Eldat kudde..

Igår kväll någon timme efter att Jonathan hade lagt sig, så satt jag inne vid tvn och pluggade. Jag brukar alltid höra när Jonethan kommer upp igen, men inte denna gången.
 Jag hade som vanligt tänt ljus i köket, gör alltid det på kvällarna. Jonathan kom fram i dörröppningen till vardagsrummet och började gråta. Jag trodde han hade drömt något så jag bad honom komma till mej för att trösta honom. Jag frågade vad det var och han svarade bara "kudden". Jag sa att kudden är väl på ditt rum. Han svarade då "kudden är smutsig mamma, måste tvätta den". Han var fortfarande ledsen. Så jag tog med honom för att kolla på kudden, men när jag kommer ut i köket så luktar det bränt och kudden låg på bänken. En bit av kudden var eldad, den är flammsäker har vi kommit fram till, så det har väl inte riktigt brunnit i den, men en bit av den hade smält iaf. Jag tror inte att Jonathan medvetet har tagit upp kudden mot ljusen, utan han har nog stått lutad mot bänken och viftat med kudden över huvudet eller nått. Blev iaf så himla rädd. Nu gick ju allt bra, inget hände. Men jag kunde ju inte låta bli att tänka på vad som kunde ha hänt. Usch! Ringde till min älskade farmor som lugnade ner mej. I fortsättningen så kommer jag inte att ha de ljusen tända där ute när jag inte är där, oavsätt om barnen är vakna eller inte! Jonathan förstår ju inte vad som kan hända heller om man är på ljusen, det är han för liten för! Men som sagt, allt gick bra och Jonathan har nu sovit sin första natt helt utan kudden, det gick bra. Hoppas det håller i sig så!

Jag var hemma ifrån skolan idag med. Har mått piss under natten och på morgonen. Vet inte vad det är för fel. Men men, så får se om jag åker dit imorgon eller inte. Har ju några ärenden på stan som måste fixas imorgon med.
Jaja, har ju gjort ca 40 sidor i matteboken dessa två dagarna, har bara liite kvar nu.

Ha en trevlig eftermiddag!

Pingisbollar

Igår eftermiddag så svullnade det upp i halsen på typ 2 sek. Mandlarna (eller vad det nu var) kändes som två pingisbollar. Var gång jag svalde så kändes det som om jag skulle svälja dem och att öronen skulle följa med. Hmm.. rent praktiskt så funkar det ju inte så, men känslan kan beskrivas så ungefär!
Så jag beslöt mej för att stanna hemma idag. Tråkigt att missa en dag, å specielt nu när jag ska vara i serveringen. Men men. Fick gjort en del i matten iaf, så det är ju bra. Har bokat in provet med nästa vecka. Så nästa vecka är det tre prov som ska göras. Så nu gäller det att plugga. Har en liten inlämning som ska in på måndag med, men den tror jag snart jag är klar med.

Har inte gjort något annat än sovit och pluggat idag. På eftermiddagen började svullnaden att lägga sig igen. Känns bara konstigt när jag sväljer och det ömmar i öronen. Så imorgon blir det skolan igen :)

Nehe, det är väl bäst att jag hoppar ner i böckerna igen. Ha en trevlig kväll!

Debut..

Idag gjorde jag debut i serveringen. Jag fick ha hand om kassan. Så kul! Tyckte ju det var det roligaste med mitt gammla jobb i Halmstad. Så det var verkligen kul att "vara tillbaka". Dock är ju jag van med "mer tryck". Men men, det kanske kommer :)

Nu har båda barnen lagt sig, brasan är tänd. Ska bara hänga upp tvätten sen ska jag gräva ner mej i böckerna så länge jag orkar.

Ha en trevlig kväll!

Så kul

Är så himla glad för att jag trivs så himla bra i skolan. Så kul hela tiden! Hoppas det håller i sig!


Härlig helg!

I torsdags så åkte jag och Sandra in till stan för att utföra lite ärenden. Självklart så blev det en lunch på stan och lite shopping :) Lämnade bland annant in min förlåvningsring för att göra den lite större. Konstigt nog så måste den ha krymt....Hmm..:) har inte kunnat använda den på tre år, så ska bli kul att kunna få den på fingret igen! Sökte förbrilt efter en frisör som skulle tänkas ha en stund över för att klippa mej. Men icke. Hamnade åtminstånde på en återbudslista tills dagen efter på salongen som jag gillar mest.
 På fredagen var det städ och förberedning som gällde inför kalaset dagen efter. Allt gick väl som planerat tills dess att de ringde ifrån salongen och sa att de hade en tid till mej. Glad som tusan blev jag, men en aaaaning stressad. Men men, hann med det jag skulle iaf och blev klippt. Känns skönt att blivit av med risklumpen nu. Bokade även in en tid för att slinga håret med. Har blivit så himla mörk de senaste åren, så nu vill jag få lite blont i håret igen! På kvällen så var det dags för klassen att gå ut och käka och senare bowla. Rikigt trevligt var det. Efter bowlingen så var vi några som gick vidare till Hotellet för att skaka rumpa. Trevligt det med. Men va faaan.. 89 spänn för en jävla smirnoff ice... Rena rånet ju!! Jaja..

På lördagen så var det att gå upp tidigt. Släkten ifrån Halmstad skulle komma för att fira Jonathan. Middag, efterrätt och tårta skulle göras. Var hur trevligt som helst när de var här. Mat och allt var uppskattat. Blir så himla ledsen när de åker härifrån bara. Gråter floder. Önskar så innerligt att vi bodde nämre varandra. Men men, det är väl bara att acceptera. Så jag gick in och började städa undan allt för att få annat att tänka på. När jag var klar med det så fick min garderob sej en omgång med. Skönt att få det gjort.

Idag(söndag) så åkte vi in till stan för att köpa vinterskor till barnen. Hittade till dem som vi var nöjda med. Hoppas bara de är så bra som det var utlovat med. Vi åkte vidare till en annan affär och kikade lite med. Ett par byxor fick följa med mej hem :) Sen stannade vi till på maxi för att ta en fika innan det skulle handlas. Hemma har det rensats idag med. Har röjt bland smink och grejjer, toaletten och i barnens rum. Känns bra. Nu är det bara övriga utrymmen ska ska fixas med. Men det får vänta.
Thomas, Ida och Theo kom på en kaffe innan med. Var trelivgt att träffa dem. För kan ju inte påstå att det händer allt för ofta nu mera. Men men, det blir ju så.
Nu är kvällen kommen. Barnen sover. Har pratat med min älskade Daniela. Duschat. Å nu velar jag med om jag ska mysa eller lägga mej. Hmm.. svårt val!

Oj, vilket långt inlägg det blev om precis ingenting :)
Ha en trevlig kväll!


Bakning

Då var ännu ett prov i skolan avklarat. kändes helt okej, tror dock inte att det blir full pott på detta, men godkänd lär jag bli iaf :)
Har bakat lite bröd nu som står i ugnen. Hoppas de blir goda. Glömde kolla vilken temp jag skulle ha i ugenen innan jag slängde mjölpåsen. Men men, det blir nog bra iaf hoppas jag.
Jörgen är ute och klipper gräset nu, så jag ska fixa iorgdning barnen och få dem i säng. Sen är det meningen att jag ska plugga, har ju ett prov imorgon med, men jag tror inte jag orkar. Har så fruktansvärt ont i huvudet och är helt stel i nacken och axlarna. Jörgen försökta massera med en sådan där vibrerande grej innan. Det gjorde så ont att jag började lipa. Hmm.. tror verkligen att jag måste ta tag i det här med en riktigt massage. För står snart inte ut med det längre.

jaja, nog om det. Nu ska jag ta hand om mitt bröd, sedan är det gllungarna tur.
Ha en trevlig kväll!

MVG

Var en bra dag i skolan. Men jag fattar inte, är så himla trött hela tiden. Riktigt jobbigt börjar det bli. Sover ju på nätterna (om inte barnen vaknar) så tycker att man borde känna sej utvilad någon dag iaf.

Idag fick vi reda på proven. I livsmedel var jag precis som förra provet i ämnet ett poäng ifrån VG. Så himla retligt när det bara handlar om ett poäng. Men men, är nöjd iaf. Sen i hygien fick jag full pott 50p av 50 möjliga. Tjohoo.. det blev jag glad över. Ett MVG kan man ju inte vara missnöjd över :)
Imorgon har vi ett nytt prov i hygien. Blir spännande, har pluggat lite mer nu ikväll, men är som sagt trött. Så vi får se hur det går. Har klurat lite på matten med, men blir bara förbannad så lägger ner det.

Nu ska jag se de sista minuterna av Idol, sen blir det sängen för min del
Natti natti!

Hembesök

Idag började inte dagen bra. Försov mig, å det gör jag typ aldrig. Men men, barnen kom till dagis i tid och som tur var så började inte lektionen förns klockan nio idag, så jag kom dit i tid. Idag hade vi bordsdekoration. Det är kul, men tyvärr var jag så trött idag efter helgens bravader så var inte direkt kreativ. Vi fick iaf lära oss grunderna när man ska duka ett bord, göra olika blomster arrangemang, binda kransar. Så det var roligt iaf.

När jag kom hem så kom BVC på hembesök. De gör det när barnet är i tre års åldern, så hon ville se hur Jonathans tal och förståelse är typ. Och hon var helnöjd med honom. Hon sa att det inte är alla treåringar som talar såpass tydligt som han gör. Kändes såklart kul att höra :) Jonathan tyckte det var kul när hon var här och vi bjöd på en kopp kaffe och kanelbullar.

När barnen lagt sig så satt jag och pluggade. Kom igenom alla mina anteckningar å skrev om dem. Skulle gjort mer, men är så trött och har så himla ont i huvudet så jag orkade inte mer. Men men. Imorgon är plugga ett måste iaf, för på ons och tors är det prov.

Nu ska jag gosa ner mej i sängen och hoppas på att båda barnen sover hela natten för en gångs skull.
Sov så gott!
Natti!

3 år idag...

070919 kl 09:18 föddes en liten prins. Han fick heta Jonathan. En liten prins som är full av energi och bus. Idag, blir han tre år gammal. Hetl ofattbart, tiden har gått så otroligt fort.
 Igår hade vi kalas för honom med Jörgens sida av släkten och idag hade vi kalas med min skånska sida av släkten. Var mycket tevligt, både mat, efterrätt och tårta var mycket uppskattat. Känns bra!

Vi har varit iväg och röstat nu med. Så nu är kvällen kommen, Jonathan ska in i duschen och Bella ska få sin välling. Sen blir det att plugga och följa valet på tv.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Framkallat...

Glömde ju bort att nämna att jag i förrgår kväll skickade iväg lite kort på framkallning. Har inte gjort det sedan i mars. Så idag damp där det strax över 450 kort i brevlådan. Det fyller ju ett och ett halvt album. Hmm.. undrar hur mycket kort jag tar på ett år. Jaja, det är ju härliga minnen iaf. Ändå är alla bilder sorterade innan jag skickar iväg dem. :) Jag älskar kort helt enkelt! :)

" godis och kött "

Ännu en vecka har gått, eller nästan iaf. Men helgen lär gå fort. Det blir kalas både imorgon och på söndag. Ska bli väldigt kul, men känner mej dock en aning stressad över hur jag ska hinna med. Men efter lite tips i skolan idag så känner jag mej liite lugnare iaf :) 

 Det har varit riktigt roligt i skolan denna veckan. Tris som fisken i vatten när vi är i köket. Ångrar inte en sekund att jag började denna utbildningen. Precis så ska det vara :) Nästa vecka blir det ös på med, hade tre prov inplanerade, men min snälla matte lärare lät mej flytta på hans prov :) Visserligen blir det tre prov den veckan då jag ska göra det, men men jag hinner iaf plugga klart kapitlet. Jag och matte kommer ju inte riktigt överrens.

Isabella mår bra igen nu. Fast hon är ju fortfarande väldigt kladdig i ögonen stundvis på dagarna å sen hostar hon som bara den på nätterna. Hoppas hon piggnar till snart.

Frågade Jonathan vad han ville ha i paket när han fyller år. Hans svar blev " godis och kött" Haha, så himla söt är han min lilla älskling. Kan inte fatta att han blir tre år redan. Tiden bara springer iväg. Idag är det tre år sedan jag blev flyttad från Eksjö till Jönköping, helt otroligt. Kommer ihåg den dagen som om det vore igår. Han börjar bli stor nu min lilla pojke. Isabella med så klart. Men hon kommer nog alltid bli betraktad som den lille i mina ögon, hur stor hon än blir. Hon är ju trots allt minstingen i familjen :) 

Nu är det nog dags att lägga huvudet på kudden och blunda. Ska bli mys att lägga sig samtidigt som gubben ikväll. Saknat honom vid min sida hela veckan (jobbade ju eftermiddag). Så natti natti, hoppas att din helg blir kanon. Själv så tror jag att våran kommer bli allatiders :)  

Lealös

Brasan är tänd, ljusen brinner. Härliga kväll! Lungt och skönt i huset. Gubben saknas dock, meeen, å andra sidan så får JAG bestämma över vilket tv program som ska vara på :) Tyvärr var det inget vettigt att se på bara :/

Något konstigt hände med Isabella innan. Jag busade med Jonathan och hon var jämte oss. Isabella la sig på magen och började gråta förtvivlat. Jag tog så klart upp henne i knät för att trösta henne, å tyst blev hon, för tyst, hon blev helt lealös i hela kroppen och ögonen försvann på henne. Jag blev livrädd och började ropa efter henne och skaka henne. Handlade väl som ca 7-8 sek som hon var borta men det kändes som en evighet. När hon kom tillbaka så började hon skrika helt hysteriskt och hosta. Hela hon blev varm, så varm att hon blev blöt i sitt lilla hår. Jag tog av henne kläderna och efter ett par minuter så var hon lugn igen och fortsatte att leke, var dock trött, men det brukar hon ju vara vid den tiden med. Vet inte alls vart det där kom ifrån och vad det var som hände. Men, sitter just nu i kö till att få prata med någon på sjukhuset, hoppas på något form av svar ifrån dem. Isabella sovet gott nu iaf, hon åt sin välling och allt var som vanligt igen.
 Hon har ögoninflammation med, så imorgon blir det inget dagis för hennes del, Jörgen ska börja senare imorgon så han kan vara hemma med henne. Jonathan skulle istället få komma tre timmar på förmiddagen så han får leka lite.

 Nehe, tycker de ska ringa upp snart!
Ha en trevlig kväll!


ordning och reda ?

Det blev en bra dag. Fönstera är putsade, köket och fått sej en omgång. Känns bra att ha rensat ur. Men önskar dock att jag hade ett nytt kök så jag kunde plasera allt så som jag vill ha det. Ordning och reda! Men men, den som väntar på något gott..

Nu har snart lugnet lagt sig över huset. Bella ligger i sängen, Jonathan äter en banan å ska lägga sej efter den. Jörgen är iväg och handlar. Kvällen är välkommen. Det ska bli mys ikväll, för sen ses ju inte jag och Jörgens förns på fredag kväll. Tråkigt, men tyvärr är det ju så. Dagarna går fort, så det är snart fredag igen :)

Nu är det dags att stoppa Jonathan i säng.

Ha en fortsatt trevlig söndags kväll!

idag är det dags..

..att puttsa alla fönster. Är ju tyvärr ett nödvändigt ont. Vi ska även koppla in de två sista elementen, röjja bland Isabellas leksaker och blir där någon tid över så ska det storstädas i köket. Måste knöka in lite plugg idag med, vet inte hur bara, men men. Får väl bli ikväll när barnen har lagt sig då.
 Nu är det dags att komma igång så vi kan gå ut och busa med barnen sen.

Ha en bra dag!

Vad hände ?

Helg redan.. Oj oj, veckan den bara sprang iväg. Skönt att denna teoriveckan är över och dess två prov är avklarade. Nu får man bara invänta resultatet med.

Försökte räkna min jäkla matte igår, gick väl sisådär kan man väl säga. Gillar helt klart inte matte, åtmistånde inte när man inte fattar. Men men, det blir nog bra. Har 200 tal kvar att göra tills om knappt två veckor, för då är det prov på det hela.

Jörgen har jobbat idag, så jag och barnen har busat och gosat. Gjorde även ett träningspass.. Gött! Sen när Jörgen kom hem så åkte jag in till stan å handlade. Sen hem och kopplade in ett element som Jörgen var och köpte igår. Så, nu är två till bytade (fixade ett igår kväll med) och i morgon ska vi koppla in de två sista. Skönt att ha alla bytade i hela huset sen.

Nu ska jag göra mej klar, ska hem till Rebecca och säga hejdå till henne. På måndag åker hon iväg till USA och visar sej inte i Sverige förns om ett år typ.

Ha en trevlig kväll!

Kiwi fågel och BVC

Provet iskolan idag kändes hur bra som helst. Så det svaret oroar jag mej inte för.
Fick idag världens skratt/fniss anfall i skolan på lektionen. Kunde verkligen inte sluta skratta, så det slutade med att jag lämnade klassrummet för att överhuvudtaget kunna samla mej lite. :) Var egentligen inget vidare kul som hände, men ibland har man sådana dagar eller stunder då man är övertrött. Krävs verkligen inte mycket för att man ska börja skratta och är man då ett par stycken som inte riktigt kan sluta så bli det väääldigt långvaritg skratt! Hur som så handlade det om en kiwi frukt. Läraren förklarade att kiwin fått sitt namn av en fågel. Och den ser ut precis som en kiwi, fast att den då har näbb och två ben. Jag fick ju då en bild i huvudet av hur denna stackars fågel ser ut. Det var det roliga! :) Måste nog ha varit där för att fatta det komiska i det hela :)

Idag har vi varit på BVC med båda barnen. De har växt och gått upp i vikt fin fint. Hon var helnöjd med dem. Så, det känns bra :)
Har försökt att plugga nu ikväll, men informationen vill verkligen inte stanna kvar. Hmm..provet är imorgon bitti, så inför detta provet känner jag mej verkligen inte lika säker. Men men, det ska nog gå bra iaf :)

Ha en trevlig kväll!

Just det, hade två råttor på besök i skolan idag med. Trevligt, så söta de är de små liven :) Får pussa och gosa med dem en annan gång!
Kraaam

Tänder..

Skrev för ett tag sedan att Isabella varit ledsen på nätterna och att vi trodde det berodde på att hon börjat dagis. Men det var nog inte däför. Nu under helgen och i veckan har hon varit väldigt gnällig, haft feber en dag, kräkts på nätterna två ggr, varit vaken och ledsen mycket. Så igår kände jag i munnen på henne, och som vi misstänkte var det två stycker kindtänder som har börjat att bryta sig igenom. Lille tösen, inte undra på att hon är ledsen, måste ju göra ont som tusan, framförallt när det kommer två på en gång med. Men men, det kommer snart att gå över. Idag tycks hon redan vara mycket piggare och hon åt utan problem.
 Det har varit en ganska så intensiv dag känns det som. Vi började inte förns kl tio idag, men jag befann mig i skolan redan vid halv åtta för att börja plugga. Sen rullade dagen på. Busade med barnen när jag kom hem, fixade middagen. Sen tyckte Jörgen att vi skulle storstäda här hemma. Så efter att jag duschat och badat barnen var det bara att sätta igång med damming, dammsuga, torka golv, städa toaletterna och fixa med tvätten. Känns skönt att ha det gjort nu, men var dock inte lycklig över det när vi höll på.
 Nu är kvällen här igen, barnen sover, jag har gjort dagens träningspass, tagit mej en välbehövlig dusch å nu sitter jag här.
Ska stoppa näsan i boken ett tag, för i morgon är det prov i livsmedels hygien. Känner mej inte överdrivet nervös över det, tycker nog jag har läget under kontroll :) Fick tillbaka provet ifrån Livsmedel A idag med, ett poäng ifrån VG, retar mej lite. För jag kunde svaret på en fråga efter jag lämnat klassrummet då provet gjordes, bara det att jag fick ett totalt hjänsläpp när jag väl satt där.. Men men, bättre lycka nästa gång. Å det blir ju på torsdag!

Ha en trevlig kväll!


Trööött

Vilken seg dag. Fy så jobbigt det var att gå upp idag. Åkte till skolan så jag var där vid halv åtta trotts att vi inte började förns vid nio. Satt och övade inför provet som vi har på onsdag, så det var ju bra. Ska åka tidigare imorgon med, vi börjar inte förns kl tio, men vi har ett prov på torsdag med, så måste ta tillfället i akt. Finns ju en risk att man inte pluggar så mycket om jag skulle vara hemma de timmarna.
 Vi slutade som tur var tidigare idag. Väldigt passande då jag var väldigt trött och jag kände mej inte alls kry. Så jag la mig för att vila en timme när jag kom hem innan Jörgen kom hem med busfröna.
Fixade middagen sen var det dags att bege sig in till stan för kvällskurs i matte. Planerade in första provet med. Blir mer motiverad att plugga när jag har ett datum att gå efter.

 Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det sängen tidigt ikväll.

Natti!

Underbara helg..

Då ver denna helgen över. Fort har den gått, men ack så trevligt jag har haft det!
Åkte iväg i torsdags morse till Halmstad. Direkt när jag kom dit så åkte jag till sjukan för att hälsa på syster Alexandra. (operationen gick bra) Sen blev det bråttom hem till mamma för min pappa och broder Robin skulle hämta upp mig där. De var redan på parkeringen och väntade på mej när jag kom fram. Så vi gick in till mamma och tog en kopp kaffe inna jag, pappa och Robin begav oss mot Liseberg. Vi åkte lite karuseller, käkade och hade det trevligt. Vi var ju såklart där för att se på The Baseballs p kvällen. Å lyckliga jag fick ta en bild på mej tillsammans med två av killarn i bandet! Snacka om att bli som 14 år igen. Hihi, men kul var det och glaaaad blev jag :) Deras show på kvällen var som vanligt helt kanon. Är absolut inte sista som jag går på, men lär säkert inte bli fler i år iaf. Se får se fram emot nästa vår och somma. :)
 På fredagen så fyllde syster Idah 18 år. Hon skulle ju självklart firas. Det blev middag och alkohol å sedan vidare ut i staden. Trevligt var det, men var trött som faaan bara. Träffade på mina älskade "gamla" vänner med. Tina, Fia och Malin. Hur mys som helst att träffa dem igen. Var ju ett antal år sedan sist.
 På lördagen begav jag mej hem till min Daniela. Var meningen att vi (hennes kompis terese) skulle hälpa till att packa upp (har precis flyttat till ny lägenhet) men det slutade med att hon bara fick hälp med att lägga ner kläder i sina lådor :) Vi provade på zumba (eller hur det nu stavas), var kul och man blev trött och VARM!! Så, det kanske är något man skulle investera i ?
Vi blev bjudna på god mat och ett glas vin. Tackar så mycket! Jag stannade över natten hon min Daniela och hennes "små" hårbollar till katter :) Mycket trevligt!
Idag (söndag) åkte jag hem till mamma igen för syster Alexandra och syster Amanda skulle komma dit och fika. Trevligt det med som vanligt. Sen var det tråkigt nog dags att bege sig hemåt igen. Men det är ju som man säger, "borta bra men hemma bäst". Ligger en del sanning i det.
Så, nu är jag hemma, har pussat på hela familjen, badat de små, fixat middag, disk och tvätt. Hmm.. hemma i vardagen med andra ord. Nu sover de små, så jag ska hoppa in i duschen sen blir det mys i soffan med älskling en stund.

Ha en trevlig söndags kväll!
 
Så lycklig så :)

Halmstad - Göteborg

En bra dag i skolan. Första dagen då jag/vi var i köket och gjorde maten till alla gästerna. Riktigt kul var det. Känns bara bättre och bättre för var gång jag är där nu. Härligt!!!

Väl hemma så hämtade jag hem mina gullungar. Jonathan hälpte till att fixa middagen. Super gott blev det! Å han älskade det med.

Efter mat, disk och mys var det dags för barnen att komma i säng. Nu sover de gott. Och mina djur (katten och kaninen) har blivit ompyssladel, jag har tagit mej en dusch, tvätten är på.. Har en massa att pyssla med ikväll. För i mogon efter frukost beger jag mej ner till Halmstad. Förhoppningsvis hinner jag träffa syster Alexandra innan jag åker vidare mot Göteborg imorgon. Hon har idag opererats (tagit bort halsmandlarna och polyperna) så jag vill krama om henne och säga hur duktig hon har varit! 
 Sen kommer pappa och broder å hämtar mig. Ska till Göteborg å liseberg. Blir nog några karuseller och sen på kvällen så blir det självklart THE BASEBALLS!!! Längtrar som en tok!!

Ha en trevlig kväll!


RSS 2.0