Första gången...

Idag var det som vanligt en rolig dag i skolan, var i varmköket. Imorgon är det dags för severingen för min del. Ska bli kul, har bara varit där en dag innan. Så känns liite nervöst, men samtidigt väldigt kul. Har ju kassa vana, så när jag väl fått klämm på maskinen och alla andra rutiner där ute så lär jag nog stormtrivas :)

Isabella har börjat hitta på dummheter nu. Hon klär av sej alla kläder, inklusive blöjan sen sätter/ställer hon sej lite var som och utför sina behov. Tanken slog mej att det kan vara så att hon inte vill ha blöja mer, så när jag hämtat hem barnen från dagis och Isabella började klä av sig satte jag henne på pottan. De första 20 sek var hon inte så bekväm i det hela, men sen så kissade hon. Så det var första gången för henne. :) Duktig liten tjej ju! Ska visa henne pottan mer och mer nu, så får vi se om hon har något intresse för det. Har hon det inte, så får vi sluta på en gång igen. Det går ju inte att skynda på det där med pott träning, de måste själva vara redo för det. Så det får ta den tiden det tar :) Vem vet, det kanske bara var denna gången idag. Kan ju dröja tills nästa gång.

Mina små älsklingar sover nu. Så tror jag ska passa på att plugga en liten stund innan jag själv hoppar i säng. Var uppe tidigt idag å simmade innan skolan började. :) Så skönt, något jag kan rekomendera andra att göra.

Sen måste jag skriva att det var skönt att få lätta på hjärtat till dig idag och jag är glad att du tog det bra med. Precis så ska det vara, man ska kunna säga det man tycker och tänker! Å du, jag tycker ju om dej med! :)

Ha en trevlig måndags kväll nu!

Så fina..

Kollade på lite gamla bilder. Å denna bilden är så söt. Mammas små älsklingar! :)



Helt underbart

Jaha, ännu en helg har passerat. Skrämmande så fort tiden går. Snart jul igen ju :)
Det var lika roligt att jobba idag. Trivs så himla bra och får bra respons. Känns kanon. Skickade iväg jobbansökan tills i sommar igår, så håll nu tummarna för att det blir på österliden som jag får vara. :)

När jag kom hem från jobbet så satte jag igång middagen (skinkstek som fått puttra i äppelcider) sen tog vi en härlig promenad i det fina vädret. Visserligen hann solen börja gå ner, men det var fint och skönt ändå. Nu märks det att det går mot ljusare tider med, för det var fortfarande ljust vid halv fem. :) Så välkommen våren! Vill ha hit den nu.

Nu sover mina älsklingar. Jag har duschat å packat väskan tills imorgon. Dags för ett morgon dopp igen :) Ska gosa ner mej i soffan nu med min stora älskling. :)

Ha en fortsatt trevlig söndags kväll!


Äntligen klart!

Sedan i september ungefär har jag och Daniela pratat om att göra om min blogg. Så i början av veckan skickade jag över bilder till henne så hon kunde hjälpa mej att fixa. Å nu är det klart. Blev så himla nöjd. Tack så jätte mycket vännen!! :)

Har jobbat hela dagen idag. Timmarna bara sprang iväg. Men det är ju bra, ett tecken på att man har roligt och trivs. Å det gör jag verkligen. Finns en liten chans till att jag får fortsätta att jobba var tredje helg. Håller tummarna för det. Tycker dels det är kul, sen är det skönt med extra pengar :)

Nehe, nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det mys i soffan med älskling!

Mycket roligt

Riktigt kul dag i skolan. Men då är det väl som vanligt visserligen. Men idag var vi i metodköket. Hade en del att göra där. Jag och Sandra fick bland annat testa på att göra en väldigt lyxig variant av kladdkaka. Denna funkar lika bra att använda som tårta med, om inte bättre tom. Mycket god blev den iaf :) Så snart har jag hela menyn bestämd tills Isabella fyller år. Gäller att börja i tid :)

Imorgon är det dags att jobba. Som jag skrev igår så ska det bli kul :) Blir en lång dag imorgon, 08-18. Men timmarna går fort :) Extra pengar blir det med. Å de är mycket välkommna nu innan renoveringen/utbyggnaden drar igång. Sen finns det ju så klart med saker planerade som också kräver en del pengar ;)

Nehe, nu ska jag snart hoppa ner i sängen. Undrar om älskling kommer vara stelfrusen när han kommer hem? Hmm hmm, får nog allt hjälpa till att få upp värmen igen då :)

Natti!!
Å ha en trevlig helg!

Falskt alarm..

Jonathan kräktes två ggr inom en timme i natt. Trodde så klart att det var magsjuka på gång, men det var det visst inte. Han har varit pigg, lekt och ätit utan att kräkas något på hela dagen. Så jag pratade med dagis å de tyckte att han kunde komma imorgon. Hade jag misstänkt magsjuka så hade jaggevetvis INTE lämnat honom där.
Då var det fredag imorgon igen. Älskling ska iväg och roa sig imorgon kväll. Så glad för att han gör det. :) Tänkte att jag skulle hyra mej en film å bara mysa efter att barnen lagt sig imorgon. Ska jobba sen både lördag och söndag. Tycker det är roligt att få komma in i köket och jobba, så det ser jag bara fram emot :)

MVG på alla proven denna veckan!! Känner mej nöjd! Har visserligen ett prov kvar att göra imorgon, men tror nog allt att det kommer gå bra.

Nehe, nu ska jag mysa med älskling

Så underbart...

Efter middagen så åkte vi iväg för att köpa en ny blandare till duschen. Så fantastiskt underbart det var att kunna duscha varmt så det bara ryker igen. :) Den har varit sönder för oss, så har högst kommit upp i 37 grader nu de senaste två veckorna typ. Det har blivit så flera ggr innan så Jörgen envisades med att det skulle rätta till sej. Men jag tröttnade och lyckades få min vilja igenom så vi kunde köpa en ny :)

 Så nu när jag duschat mej varm och go är det snart dags att gosa ner mej i sängen. :)

Natti!!


Fika + shopping

Började dagen med ett prov i skolan. Tror att resultatet kommer blir bra, kändes åtminstonde bra :)
Slutade strax innan tolv, så åkte in till stan för att fika/luncha med Sandra och hennes vän Lisa. Sen blev det en tur i affärerna. Fick med mej lite kläder till Isabella (som planerat). Bland annat två tröjor för 25 kr st. Det kallar jag för bra rea :) Ett par byxor och en tunika åkte visst med till mej själv :)

Nu ska jag fixa middagen. Köttfärslimpa blir det, evigheter sedan vi åt det nu. Har varit sugen på det ett tag, så det kommer bli mumma.

Sen ska jag minsann träna/ducha/gosa med barnen/plugga. Så, jag lär nog hålla mej sysselsatt.
Imorgon blir det en lång dag igen. Har matte lektion på kvällen. Får passa på att göra ett par ärenden på stan med som jag hoppade över idag. Kul kul :)

Nehe, nu är det dags att sätta igång.
Önskar eder alla en trevlig kväll!
Kraaaaam

bra bra

ja, proven i veckan har gått bra. :) Bara att fortsätta i den takten. Snart dags att hoppa in i duschen, sen blir det plugg hela kvällen! Imorgon väntas ett större prov i servering. Vi slutar redan vid tolv imorgon med, så där blir det en sväng på stan för att kolla efter kläder till mej själv och till barnen. :)

Har en vän som jag trodde man kunde lita på, men upperbarligen inte. Tråkigt när det blir så. Var med om det för ca ett halvår sedan med. Kan inte förstå hur det kan vara så kul att prata om andra. Bättre att ta reda på sanningen till nästa gång kanske? Eller låta bli att berätta saker som man vet att man inte får lov att säga? 

Nä, nu får jag sätta fart. Ha en trevlig kväll! :) 


Bilder


Jonathan och Isabella satt i tomtens knä. De var båda lite resaverade,
men det gick bra utan att de behövde bli ledsna :)

Till nyår så skulle det dippas gurka och morötter


När godiset dök upp så var såklart både pappa och Jonathan där :)

Jag har en skräck för korkar som poffar iväg, men älsklingen hjälpte
mej snällt :)


Daniela roade sej med att leka i snön. Bara partyhatten som saknas :)

Lilla Isabella började året med vattkoppor. Denna bild är tagen första
dagen, så kopporna blev fler. Lilla pluttan

Jonathan hade inte lika många koppor i ansiktet, men detta är med
bara första dagen


Då var det igång igen...

Veckan med teorien är här. Prov var dag. Som sagt, känns inte så tungt när man tycker att det är kul. Matten är det ju värre med, men efter matte lektionen nu ikväll så känns det som om poletten trillade lite längre ner iaf :)

Blev ingen träning idag. Beslöt mej för att åka till ett fik efter skolan å plugga istället. Har ju ett litet mindre prov direkt på morgonen, plus att det börjar bli tajt med matten. Men imorgon blir det gymmet och bassängen, ska bli härligt :)

Nehe, ska väl försöka plugga en stund. Eller så kan jag inte slita mej ifrån älsklingen här jämte mej så det bara blir mys för hela slanten istället :)

Natti natti!

Firre..

Som sagt, Jörgen var ju iväg å fiskade innan idag. Å hem hade han med sej en fin gädda på 6,5 kilo. Denna bamsen fixade jag iordning å sen fick det bli middagen. Blev faktisk väldigt gott. Panerade å stekte upp den snabbt, sen fick fisken bräsera i grädde,mjölk och örter tills den var klar. Gjorde en örtkryddad potatis mos till det. Blev väldigt uppskattat. Så, min pasta carbonara får snällt vänta tills på tisdag!

Barnen satt med vid tv:n innan när jag tränade. Å på tv:n dök det upp en tiger. Isabella blev helt tokig, så himla glad så hon mer eller mindre hopade i soffan. Men, det blev en liiiten missuppfattning. För hon säger "mamma, vovve, dä ä vovve mamma, titta". Så söt nu när hon försöker få till någon liten mening. Oftast är det ju såklart en massa gojja så man fattar några enstaka ord, men ibland kommer det fram fina sådana meningar iaf :)

Skulle ju ladda upp bilder skrev jag för ett par dagar sedan. Tänkte gjort det innan, men kunde inte hitta min kamera. Blev livrädd för att jag skulle ha tappat den förra helgen när vi åkte pulka. Men...nu har den kommit till rätta :) Nu orkar jag dock inte lägga in bilderna, så får skjuta på det ett par dagar till kanske. Men daniela, bilden du väntar på, den kommer snart :)

Nehe, ska läsa igenom lite till nu inför provet imorgon. Sen blir det mys för hela slanten i soffan med älskling! Solsidan ikväll ju :)

Mycket trevligt!

Då var helgen mer eller mindre över igen. Herregud vad fort det går. Något som är bra med det är väl att sommaren är här fort då :) Längtar som attans! Blir en riktig bebis sommar i år har jag en känsla av. Ska mysa med massa små bebisar :) Kul kul!

Var iväg å käkade å bowlade med ett gäng igår. Mycket trevligt var det. Men inte hade jag blivit bättre på bowling inte. Kul är det, men väldigt frustrerande när man kastar klotet rakt (tycker man) å banan lutar åt ett håll så den iaf hela tiden går i rännan.. hmm. Får alltid fel bana när jag spelar ;)

Jörgen är iväg och fiskar idag. Han tycker det är så kul. Så är glad för hans skull att han kom iväg. Jag var lite orolig först över att isen inte skulle vara så bra. Men de har borrat över 30 hål, utspridda och överrallt var det minst 30 cm tjockt. Så, de går tryggt på isen :)

Har rensat i Isabellas garderob idag. Phuu vad mycket kläder som hon hade växt ifrån. Ska ge med på Jonathans med nu å se hur mycket där blir. Men han har så himla mycket kläder, så det är nog ingen fara. Men nu i veckan så får jag nog ragga tag på någon som är sugen på att fika och shoppa lite barnkläder :) Alltid lika kul. Blir som tokig när jaggår bland barnkläder!

Imorgon är det tillbaks till teorivecka i skolan. Massa plugg innebär det. Tycker att det är kul, så det är inget som känns jobbigt. Mer än den där jäkla matten då så klart! Å imorgon blir det en lång dag. Först skolan, sen iväg å träna å sen direkt iväg till mattelektionen.

Nehe, dags att göra lite nytta. Sen blir det massa bus med mina älskade små barn.

Ha en fortsatt trevlig söndag!


bättre idag!

Ryggen läkte mer eller mindre ihop under natten. Skönt det! Så simmturen idag gick smärtfritt, bortsätt ifrån huvudvärken då. Men den botades senare med lite kaffe.
 Riktigt kul dag i skolan idag. Härligt :) Vi skyndade på mot slutet så vi skulle komma ifrån lite tidigare, å det gjorde vi med. Hela fem min tidigare tror jag :) Men, mötte iaf upp familjen min i stan så vi kunde handla tillsammsn. Sen åkte vi hem å hjälptes åt med middagen. Busade med barnen, å nu sover de sött.

Då har jag varit rökfri i snart tre veckor. Känns hur bra som helst :) Tredje dagen utan något hjälpmedel med. Så känns kanon. Vill inte ha hjälpmedel allt för länge, för då hade jag ju likväl kunnat fortsatt att röka. Hjälpmedlen är ju inte direkt billigare heller.

Idag fick man även bekräftelse på att det är tio år sedan man slutade i grundskolan. Herregud vad fort tiden går. Oj oj. Så, är bjuden på klassfest. Hmm, vet inte om jag är så jätte sugen på att gå. Får väl se, skulle ju kunna vara liiite kul att se vissa ifrån klassen iaf :)

Nehe, nu är det snart dags att gosa ner sej i sängen. Imorgon väntas en dag med promenad, bus å bak. (kanske lite plugg med om tiden finns). Sen på kvällen ska det bowlas :)

Ha en trevlig helg!



Tillbaka!

I vanlig ordning så tog jag mej min simtur idag på morgonen. Simmar 1000 meter, hade velat simma längre, men hinner tyvärr inte det på morgonen :/ Men men, får allt känna mej nöjd ändå :)

Idag var vi tillbaka i köket på skolan igen. Lika roligt som vanligt. Å min station var i varmköket, å det är ju där jag trivs bäst :)

Väntar just nu på att tvätten ska bli klar, sen ska jag hoppa i säng. Trött som bara den å har sjukt ont i ryggen. Riktigt jobbigt ont som emellanåt bara strålar ut i benen. Hoppas det blir bättre tills imorgon så jag klarar av dagen, för idag var det med nöd å näppe. Ska simma imorgon med på morgonen, hoppas det känns bättre då.

Ser fram emot lördag, ska lägga min tid på mina älsklingar då, å på kvällen är det god mat och bowling som gäller. :)

ska försöka få tummen ur... å lägga in lite nya bilder på barnen här med. känns som om det var ett tag sedan nu. :)


Snopp...

Min treåriga son igår på skötbordet:

Han: "Mamma, jag har snoppen på mej idag"
Jag: "Aaa det har du ju"
Han: Mmmh. Jag har snopp, pappa har snopp, men Bella har ingen snopp.
Jag: "nej, det har hon ju inte"
Han: "jag har stor snopp, men pappa har storare. Jag har med snart stor snopp för jag är en stor kille"

Framöver..

Planer, stooora planer. Ser jag fram emot. :)


Pussel

Det är minst sagt ett pussel det här med att sätta ihop en matsedel i skolan. Men dock kul :)

Kom iväg å simmade i morse med. Duktiga jag! :)

Dags att förbereda middagen nu, sen ska jag hämta hem mina busungar. Fläskpannkaka står på menyn idag.

Blev ett litet snabbis inlägg detta!

Ha en trevlig dag!

Sprang förbi..

Ja, då var det som vanligt att helgen bara sprang förbi. Visserligen gör veckorna det med, så det är snart helg igen :) 
 Började dagen med att storstäda huset. Fattar inte att det kan bli så himla dammigt efter bara en vecka. Kan tro att det är någon som kommer hit å plaserar ut damm lite här å var. Hmm.. Men nu känns det bra när det är klart.
Svärföräldrarna har varit här idag med. Så jag å Jörgen fick komma iväg själva å handla. Var ganska så skönt faktiskt :) 
 Sen hem å fixade middagen. Idag blev det skinkstek. Bjöd även Jörgens föräldrar på dettta å det var uppskattat.

Nu sover barnen å våran kväll har börjat.
Ska kolla på solsidan nu å mysa med älskling. En ny vecka börjar ju nu när han ska jobba eftermiddag. Phuu..

Ska simma imorgon innan skolan med, så gäller att komma i säng tidigt ikväll.

Hejsvej!

Pulkaåkning!

Idag tog vi oss en tur tillsammans med en annan familj till pulkabacken i stan. Hade med oss korv att grilla å varm chocklad. Gott gott! Tycker inte specielt mycket om korv, men det är något specielt med vintern när man är ute å grillar. :)
 Jag välte ju som vanligt med pulkan så jag fick fullt med snö innanför jackan. Blir så var gång. Tycker inte om de där runda pulkorna. Kanske dags att prova någon annan ? Jonathan flög på ett gupp så pulkan välte. Självklart så var det huvudet som kom först ner i snön. Stackarn, helt täckt var ansiktet, han såg ju ingenting. Men har blev inte ledsen.

Summeringen är väl att dagen har varit väldigt trevlig.
Fixade en god middag hemma med. Blev persilje järpar lindade i bacon. Mums mums!

Nehe, nu är det dags att plugga lite matte innan det är mysdags i soffan!

Ha en trevlig kväll


Slemmigt, men mättande...

Ostron, något som jag sagt att jag ALDRIG tänker äta. Men när jag i skolan fick veta att det kommer en dag då vi ska få smaka på det så bestämde jag mej för att jag SKA smaka, varesej jag vill eller inte. Sagt och gjort! Var inte så illa som jag hade förväntat mej. Smaken var det ingen större fel på, smakade hav, typ. Vet inte hur jag ska beskriva det annars. Hade lite pressad citron på med. Det var helt råa ostron, så nu är jag lite nyfiken på hur tillagade smakar. Konsistensen var väl det jag inte gillade allt för mycket. Lite slemmigt. Men tuggade och svalde snällt. :)

Nehe, dags att fixa middagen. Den lotten tycks falla på mej var dag!

Torsdag

då var veckan snart slut.
 Började dagen med att simma med sandra. Härligt! Sen vidare till skolan, så nu är de första proven avklarade. Kändes helt okej, så är inte orolig över att inte bli godkänd iaf.

Vi slutade lite tidigare än planerat idag, så det blev en liten tur på stan med sandra i väntan på att hennes bil som var på reperation skulle bli klar. Hittade visst litte smått å gott som fick följa med hem med. :) Men kul när man hittar något som man vill ha!

Fixade middagen när jag kom hem, sen tog vi oss en liten promenad. Var inte beredd på att kylan hade sjunkt så mycket så tog helt klart på mig för lite kläder.

Nu sover barnen å jag själv ska snart krypa i säng med å hoppas på att denna sprängande huvudvärken ger med sig snart. Är ju en dag i skolan imorgon med. Ska vara i metod köket å lära oss massa nytt. Kommer bli kul! :)

Ha en bra kväll!

Upp tidigt..

Vilken dag, den bara susade förbi. Tyckte jag precis gick upp å nu är det snart dags att hoppa ner i sängen igen.

Var hemma med mina älsklingar idag. Så mysigt att ha haft en hel dag själv med dem. Hade visserligen en dal pluggande att göra å de var så snälla och lekte fint med varandra så jag kunde få plugget gjort :)

Var ute på en härlig promenad innan middagen skulle fixas. En timme blev det. Skönt att få komma ut. Men ett par broddar till skorna hade inte varit fel. Halt som attans ute ju. Jonathan damp i backen ett antal ggr, men han bara skrattade. Han var ju så klart inte beredd på att trilla. Höll själv på att sätta mej några ggr, tur jag hade vagnen att hålla i.

Imorgon är första provet i serveringskursen. Ska bli spännande. Har försökt att plugga in det nu. Tycker denna kursen är så himla kul. Längtar tills vi ska läsa servering B nästa termin :)

Nu är det dags att pcka iordning väskorna tills imorgon. Ska åka och simma när det öppnar vid kl 6 innan skolan börjar. Jobbigt att komma upp ur sängen vid den tiden, men det känns så himla bra efteråt. Ska göra iordning en liten frukost som jag ska ha med mej med.

Nehe. nu är det minsann dags att sätta fart. Måste hinna plugga lite till innan sängen kallar.

Ha en trevlig kväll!

tummen ur...

Imorgon är det minsann min tur att vara hemma ifrån skolan. Jörgen är hemma de andra dagarna eftersom att barnen inte får gå till dagis. Men tror nog att de kan gå på fredag, för kopporna har torkat in och en del har tom försvunnit helt. Känner mej lite stressad över hur mycket man missar när man uteblir ifrån skolan en dag när det är teori. Men men, får försöka läsa mej igenom det på egen hand. Denna terminen kommer det verkligen att behövas plugga mycket. Förra terminen känns som en piss i sjön typ. Men det blir nog bra, för det är roliga och intresanta kurser :)

Idag efter skolan så fick jag tummen ur röven och åkte å simmade. Härligt var det. Ska komma in i rutinen på minst tre ggr i veckan nu som jag åker å tränar, antingen simma eller ner i gymmet. Måste göra det så jag känner att jag gör något med mej själv. Står inte ut med mej själv annars. Blir en piggare och gladare Angelica om jag bara får komma iväg å träna. Känns som en ganska så självklar grej då. Viktigt att man inte glömmer bort sig själv.

Nehe, nu ska jag kolla lite på tv innan det är dags för sängen. Men ögonen är trötta nu efter några timmars plugg ikväll.


Tillbaka..

Kanske iaf. Har åtminstånde en dator som funkar nu. Alltid en början ju. Har inte haft så mycket tid eller ork för att sitta vid datorn den sista tiden.

Hmm.. vad har hänt.. Isabella och Jonathan har äntligen fått sina vattkoppor nu. Trodde inte att de skulle få dem, men de kom. Dock var det väl lite fel tillfälle bara, kunde ju passat på när vi/jörgen ändå var ledig. Men nix.. Kan så klart inte bestämma sådant, men så himla typiskt bara :)

Syster Idah kom till mej i torsdags. Så mysigt att ha henne här. Vi gjorde egentligen absolut ingenting typ. Men ibland är det bara trevligt att bara vara med :) Var skönt att ladda upp batterierna inför skolstart ju. Men ladda upp och ladda upp, blev väl inte så när lilla Isabella inte kunde sova på två nätter. Så det var minsann bara att hålla sig vaken.

Förra söndagen så fimpade jag min sista cigg med. Känns hur gött som helst. Men än är det inte över. Finns vissa situationer som det blir jobbigt och jag blir röksugen som bara den. Men, det är bara att vara stark och hålla emot. Så jag ska kämpa på minsann. :)

Nä, nu är det dags att plugga en stund innan sänger ropar.

Ha en bra kväll!

Nu gäller det

Då var det ett nytt år igen. Dags att lära sig skriva 2011. Tycker jag precis lärt mej att skriva 2010.

Hade en trevlig nyår tillsammans med familjen och Daniela. Så glad att hon ville komma hit till oss. Men det var så klart tråkigt när hon åkte hem igen. önskar verkligen att det inte var så långt mellan oss, för hon är verkligen en helt underbar person!

Idag var det tillbaka till verkligheten igen. Har jobbat å Jörgen är nu å jobbar. Ska snart krypa ner i sängen, känner att tröttheten kommer sej smygande på. Imorgon väntas ju ännu en arbetsdag.

Ett dygn helt rökfri idag med. Känns kanon. Gäller bara att kämpa på nu.

På torsdag så kommer älskade syster Idah hit och stannar tills på söndag. Ska bli så kul. Har en kännsla av att denna veckan kommer att springa iväg. Så snart är det dags att börja skolan igen.


RSS 2.0