Tick tack..

Måndagen är redan över. Eller njaaa.. snart iaf. Är på väg mot sängen å när jag väl somnat så är den över!
Fort går dagarna, bara springer på.
 Det känns kanon det här med skolan. Super trivs verkligen. Man får ju det inte roligare än vad man gör det :) Ska försöka fixa ihop ett datum nu med då vi alla ska ut och käka och bowla(eller hur det nu stavas). Å kanske en sväng ut på krogen.. Ska bli riktigt kul!!!

Fullt ös blev det när jag/vi kom hem. Jonathan var hur trött som helst när han kom hem från dagis. Men jag höll honom vaken genom att han fick vara med och hjälpa till med maten (vilket han brukar göra). Han är en riktigt duktig torkare. Han och disktrasan är enade :) Sen blev det värre när vi väl skulle äta, han var så trött så han höll på att somna flera ggr. Lille plutt, men fick jag bara honom att skratta så höll han sig vaken. Sen blev det bus med dem innan vi tillsammans hjälptes åt att städa upp alla deras leksaker. Kan tro var kväll att hela dagiset har varit här hemma och lekt. :/ Jonathan är duktig på att hjälpa till, bara man ser till att det blir som en lek typ under tiden. Bella hjälper till hon med, fast mest plockar hon ur det som vi har plockat in. :)

Nu är det dags för mej att hoppa i säng. Imorgon väntas ännu en dag med massa härlig yrkes matte! Tjoheej..

Natti!

Över

ja, nu är denna jobb helgen över. Kommer kännas gott när dessa extra pengarna trillar in på kontot nästa månad :)

Middagen var serverad när jag kom hem. Å sååå glad jag blev för det :) Tack älskling!!

Nu ska jag städa av toaletterna, sen blir det skrubbning av barn innan bus och mys.
Å när de har somnat så blir det mys med älskling i soffan. Får passa på nu, för nästa gång vi har en kväll tillsammans är nästa söndag. Tråkigt när han jobbar eftermiddag, men men, det är jag ju knappas ensam om.

Nehe...dags att dra igång med alla kvälls bestyr nu.

Ha en fortsatt trevlig söndag!

Kram

Just det... såg något otroligt obehagligt igår när vi var ute och körde. Kom in på en väldigt avskild väg, och där stod det en bil stilla.. ställde mej bakom den i väntan på att han skulle köra vidare.. men det gjorde han inte, men jag såg hur den som körde satt och slog som bara den på någon som satt jämte honom. Var riktigt obehagligt att se.. så jag körde upp jämte och kollade in i bilen.. jag såg inte vad/vem det var han slog men Jörgen sa att han såg att det var en hund. Han slutade upp när han såg att vi stod precis jämte.. Jäkla idiot! Nu ångrar jag att jag inte gick ur bilen, hade ju med all säkerhet gjort det om det varit en annan människa som han hade slagit. Usch för sådana människor. Varför i hela friden skaffar man djur när man beter sig så `???


Härliga lördag...

...fast det är väl kanske lite att ta i. Regn å tråkigt bara.

Har varit i stan och storhandlat idag. Så nu är både kyl och frys fulla igen. Mycket pengar på en gång, men det blev många middagar iaf :)

Har gjort en storstädning hos kaninen idag med. Hunnit plugga i ca 30 min, inte mycket men bättre än ingenting.

Har tagit mej en dusch å nu är det dags att åka till jobbet. Jobbar till halv tio ikväll, å då är det bara att åka hem och lägga sig direkt för imorgon jobbar jag mellan sju och halv fem.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

påverkad...

tror faktiskt att Isabella verkar vara lite påverkad av det här med dagis nu iaf. När hon är där är det inga problem, hon trivs bra och har inte blivit ledsen när man lämnat henne och hon är som vanlig här hemma på dagarna. Men när hon ska sova på kvällarna så är det annorlunda. Hon är ledsen, hon lägger sig vid sju (som vanligt) men nu är klockan 20 i tio och hon sover fortfarande inte. Slumrar till en stund men sedan vaknar hon och är ledsen igen. Tystnar bara när någon av oss går in till henne eller tar upp henne. Tror nog att detta kan ha med dagis att göra, isf så är det ju övergående. Många barn som blir annorlunda när det gäller sömnen efter att de börjat på dagis. Så jag håller tummarna för att det vänder snart igen.

Idag har jag pluggat under förmiddagen, sen var det jobbet som gällde. En trevlig eftermiddag/kväll blev det på jobbet.

Hade planerat att lägga mig nu, men ska vänta å se så att Isabella somnar bara.

Imorgon ska vi åka och handla på förmiddage, sen hinns det inte mycket mer än att fixa middag till familjen innan jag beger mej till jobbet vid ett.

Ha en trevlig helg!

Nu har den kommit...

Å då var den här....förkyldningen!!! Har väntat på den, med tanke på att branen har börjat på dagis. Tyvärr så är det ju ganska så oundvikligt.
 Kännde mej någorlunda pigg när jag åkte till skolan idag, men under dagen kändes det bara tyngre å tyngre. Nu är huvudet som en blyklump. Ska jobba hela helgen, så får se hur det går. Jörgen är ute och klipper gräset nu, så ska mysa och busa med barnen, men så fort de har lagt sig så ska jag med hoppa i säng.

Provet i skolan idag kändes helt ok. Var ett par frågor som jag fick hjärnsläpp på, men är näst intill säker på att jag blev godkänd iaf, å det är ju det som är huvudsaken.

Nä, nu ska jag gosa med mina små gullungar.

Ha en trevlig kväll!

Höst!

Tror bestämt att hösten är här. För inte är det något sommarväder iaf. Så himla tråkigt, snart kommer kylan och snön.

Fick som jag önskade, provet blir av i morgon. Känns bra, hoppas den känslan sitter i imorgon när jag får provet framför mej med :/

Har pluggat nu ikväll. Jörgen ska förhöra mej lite nu på det jag skrivit upp. Sen blir det mys i soffan en stund innan det är dags för sängen.

Ha en trevlig kväll!

Det går kanon..

Idag var första dagen som barnen var längre på dagis! Jag gick upp vid fem idag, gjorde mej klar i lugn och ro innan jag väckte barnen. Tar ju inte lång tid med dem på morgonen eftersom att de äter frukost på dagis. Hur som så hade det jätte bra med dem där. De hade ätit och Isabella hade sovit gott efter maten. Funderar dock på att be dem försöka få Jonathan att sova en stund med, för han är så himla trött och gnällig när han kommer hem.

Varit en bra dag i skolan. Känns ju att man inte är van vid sådana teorilektioner bara. Jobbigt att sitta still och lyssna en hel dag. Men det kommer man nog in i snart :) Fick reda på vårt första prov idag med, och det blir redan på torsdag. Här är det hårda bud, vilket INTE uppskattades av en del i klassen. Kan ju bara svara för mej själv, men jag tycker det är skönt så man har det gjort och inte skjuter upp allt. Något som jag däremot reagerade på här hemma nu när jag skulle skriva upp alla datumen för proven i de två ämnen som vi började med idag är att lärarna har satt vartenda prov på samma dag. Kanske lite dålig komunikation dem emellan, eller så tycker dem helt enkelt att det inte är något problem. Hmm...

Väl hemma efter skolan så var det dags att fixa middagen, idag blev det kyckling filé, ris och currysås. Mums! Sen duschade och badade jag barnen, dammsög och städade upp lite på deras rum. Nu sover de gott, jag själv har duschat och läst igenom de sidorna som provet är på.

Ja just det... Idag så skulle bilen (960) besiktigas. Vi trodde/hoppades att bilen skulle gå igenom, men NEJ!! Så himla typiskt. Samma sak var gång, för så fort vi har fått en del pengar över så händer det något. Behöver skaffa en ny torktumlare och nu då lämna in bilen. Blir så himla sur över att det måste vara så var gång. Men men, bara att bita i det sura äpplet och betala.

Nehe, nu ska jag hoppa ner i soffan en sväng. Är visst lite trötter ikväll.
Hejsvej!

Shopping!

Idag efter att jag lämnat barnen på dagis så satte jag mej och pluggade matte i ett par timmar.
Sen begav jag mej in till stan för att leta reda på lite kläder och lyckades mot förmodan hitta en del. Blev iaf 2000 kr fattigare :/
 Ida och Theo mötte upp mej i stan med, så vi tog en liten lunch tillsammans. Trevligt!
Skulle ha ett par skor med, men fann inga som jag ville ha. Får kolla efter det när jag är antingen i halmstad eller när vi ska åka till Jönköping.

men det blev en lyckad dag iaf.
Nu är det dags att fixa middagen.

Ha en trevlig dag!


Söndag..

Då var det söndag igen. Phu vad fort en helg går. En hel vecka med för den delen.

Igår så jobbade jag. Å när jag slutade vid halv tio så kom svärmor ner och passade barnen (som sov), så åkte jag och Jörgen iväg på "sjön" för att kolla om det kommit någon kräfta. Fick upp ca 8 kilo och vi tog inte ens upp hälften av burarna :) Så det var ju helt okej. De brukar ju inte åka vid den tiden på kvällarna, men det var för min skull. För jag vill få följa med åtminstånde en gång var år och det har inte funnits möjlighet för mej att följa med nu de andra gångerna så det fick bli en liten specialare :) Var kul!

Idag har vi städat, dock inte färdigt. Skulle torkat golven och städat toaletterna, men vi tröttnade innan och busade med barnen istället. Var inne i stan en snabbis med, fixade middagen å sen kom Thomas och Ida hit på en kopp kaffe och kladdkaka. Mycket trevligt. Och jag fick ordning på hur man rälnar ut gånger med :/. Det tackar jag för Thomas!! :)

Nu är kvällen här. Barnen har somnat, det är undanplockat, Jörgen har blivit klippt. Så nu är det snart dags för lite mys i soffan innan det är dags för sängen.
Imorgon har jag ju självstudier. Det kommer även att bli en tur in till stan för att hitta lite kläder :)

Kraaam

Ånger..

Vill inte alls åka och jobba idag. Men men, får tänka att det blir bra extra pengar. Är ju ledig i morgon och sen behöver jag inte jobba föer helger heller. En dag går ju fort, det är bara en väldigt tråkig tur. Känns som man är borta hela dagen.
Imorgon får jag ju vara hemma och mysa med barnen (och jörgen) :)
Ha en bra dag!


Freeeedag!!

Inte för att det är något specielt med det, men känns ändå skönt att det är det :)
Har varit en bra vecka. Är dock inte van vid dessa tiderna riktigt pluss att jag och Jörgen då inte setts på hela veckan. Men jag kommer nog snart in i det :) Tiden går väldigt fort på dagarna i skolan iaf, den bara rusar iväg. Så det är väl posetivt.

Jörgen är nu iväg och försöker göra oss rika med kräftfisket. (lycka till). Barnen har precis somnat, de var så himla trötta idag. Imorgon ska Jörgen först jobba på förmiddagen och när han kommer hem så åker jag till jobbet. Hmm.. men pengar blir det iaf :) På söndag får det bli en familje dag! Ser jag fram emot.

På måndag är jag "ledig" ifrån skolan. Har inga lektioner där, har istället självstudier i matte hemma. Men det blir nog en sväng in till staden med för att se om det finns några kläder som jag vill ha.

Ha en trevlig helg nu alla!

Kraam

Skolstart

Då har skolan dragit igång. Känns väldigt kul dethär. Tror att det kommer bli toppen! Verkar vara en väldigt bra klass med blandat folk :) Vi är typ 13 stycken, så det känns helt lagom.

Idag ska bli försa dagen som vi ska in i köket och göra lunch. Kul kul! Resturangen öppnar inte förn nästa vecka, men det är ett dagis som kommer dit och äter var dag och vi elever och lärare, så dem ska vi fixa käk till.
Idag blir en stressig dag. Sluter vid halv fyra och är hemma strax över fyra. Ska hämta hem barnen (jörgen jobbar eftermiddag) å fixa middagen och invänta svärmor som ska passa dem för jag ska vara i skolan i vetlanda klockan för för kursstart i matte A. Vet inte riktigt hur jag ska hinna. Middag tar ju mer är typ fem min att göra. Så får nog allt be om att få gå tidigare idag. Ikväll lär jag vara helt slut, för det kommer verkligen att vara en låång dag. Men men, då hinner jag väl inte bli varken rastlös eller uttråkad iaf :)
Nehe, nu är det strax dags att bege sig iväg.
Ha en trevlig dag.

Ledsen...

Igår kan ha varit sista dagen på jobbet. Kanske att jag ska jobba en dag nästa helg, men inget som är säkert än. Känns väldigt sorligt. Var riktigt ledsen igår kväll på jobbet den sista timmen. Har dock varit där i 4,5 år och älskar jobbet. Trivs så himla bra. Men men, så är det. Finns det inget mer fast jobba att hämta så måste jag sluta. Kan inte försörja mej som timvikarie. Framförallt inte nu när alla vikarier ska bort med. Känns så himla tråkigt bara. En av de boende blev väldig ledsen igår med när jag sa att jag skulle sluta, så det gjorde ju inte saken lättare iaf. Men kommer ju så klart att åka upp och hälsa på ibland med :)

Nu ska jag hoppa in i duschen så vi kommer iväg. Ska in till stan och leta efter ett regnställ till Isabella och så ska vi handla. Fattar inte vart all mat i kylen tar vägen.. hmm..

Ha en trevlig lördag nu!


Ensam

Idag är Isabella själv på dagis. Eller Jonathan är ju så klart där. Men än har de inte ringt, så jag skulle tro att allt går bra. Men nu snart är det ändå dags att hämta hem dem. Mätta å goa är de då eftersom de precis ätit lunch.

Lyckades bara idag, så nu har jag laddat upp i frysen med lite bananmuffins. Goa blev de. :)
Ska göra lite småkakor någon dag med.

Ska snart förbereda middagen, idag blir det en kasslergratäng. Sen är det dags att åka och jobba igen. Siste dagen på schemat. Men har varit snäll och skrivit upp mej på ett par helger. Blir lite sköna extra pengar ju :)

Ha en trevlig dag!


Så glad!

Idag så hade det funkat jätte bra på dagis med Isabella igen. Hon både åt och sov där med. Envis som vanligt när det gäller att sova var hon, men personalen gav sig inte, så tillslut somnade hon. Hon var trött, väldigt trött, men denna lilla tjej är anti att sova. Nu hemma på dagarna så sover hon max 30 min på hela dagen.

Har varit duktig och rensat i alla avloppen idag. Började med duschen (som så klart görs regelbundet) sen blev det även de tv i tvättstugan. Känns bra att ha det gjort nu när vi har pratat om att göra det så länge.
Och nu i eftermiddag/kväll har jag jobbat. Strax dags för sängen.

Sen Grattis till dej igen vännen. Är så glad för din skull. Hoppas det blir super i nya lyan och att du får tillsträde till den snarast :) KRAAAAAM

Hejsvej!

Inskolningen fortsätter

Har jobbat idag. 07-15. Så Jörgen fick ta inskolningen själv idag. Det hade gått jätte bra idag med. De åt där idag med, ska göra det imorgon med och de ska försöka att sova där. Vi ska lämna dem själva med, men komma tillbaka när det är dags för lunch. Så imorgon kommer det verkliga provet, hur det går när vi inte är med. Ska bli spännande, men jag tror fortfarande inte att det kommer att vara några problem.

Förövrigt idag händer det inte så mycket. Har en sådan huvudvärk idag. Kanske kan bero på det varma och kvava vädret. Nu har det börjat regna lite, så kanske kan vara lite åska i luften? Skulle behövas iaf.

Jörgen är iväg och lägger i burarna i sjön, håller tummarna för att det blir mycket kräftor i dem under natten :)
Ska snart göra barnen klara för sängen. Sen blir det soffan för mej resten av kvällen.

Ha en fortsatt trevlig onsdag!


så där ja..

Nu är jag tillbaka igen!
Har jobbat hela helgen, min sista helg (antagligen). Det ska åtminstånde vara det, jobbar bara tre dagar till denna veckan, sen säger jag ajöss till Österliden. På måndag börjar jag i skolan igen :)

Igår så åkte jag, barnen och kaninen å hälsade på på jobbet. Det var mycket uppskattat av de gamla. :)De blev som tokiga i barnen och en av gubbarna tyckte verkligen om kaninen. Hade lovat honom ett tag nu att jag skulle komma upp med kaninen, så han blev glad :)
Sen åkte vi bara hem å käkade och begav oss sen in till stan. Skulle in i en affär för att kolla lite på en tv apparat, men det hela slutade att jag kom ut med en ny mobil :) Det var dags att jag skaffade en ny med, för den jag hade har jag haft i fem år och den lever sitt eget lilla liv med. Men det blev en sony ericsson xperia x10 mini. Håller tummarna för att det är en bra tele. Känner mej väldigt nöjde med den iaf.
På kvällen kom Thomas och Ida förbi på en kopp kaffe. Sen var det dags att få barnen i säng.

Idag var det dagiset som gällde. Isabellas första inskolnings dag. Det gick hur bra som hellst. Hon kollade inte efter oss en enda gång, utan lekte och busade hela tiden tillsammans med de andra barnen och personalen. Känns väldigt bra. Men jag var nästan helt säker på att det skulle gå bra med. Så imorgon ska hon dit igen å då ska hon äta lunch tillsammans med de andra med. Jag jobbar imorgon så kommer tyvärr inte kunna vara med, men Jörgen är ju där iaf. Och Jonathan så klart :)

Nu är kvällen här igen. Ska bädda nya lakan i sängen sen ta mej en dusch. Misstänker att det bli sängen tidigt ikväll, är trötter och som sagt, imorgon är det ju jobb igen med.

Ha en trevlig kväll!


6 kilo!

Då har lördagen med snart passerat, oj oj vad tiden går fort. Har varit en bra dag på jobbet, skönt när allt flyter på som det ska.

Imorgon är det med jobb som gäller. Har delad tur imorgon, så det blir bara ca tre timmar hemma, men men. det är sista helgen som jag behöver jobba på väääldigt lång tid! Känns så skönt. Har bara tre dagar kvar att jobba efter imorgon. Gött! Kommer visserligen att sakna jobbet väldigt mycket, men det känns ändå helt ok :)

Nu har de satt igång med kräftfisket här med. Jörgen tycker att det är så kul :) Bra för honom. Inatt/morse hade de bara fått upp 6 kilo. Hoppas det blir bättre för dem imorgon istället. De vill ju så klart ha upp mer än det. Fina pengar sen ju :)

Nu ska jag busa och mysa med barnen. Vi har lite tid själva nu när Jörgen är iväg! Sen är det dags för dem att inta sängläge å jag ska plugga lite. Kanske lite tv med.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Röjja

Idag blev det en ordentlig röjning i stora garderoben. Farligt med sådana ställen då allt bara slängs in på hög. Men nu är det ordning och reda igen (så gott det går iaf).

Har en del tvätt som ska fixas idag med, fattar inte vart allt kommer ifrån!!! Men men, någon gång ska man väl komma ikapp.

Nä, nu ska jag förbereda middagen, blir en tidig sådan idag eftersom jag börjar jobba kl 3.

Ha en fortsatt trevlig fredag!

Godkänd!

Idag hade jag mitt prov via telen i naturkunskapen. Å jag blev godkänd! Känns så himla bra :) Bara religionen kvar nu då. Å den ska jag göra på måndag, hoppas jag klarar den med :)

Idag har jag bakat, en tigerkaka som jag mixtrade lite med å den blev super god :) Gjorde lite scones med som vi hade till fika. Blev mycket uppskattat :)

Annars idag har vi bra myst och lekt tillsammans. Efter middagen tog vi en promenad (Jonathan cyklade) ner till hembyggdsgården så barnen fick leka och gunga lite. Mys pys var det!

Väl hemma så åkte Bella skitgris i badet å nu sover hon. Jonathan är snart på väg i sängen med.
Så nu väntas det bara dusch för våran del med, sen blir det mys i soffan. Jörgen var iväg och hyrde en film :)

Imorgon eftermiddag/kväll är det jobb igen, å hela helgen. Så myset får vi ta idag :)

Ha en trevlig kväll!

Grattis!!!

Idag fyller min lilla morfar 70 år. Grattis till dej!

Idag har jag pluggat i stortsätt hela dagen. Har fått iväg min komplettering i religionen, men tror ändå inte att det blivit rätt. Svåra frågor!

Var i stan och köpte ett koppel till kaninen med. Så nu får han ut och skutta :) Ska bara vänja honom vid det med, så han slappnar av när han har det på sig. Försökte även klippa klorna, men det är inte lätt när han inte är sammarbetsvillig. Är nästan säker på att det är en hane med, ser iaf ut så. Så han blir kallad chicko :)

Ni ikväll så har vi äntligen städat. Så himla skönt känns det. Har inte gjort det sen innan vi var i stockholm, så det behövdes verkligen.

Nä, nu ska jag plugga inför det muntliga provet per tele i naturkunskap som jag har i morgon.

Ha en trevlig kväll!

Alkohol!

Dålig uppdatering. Visserligen finns det väl inte så mycket att uppdatera om :)

I lördags var jag ute. Tjohej, kryss i taket. För det är inte ofta det händer. Hade det riktigt kul. Skön stämning, go musik(på efter festen),  härligt folk och en massa god dricka! :) Var hemma vid fyra på morgonen, så måste kalla det en väldigt lyckad kväll :)

Just det ja, var ju på marknad i lördags med på dagen. Var med väldigt trevligt. Tycker om att gå på marknar, men det var dock väldigt varmt. Men men :)

I söndags så mådde jag som jag förtjänade. Eller dåligt mådde jag väl inte, men jag var väldigt trött och hade skallebank som satan. Men det var det väl värt. :) Vi spenderade hela dagen i alseda, hos Jörgens föräldrar och gjorde klart buren till kaninen. Så nu står den här hemma. Tung som satan blev den. Men lille plutt se ut att trivas iaf :) Ska måla den å så sen med bara.
 Jonathan lyckades välta en glaslampa som stod i fönstret i köket över sig igår med. Han fick ett ganska djupt så precis vid ögat. Var en mer än en cm stort, men ganska så djupt. Velade först med om vi skulle åka in med honom, men kom sen fram till att det de kommer att göra är att tvätta det och sen tejpa ihop det, för det krävdes inga stygn. Så, jag gjorde det själv istället och det blir väldigt bra. Han har som tur är inte ont där heller. Fick en del övning på att dra ihop sår när mitt snitt gick upp hur många gånger som hels efter båda förlossningarna. Kan påpeka att det är mycket lättare att göra det på någon annan än att göra det på sig själv. :)
Tog bort och tittade på det idag, å det ser väldigt fint ut :)

Nu idag så har vi varit inne å handlat. Sen hann jag inte mycket mer. Lagade mat bara sen var det dags att åka till jobbet. Å där blev det en mycket stressig kväll. Har inte varit med om en sådan kväll där under de åren som jag jobbat där. Men men, det gick ju bra iaf. Så länge man behåller lugnet och inte börjar stressa upp sig så löser det sig alltid.

Nu är jag hemma och ska strax hoppa i säng. Ska infinna mig på jobbet igen vid sju i morgon. Så tänkte försöka vara lite pigg iaf.

Ha en bra natt!

Kraaaam


RSS 2.0