

Idag åkte vi in till stan för att handla skor till båda barnen och en jacka till Isabella. Hittade en jätte söt jacka till henne :) Stor handlade med när vi var i stan, så nu är både kyl och frys fulla igen. :)

Var planer på att rida idag med, men med tanke på denna blåst och regn så hoppar jag över det. Känns rätt skönt att bara vara hemma nu ikväll med.

Imorgon är det mys som gäller eller om det är sol så blir det trädgården :) Hoppas på sol, men det ser ju inte så lovande ut

Nu ska jag duscha Jonathan och bada Bella. Sen blir det bara lungt med lite plugg när barnen har kommit i säng.

Jörgen jobbar ju kväll denna veckan, å det känns lite obehagligt med tanke på att det var inbrott på dagiset här på gatan. Men men, de vågar sej nog inte hit igen.

Ha en trevlig kväll!

Trädgårdsarbete!

Härligt väder idag. Än så länge iaf. Har spenderat ett par timmar i trädgården nu. Härligt och välbehövt! Nu är det dags att fixa middagen till Jörgen innan han ska till jobbet. Sen blir det nog fortsatt att vara i trädgården när Jonathan kommit hem ifrån dagis. Och ikväll kommer svärmor hit å ser efter barnen så jag kan åka och rida :) Gäller att passa på när vädret är på topp :) Håller tummarna för att regnet håller sig borta.

Ha en trevlig dag i solen alla. Det ska jag ha :)

Kalas och rida!

Idag har det varit en väldigt bra dag. Var hemma med familjen på förmiddagen och mös tillsammans. Vid ett begav vi oss hem till Jimmy och Dolly för att fira deras son Adam. Det böds på väldigt god mat (grillat mm) och en härlig efterrätt. Trots regnet och åskan blev det väldigt bra :) Kalaset slutade med vattenkrig, vilket Jonathan verkligen gillade :) Så han ska helt klart få en vattenpistol, trots att han först var rädd för den :)
 När vi kom hem så bytade jag bara om för att sedan hämta upp Rebecca, så stack vi upp till hästarna. Och det blev som vanligt en härlig ridtur i skogen. Vädret är ju kanon.

Nu är kvällen kommen å det är dags för lite mys i soffan.
Imorgon väntas det trädgårds arbete, om nu vädret tillåter det.

Ha en trevlig kväll!

Avklarat!

Då var alla kalasen för Isabella avklarade. Känns både skönt och tråkigt. Min pappa och hans familj var hos idag. Mycket trevligt var det. Mat, prat och skratt blev det. Känns så himla tråkigt när de åker bara. :( Men men, det dröjer ju inte länge tills jag träffar dem igen nu. Ska ner till dem under en helg om ca en månad. Så det känns bra :) 
 Efter att de åkt idag så röjde vi undan här och dammsugade upp sandlådan som det hade blivit här inne efter att alla barnen sprungit ut och in :) Tror att Jonathan har haft en toppen dag idag. Har varit ute sedan han vaknade å fram tills han skulle duscha på kvällen :) Han älskar verkligen att vara ute. Å det känns bra att han kan vara ute lite själv och leka med. Han gillar sin sandlåda och att gunga :)

Nu på kvällen har jag pluggat lite med. Har blivit klart med två av de uppgifterna som ska vara klart tills på fredag. Känns skönt att ligga lite före i det ena ämnet iaf. Men i morgon måste jag ta tag i naturkunskapen med. Ska bli lite spännande, för det är att laborera som gäller :)

Nu är det nog snart dags för sängen, ögonen går i kors!

Ha en trevlig lördags kväll.
Natti!

Stress

Denna dagen blev en aning stressig. De ringde ifrån jobbet nämligen och ville att jag skulle börja jobba vid halv fem. Så vi fick ta och planera om en del. Han iaf att plugga i nästan en timme, bättre än inget ju. Sen bar det av in till stan för att handla, sen hem igen å fixa lite lunch. Sen göra mej och bella klar så åkte vi in till stan igen för att hämta upp Jörgen å sen vidare till fotograferingen med Bella. Det gick jätte bra där inne. Blev många goa skratt. :) Hon är så sööt lilla stumpan. Så det lär bli väldigt fina kort. När vi var klara där var det bara att skynda sig hem. Hade 45 min på mej att fixa middag och käka innan det var dags att dra till jobbet. Så nu är jag lite smått trött. Tanken var att jag skulle plugga lite nu innan jag lägger mej, men får nog hoppa det. Läser väl lite i sängen kanske.
I morgon måste jag baka, för det hann jag inte idag. Jörgens föräldrar å de kommer i morgon och min pappa med familj kommer på lördag, så det blir bakning av två sorters tårta i morgon förmiddag. Sen städa lite med, tvätten..ja jag kommer inte behöva känna mej sysslolös iaf :) Å på kvällen är det plugga som gäller och att duka tills på lördag. Phuu.. bli trött bara jag tänker på det. Så är kanske bäst att hoppa ner i bingen nu.

Natti!


Plugg och rida

I förgår så hoppade jag upp i sadeln igen. Riktigt kul var det. Red ut tillsammans med Rebecca och det var mycket trevligt. Hästarna var pigga :) Har ju saknat lille hästen så länge nu, så känns skönt att komma igång igen:)

Igår så fick jag hem mina böcker ifrån skolan. Religion och naturkunskap. Gick in på min sida på nätet och kollade lite på uppgifterna som ska göras. Får lite smått panik över hur detta ska gå. Läser bara på 50% men det är ju två änmen och i religionen är det hur mycket som helst att göra och en massa svåra frågor.. Men men, det löser sig alltid. Bestämmer man säg bara för att det ska gå så :) Gäller att sätta sej ner och plugga så fort tillfälle gers och att man får prioritera bort vissa saker. Så det lär bli en hel del pluggande för min del nu den närmsta tiden. Och om fyra veckor så börjar mitt sommarschema med, så det blir verkligen knapert med tid.

Har varit å ridit en sväng idag med. Men hästen och jag kom inte riktigt överrens idag, hon är verkligen envis. Men men, efter många om och men så gick det bra iaf. Så både jag och lilla busan var hur varma som helst efteråt. Bra det, det ska kännas :)

Idag är det Theos födelsedag, så grattis till dej gosselilla.
Thomas och Ida var här idag med. Vi grillade, å det smakade bra. Mätt å go blev jag iaf.

Hade velat lägga mej nu eftersom jag har en jäkla skallebank som vägrar att ge med sej. Men ikväll är det Grey´s å det får man ju inte missa :)

Hoppas att huvudvärken har släppt tills i morgon. För då ska jag baka och plugga på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi åka och ta ettårs korten på Isabella, plus att vi ska handla. Jonathan ska få lite nya skor och en jacka om vi hittar någon.

Ha en fortsatt trevlig kväll..


Conrad

På Maxi Vetlanda.

"ett kundmeddelande: Mamma letar efter sin treåriga pojke Conrad, har du sett honom, visa honom då till självscanningen där mamma väntar!"

Efter en minut

"Ett kundmeddelande: Kan mamman komma till självscanningen, där Conrad väntar!"


Isabella 1 år!

09:18 för ett år sedan föddes min lilla sessa. Herregud vad tiden har gått fort. Redan ett år idag! Så grattis till dej lilla stumpan :)

Helgen har varit kanon. Min syster Idah kom i torsdags och mamma kom i fredags. Har varit väldigt kul att ha dem här. Fick väl kanske inte riktigt den tiden som jag ville med dem bara, men det har varit bra ändå. Mamma dök upp här som en överraskning i fredags. Väldigt kul var det. Igår var det kalas här hemma för Isabella. Bjöd på smörgåstårta och tårta. Verkade vara uppskattat :) Isabella fick äta tårta själv med. Det tyckte hon var väldigt kul, kladdig och fin blev hon med :) 
 Mamma hade sin hund, Linus med och min syster Alexandra och hennes kille Viktor hade med sig sina två hundar med, Alfons och dexter :) Så mysigt med små vovvar ju. Men tror inte att vi själva ska skaffa någon, inte på många år iaf. Får nöja mej med att mysa med andras :)

Idag är man lite smått trött, men ändå rastlös. Så, det får bli en lugn dag hemma med ett försök att komma ifatt med all tvätt. Och så ska vi mysa och busa extra mycket med Bella!


En hemmagjord Hello Kitty tårta


Isabella tyckte att den var god :)


Trotts allt kladd så kan hon verkligen charma en :)


kock ?

Var på möte igår på vägledningshuset. Måste ju ta tag i mina gymnasieämnen nu så att jag får ett slutbetyg. Har ju bara tre år på mej, så jag börjar att plugga om lite mer än en vecka. Ska läsa två ämnen nu över sommaren på heldistans. Ska bli spännande å se hur det går :) Kommer bara kunna ha kontakt med lärarna via tele och mail. Sen har jag en reservplan till hösten om jag inte skulle lyckas hitta ett jobb med. Så då blir det att läsa till kock. Ska bli kul faktiskt, eftersom det var det jag ville läsa på gymnasiet. Bättre sent än aldrig :) Och det blir en inkomst med ju, behöver inte ta något lån utan får ändå ut ca 8000 kr ifrån CSN. Inte dåligt att kunna få betalt för en utbildning :)

Idag har det varit en städdag. Känns skönt att ha det klart. Men hann/orkade inte att baka så det får jag göra i morgon innan jag ska hämta min syster Idah på stationen :) Ska bli så kul att hon kommer. Å de andra kommer på söndag för att fira Isabellas ett års dag :)

Isabella sover och Jonathan kämpar på det.. Så nu ska jag fixa det sista här hemma innan det är dags att hålla kväll. Det är ju onsdag, så idag blir det Grey´s :)

Ha en trevlig kväll!

på benen igen!

Idag tog jag mej upp ur sängen på morgonen. Men det vore lögn å säga att jag är pigg. Huvudvärken är näst intill outhärdlig. Men men, imorgon är det bättre :)

Har inte hänt så mycket idag. Varit en lugn och skön dag hemma bara. Har nu på kvällen målat ett par lister som ska in på Jonathans rum. Annars ingenting.

I morgon blir det en sväng till stan på förmiddagen. Handla och gå på ett möte. Sen på eftermiddagen blir det nog en massa bak, om barnen låter mej göra det.

Nu sover barnen och Jörgen jobbar. Så för min del blir det en dusch nu och sen soffan.

Ha en trevlig kväll!

Magsjuk

Igår var det en delad tur på jobbet som gällde. Men jag mådde lite konstigt under dagen men var ganska så pigg ändå. Efter att jag varit hemma i några timmar och det var dags att åka tillbaka var jag inte överdrivet pigg, och vörre blev det. Började må såå illa under kvällen. Fick till slut ge upp och åka hem en halvtimme tidigare. Å tur var väl det, för hann precis inn bara, sen började det. Kräkas, heela natten lång. Usch å fy. Vill inte vara mer sjuk nu ju.
Nu har jag lyckats ta mej upp ur sängen iaf och tagit en välbehövd dusch. Men det känns som om det lutar åt sängen snart igen. Är allt annat pigg.

Bläää för detta!

Höst ?

Med tanke på detta vädret kan man börja undra om vi hoppade över sommaren och tog höst direkt.. Hmm.. jaja, kanske blir en kanon sommar istället. Hoppas kan man ju alltid!

Varit en lugn dag idag med. Ida och Theo var på besök idag, annar har det inte hänt så mycket.

Planerade att ha en lugn och mysig kväll tillsammans idag. När Isabella hade fått sin välling ikväll så låg hon och somnade i min famn tillsammans med sin lilla nalle. Brukar inte ha med den annars, men ikväll hade jag det. Å typiskt var väl det, för efter att hon somnat så spydde hon.. mängder. Över mej, sej själv, soffa, golv och gevetvis över nallen. Så det blev ett bad för henne, en dusch för mej och en massa städ för Jörgen. Sen blev det lite svårt att övertala Isabella om att sova utan sin lilla elefant. Hon har somnat nu och har en annan nalle hos sig, men det finns en risk att hon vaknar inatt och blir ledsen när fanten inte är där :(

Nehe, nu ska jag få Jonathan att somna, sen blir det lite mys i soffan innan det är dags för sängen. För i morgon är det en heldag på jobbet som gäller :)

Ha en super kväll!


slöe dag

en sådan dag då man inte hade behövt gå upp ur sängen.. men men.

Kallt å tråkigt väder idag med. Solen visade sig vid några tillfällen men det blåser en massa kallt.
Har inte gjort något vettigt idag tror jag.
Tränade en kortis innan. Men drog iväg mej på en härlig promenad själv på kvällen. Var såå skönt, så tror nog att det får upprepas imorgon igen.

Jonathan har inte visat något mer tecken på att vara sjuk idag. Känns väldigt bra. Så det var bara en kort sjuka.

Nehe, nu skriker sängen efter mej.

Natti natti

Magsjuka

Då var det dags igen. Jonathan började spy idag på morgonen strax innan det var dags för dagis. Hade hoppet om att det inte var någon magsjuka tills jag ringde till dagis och det visade sig att en annan pojk med kräktes. Men, det blev bara fem kräkningar unde förmiddagen. Sen sov han i tre timmar och var mycket piggare, han åt en normal portion med middag med. Men ska inte ropa hej än, får se vad natten ger. Och jag hoppas innerligt att Isabella slipper det. Jag och Jörgen har tagit en dos med vitpepparkorn, håller tummarna för att det håller bakterierna borta :)

Så under dagen har det inte hänt något särskilt. Jag tränade innan bara, men hade tankarna på helt annat håll, så gav upp innan jag var klar :/ Får ta tag i det i morgon igen.

Fick tillbaka kontakten idag med (hoppas jag) med en person som betyder väldigt mycket för mig. Känns sååå bra, är såå glad att du hörde av dej :) Tack!!

Nu är det snart dags för Grey´s. Gött.. längtar ju jämt efter nästa avsnitt :)

Ha en trevlig kväll!!!

Bakat

Varit en lugn dag. Isabella ville låta mej träna ifred i förmiddags, så hon lekte och sov om vartannat i sin säng i tre timmar. Så för min del blev det ett två timmars träningspass. Känns otroligt bra :)

Annars har det varit en lugn dag. Ida, hennes mamma och Theo har varit på besök en snabbis med.
Har råkat ge Jonathan ett blåmärke vid ögat idag :/ Råkade riva honom där, vilket utvecklades till ett blåmärke. Stackas liten. Men han hade inte ont iaf, å det är tur det.

Isabella har varit ganska så nöjd med livet idag. Men det är inte lätt att ha henne på golvet så hon kan roa sej själv lite. Men men, det kommer väl.

Har även fått tummen ur rö--- idag och gjort en av tre tårtbottnar, och en dubbel satts av sylt grottor. Det börjar ju dra ihop sej nu inför Bellas ett årsdag. Så vill ha allt klart i god tid.

Nehe, nu är det dags att hoppa i säng. Är trött så ögonen går i kors.

See ya!

Grattis Ida!

Ja må hon leva, ja må hon leva.. Grattis till dej Ida på din 21 års dag!

Idag var det tänkt att jag och Isabella skulle åka in till öppnaförskolan, men självklart så somnade hon så det drog iväg på tiden. Blir att få ta det en annan dag. Men vi åkte in och handlade iaf och stannade till hos Ida en stund på lite fika.
När vi kom hem så hämtade vi Jonathan på dagis, sedan tog vi en liten promenad. Jonathan vill så gärna hälsa på ankorna, men de var gevetvis inte där idag. Kanske nästa gång :)

Nu är det dags att fixa middagen. Idag blir det hemmagjord fiskgratäng. Mums (hoppas jag iaf).

Tar mej nog en långpromenad själv ikväll med. Känns som om huvudet behöver rensas lite. Brukar göra lite nytta att gå på promenad själv då :)

Hoppas ni får en trevlig måndags eftermiddag/kväll.

Lite uppdatering!

Oj då, vad slarvig jag har varit på att skriva :) Kör en sammanfattning av de sista veckorna!

Förr förra helgen så var jag och Jörgen barnlediga i ett dygn. Det var första gången sedan vi fick Jonathan, så det var vi "värda". Så på kvällen var vi ute och åt och gick på bio. Var verkligen välbehövt att vi fick rå om bara varandra :)

Isabella har lärt sig att sätta sig upp själv med, hon har fått två nya tänder, så nu är det hela 6 stycken och den 7:e är påväg :) Gäller att passa sig, för hon biter när hon får chansen :) Hon kryper på för fullt här hemma med och hittar på det ena efter det andra :) Hon har hunnit bli 11 månader med :)
Jonathan pratar mer och mer och han har lärt sig att cykla på sin trehjuling med :) Så det är vad han vill göra på dagarna när han är hemma :)

Förra helgen så var vi i Gislaved och kollade på The Baseballs. Var med en mycket trevlig kväll. Så även då var vi lite barnlediga. Kändes väldigt konstigt att lämna barnen å sedan åka så "långt" ifrån dem. Men känns skönt att veta att allt går bra iaf. Gäller att börja lämna dem lite då och då när de är små, annars så är risken större att det inte funkar så bra när de är större. Så det känns bra att veta att allt funkar bra.

Nu i helgen så har jag jobbat fre och lör. Var kul att få komma in lite :) Jörgen och Arne har under hela helgen snickrat ihop grindarna som ska vara i trädgården, så nu äntligen är det klart. Känns väldigt skönt. Men det har varit intensivt. Men nu är det över :) Så hoppas på ett par lugna dagar nu.

Idag grillade vi och invigde för i år att sitta på altanen å äta :) Känns underbart!

Nehe, nu är det dags att göra soffan sällskap!

Ha en trevlig söndag!

RSS 2.0