Ledig! :)

Blev en kul dag i skolan. Hmm.. känns som om jag brukar skriva ungefär så vad gång typ :) Men det är ju bra :) Hade min sista al a carte idag. Mycket god blev den. Som förrätt hade jag en spenatcheesecake å som varmrätt wokade pilgrimsmusslor, grönsaker och pasta. Mycket gott blev det faktiskt. Cheesecaken måste jag absolut göra hemma! :) Efter middagen så drog vi på oss regnkläderna och tog en promenad. Vi hade med oss lite bröd å stannade till hos ankorna för att mata dem. Barnen tycker verkligen om att göra det :) Isabella pratar non stop med dem när vi är där :) Imorgon är jag ledig. Eller är och är. Har tagit ledigt. Jag och Jörgen ska på ett möte, å ster det ska vi hämta upp barnenn för att sedan åka in till stan å handla lite. Ska köpa nya skor till oss allihopa :) Ska bli kul. Mysigt att åka iväg hela familjen med. Sen på kvällen så ska vi fixa en god middag å sedan bara mysa. Nu ska jag kolla lite på nätet. Har fått en massa bra erbjudanden. Så ska se om jag hittar lite vår och sommarkläder till barnen. Ha en trevlig kväll!

promenix

Min ala carte gick bra i skolan idag. De tog slut och den blev väldigt god. Det var en vin gryta. Ska ta med receptet hem så de övriga i familjen får smaka med :-) gjorde en förrätt med. Skagen fyllda gurkbåtar. De blev ganska så söta faktisk med sina segel :-) ska lägga upp en bild på dem. Mår faktiskt inte alls bra idag. Hoppas det ger med sig, för jag vill inte missa skolan imorgon. Men efter att middagen var avklarad så tog jag och barnen en härlig promenad i det sköna vädret i hopp om att känna mig lite bättre. Men nej, det blev bara ännu värre. Så nu ikväll ska jag bara ligga här i soffan och göra ingenting. Kommer lägga mig tidigt ikväll! ha en trevlig kväll!

Frusen

Alarmet kände visst inte för att väcka mig i tid idag. Men, jag hann till skolan i tid iaf som tur är :) Idag så räknade vi färdigt det vi skulle. Skönt att ha det klart, för det är inte den roligaste biten i skolan direkt. Slutade tidigare idag, så passade på att veckohandla inann jag åkte hem. Skönt att få det gjort. Hämtade hem älsklingarna när jag kom hem. Så det blev som vanligt, mys, bus och matlagning. Idag så gjorde jag en pasta gratäng. Har suttit och plockat lite med den sista inlämningen ett tag nu. Tycks inte komma någonstans. Är så himla trött ikväll med, å frusen. Så får väl avvakta tills imorgon. Känns som om det är någonting på gång i kroppen nu. Vill verkligen inte bli sjuk igen nu. Håller hoppet uppe om att vi alla får vara friska hela våren och sommaren :) Nä, nu ska jag gosa ner mej i soffan och titta lite på elden å bara mysa en stund. Ha en trevlig kväll!

ont!

Faan vad ont det gör. Skär i hjärtat!!!!

Bokat!

Hade en bra dag på jobbet igår. Kul med trevliga arbetskamrater :) När jag kom hem så blev det mys med älskling innan det var dags att krypa ner i sängen. Idag hade vi planeringsdag i skolan. Samma sak gäller imorgon. Vi lägger upp menyerna för sju veckor framåt, typ. Det är roligt, men man blir trött i huvudet av allt letande bland alla dessa recept innan man hittar DET. Men som sagt, kul iaf. Imorgon kommer vi förhoppningsvis iväg lite tidigare. Allt ska bara kaluleras och näringsberäknas föst. Kan väl ta sin stund det. Busade lite med mina älsklingar när vi kom hem, sen var det dags att fixa middagen. Idag blev det en gryta med kyckling, wokade grönsaker och curry med ris. Mycket gott blev det. Å barnen, framförallt Jonathan älskade det :) Nu sover busarna. Jag har tagit mej en härlig dusch, satt på en maskin tvätt. Så nu blir det lungt i soffan en stund. Kanske ta och fixa det sista på den där inlämningen ? Hmm.. Har även bokat biljetter till Terry Evans. Ska bli kul kul. Är visserligen ett tag kvar tills det är. Alltid kul att ha något att se fram emot ju :) God mat och trevligt sällskap är aldrig fel. :) Ha en trevlig kväll!

gott gott

Igår började dagen tidigt som vanligt. Ingen sovmorgon här inte trots att man är ledig. Men, det är skönt att komma upp i tid, hinner ju få en massa gjort. Städd och tvätt är ju det som hör till en ledig dag :-) Mitt på dan så åkte jag in till stan för att handla med resten av vetlanda. Lyckas alltid pricka in att åka samtidigt som alla andra. Men, fick det jag skulle ha iaf. Väl hemma igen så satte jag igång med förberedelserna inför kvällen. Väntade trevligt besök. Sandra och tony, emelie och tobbe, bea och jocke. Ett härligt gäng :-) så strax efter fem tände vi grillen. Så gott det är! För våran del så blev det fylld fläskfile. Fyllde den med vitlök, soltorkade tomater och vitlök. Mums! Grillade den hel. Jag gjorde en potatisgratäng med, en väldigt krämig sådan, en liten sallad, lite melon och färsk annanas. Till efterrätt så hade sandra gjort och tagit med en mycket god fudge kaka. (tror det stavas så). Mums det med! Hade en trevlig kväll. Lär bli fler av dem i sommar hoppas jag. Tillsammans med lite roliga spel :-) Nu är det söndag och klockan är framdragen. Börjar jobba vid klockan ett. Ska bli kul, det är ju inte så ofta jag är inne och jobbar nu längre ju. Är dock så himla trött idag bara. Men men, det går väl över. nu är det dags att mysa och busa med barnen lite. ha en trevlig söndag!

Då var det slut

Ja, två kurser är nu avslutade. Känns skönt. Det som känns mindre kul är att det var Sandras sista dag i skolan. Blir allt lite tomt utan henne där. Men, vi kommer att ses en hel del ändå :) Det kommer ju snart en bebis som jag måste gosa med :) Gosade med en fyra månaders gosse igår med. Så härliga de är :) Fredags kväll, barnen sover. Så nu blir det snart en skön dusch å efter det blir det massa gos och mys med älskling. Imorgon kommer ett par i från klassen hit med sina respektive. Vi ska äta gott och ha trevligt. Grillat blir det :) Mums! Ser jag fram emot. Ha en trevlig kväll!

Gött!

Då var helta terminens prov avklarade :) Känns hur bra som helst. Nu får man vänta på domen bara. Kanske blir det så att man vill höja upp sitt betyg lite ? Får väl se hur det blir. Var för övrigt en bra dag i skolan, precis som vanligt. Fick en liten svacka bara då jag blev lite ledsen. Känslorna och oron när man väntade barnen gjorde sig påminda. Var inte glad i en av läkarna som jag träffade, han/hon hade kunnat gjort så att jag idag kanske inte hade haft Jonathan. Blir ledsen när min vän träffar denna läkare och inte blir tagen på riktigt allvar. Men, jag vet om att det kommer gå bra iaf så. :) Nu ska jag fixa middagen, köttfärslimpa blir det idag. Ska försöka få ihop min inlämning efter middagen, sen ska jag och älskling iväg en sväng :) Önskar er alla en trevlig eftermiddag/kväll!

Frissan!

Idag var det en liten kortare dag i skolan. Aldrig fel det ju :) Men den var mycket trevlig som vanligt :) Efter skolan så begav jag mig till frissan för att fixa till kaluffsen lite. Så, nu känner jag mej nöjd igen :) Efter det så mötte jag upp Jörgen i stan. Vi åkte för att titta på klinkers och golv. Samt golv och tapet till tvättstugan. Tog med en del prover hem. Hmm, inte lätt det där att hitta rätt. Men, klinkers och golv är vi helt överrens om iaf :) Tapeter och tak samt inredning ska med ses ut snart :) Mycket roligt! Imorgon kväll kommer svärmor hit för att passa barnen när de har somnat. Jag och älskling ska iväg på ett litet möte. Spännande! :) Fredagen kommer bestå av en heldag i skolan, sen blir det mys med familjen. Lördagen har vi en del som ska fixas, sen får vi trevligt besök under eftermiddagen/kvällen. Nu är det dags att plugga lite. Har två prov i morgon. De sista för denna terminen :) Har bara två inlämningsuppgifter som ska fixas med, sen är all teori avklarat. Har glömt att skriva det, men i måndags så avbröt jag mina matte studier. Får bli till nästa termin med en annan bok istället. Nä, dags att göra lite nytta! Ha en trevlig kväll, å sov gott!

mums!

Idag var det dags för utbildning i brand och HRL. Detta kan inte göras för många ggr. Å med tanke på de fina "pojkarna" som höll i det hela blev det mer intresant :) Så, ja en mycket trevlig dag blev det. Efter skolan åkte jag hem för att fixa med middagen, äta och pussa lite på de övriga i familjen. Sen åte jag och Sandra på ett Mykidoo party. Mycket fina kläder! Beställde några grejer å kommer snart att göra en beställning till. Lite vår och sommar kläder behöver ju inskaffas till barnen :)Det blev en mycket trevligt kväll. Men höjden var nog gos med bäbisarna :) Nu har klockan sprungit iväg igen. Ska bara torka till håret lite, sen blir det gos med kudden och älsklingen. Ha det så bra!

!!!

Nej, vi planerar ingen påökning i familjen. Inte nu!

Gravtest...

Ja, då var gravtestet gjort. Och det var negativt. Hmm hmm, så är det! Nu är kvällen här. Dags att mysa om en stund, men först blir det lite pluggande. Imorgon blir det en dag med män i uniform ;) Ha en trevlig kväll!

skrivet och klart..

Jaha... Då var båda proven i skolan skrivna. Hmm, känns skönt att ha det gjort. Men önskar att jag hade pluggat mer inför dem. Men men, kan inte ligga på topp var gång ju :-) Har ett par ärenden att fixa på stan idag efter skolan. För snart så drar allt igång ju. Ska bli så kul. :-) tack daniela och tack sandra för era fina ord. Me like you :-) saknar solen lite idag. Hmm.. Hoppas den kommer tillbaka snart igen. Måste hålla igång vårkänslorna :-) visst är det en härlig känsla när livet leker!! Har känt så väldigt länge nu. Å tänker minsann se till att det håller i sig! Dålig energi måste bort! Nehe, nu är det snart dags att gå in för lektion igen. Ha en trevlig eftermiddag!

Första grillningen!

I fredags så kom min syster Amanda och hennes kompis Amanda hit :) Så kul att ha henne/dem här. Tiden går för fort bara. Men, vi ses ju snart igen :)
Har haft en lugn och mysig helg. Vi var på kalas hemma hos fam Zetterberg igår(lördags) för att fira Amanda som fyllde 15 år :) Grattis till dig igen!!! Många Amandor att hålla reda på. Det slutade med att jag kallade Isabella för Amanda igår med :) hehe, så dumt det kan bli!

Igår tände vi grillen. Oj oj vad jag har längtat efter det. Gott som tusan med grillat ju. Så, på helgerna lär det bli mer av den varan :)
Den härliga solen som varit nu gör att man får lite vårkänslor i kroppen :) Smakar extra gott med grillat då!

Imorgon är det måndag igen. Sista teoriveckan i skolan. Såå skönt. Inget mer pluggande denna terminen. :) Inte fy skam det inte. Kan behöva den tiden på annat med nu ju ;)

Nä, nu är det dags att gosa ner oss i soffan å bara mysa :)
Ha en trevlig kväll!

Så skönt..

ja, nu var det verkligen skönt att få sätta sig i soffan en stund. Har varit full rulle idag känns det som. Både i skolan och hemma. Men, det är ju bara roligt när man har en del att göra, i skolan åtminstonde :)
Jörgen började lite senare idag så att jag kunde vara kvar längre. Idag var det extra kul att vara över lunchen med. En av rätterna gjorde vi a la minute, å den fick jag göra. Tycker det är så roligt när man får in beställning så :) Å imorgon har jag min a la carte med. Det ser jag fram emot :) men blev tyvärr lite besviken på receptet som jag hade till mid dessert. Har gjort en vitchoklad cheesecake, men den blev inte alls som jag hade föreställt mig. Men men, ska piffa till den imorgon, så hoppas att det blir god iaf :)

När jag kom hem så käkade vi lite middag, sen åkte jag och barnen in till stan för att storhandla. Känns skönt att ha det gjort nu. Imorgon kommer min syster Amanda och hennes kompis till oss. Ska bli kul att ha henne/dem här :) Vill ju ha mina syskon när mej. Får se vad vi hittar på. Men jag skulle tro att det blir en lugn helg hemma. Får se till att komma ut bara om det är fint väder. Barnen tycker ju om lekparken :)

Har lite småplock kvar att fixa och att hända upp tvätt. Sen ska jag bara sitta i soffan ikväll tills det är dags att krypa ner i sängen!

Ha en trevlig kväll!




Äntligen!!!

Blev en bra dag i skolan. Är lite tråkigt att behöva gå hem tidigare bara. Men imorgon blir det en heldag, å på fredag med.

Jonathan tycks må bra. Jörgen tyckte han kändes lite varm innan, men han hade ingen feber som tur var. Men han har lite diarré, så han får minsann vara hemma imorgon med. Han är pigg för övrigt, leker och och äter bra.

Har fått lite gjort här ikväll. Bland annat så städade jag ur kylskåpet. Skönt att ha det gjort.

Har tagit mej en skön dusch, så nu är det dags att krypa ner i soffan. För ikväll är det Grey´s anatomy som gäller. Äntligen drar en ny omgång igång :)

Ha en trevlig kväll nu!

Fungerar...

Ja, det här med alvedon är ibland helt underbart. Jag är inte den som tar det själv i första taget, detsamma gäller med att ge mina barn det. En del kan vara så snabba med att ge mediciner vid först nysningen typ. Men idag såg man verkligen den underbara verkan som den kan ha. Från att Jonathan grät över att han hade ont i kroppen (pga feber) till 30 min efter att han fått alvedon så sprang han omkring och lekte som vanligt. Han skrattade, busade och bad om mer mat vid middagen TRE ggr. :) Duktig kille.

Men nu har vi busat och gosat färdigt för idag. Barnen sover, jag har duschat, brasan är tänd. Så nu väntas det lite pluggande. (hoppas på bättre lycka med den biten än igår, för få fastnade jag för en film).

Hejsvej!

Sjukling nr 2

Så var det Jonathans tur. Han har nu feber. Stackar! Det blir mer påtagligt när dem är lite äldre med. Men han kan iaf tala om vart han har ont och vad han vill. Han säger att han har ont i benen, ryggen och så visar han ljumskarna. Precis de ställena som jag själv blir helt öm i när jag har feber, så jag förstår om han inte är piggelin. Han har precis fått en alvedon, hoppas den underlättar för honom. Så nu ligger han i soffan och kollar på musse pigg. Isabella verkar vara sig själv igen. Hon har busat och skrattat som vanligt idag. Dock varit lite tröttare än vanligt. Men det är ju inte så konstigt.

Var i skolan idag fram tills ett tiden. Skönt att inte behöva missa hela dagen, samt att Jörgen kan åka till jobbet som vanligt. Men på torsdag så får han åka till jobbet lite senare, för jag kan inte gå hem tidigare ifrån skolan. Har min al a carte att förbereda då :)

Fick lite spontan besök här innan. :) Alltid kul när någon kommer med roliga nyheter.

Har nu tröttnat på att folk kör om idioter på vår gata! Dagiset ligger på denna gatan och mer eller mindre alla som kör här är väl medvetna om det och att det bor en del barn på gatan. Ska höra mej för om hur man ska gå tillväga för att försöka få upp något form av farthinder här. Om någon som läser här har en susning om hur man tar första steget så gär gärna till :)

Nu ska jag strax fixa middagen. Idag blir det korvstroganoff och ris. Jonathan tycker mycket om det så hoppas att han kommer äta något.

Ha en trevlig eftermiddag/kväll!

hem tidigare..

blev en bra dag i skolan. Men var till en början hur trött som helst. Men lyckades vakna till och få upp tempot iaf. Skulle ha varit i serveringen, men fick gå in i köket för att hjälpa Sandra med hennes a la carte. Roligt när man kan hjälpas åt. :) Tycker dock synd om henne, att få dessa "små" problem med graviditeten. Men, nu är det inte långt kvar :)

Åkte ju hem tidigare idag för att vara hemma med Isabella när Jörgen körde till jobbet. Jonathan var på dagis ett par timmar för att leka. Det märks verkligen vilken nytta dagis gör. Är glad över att barnen trivs så bra där.
 Isabella verkar må bättre nu iaf. Hon har inte haft någon mer feber idag. Men hon har varit lite mer snorig och väldigt trött. Så hon får minsann vara hemma iaf imorgon med. Kan vara så att hon har en liten förstoppning med. Hon har inte skött magen sedan i söndags. Å det är inte inte likt henne då hon brukar sköta den var dag utan problem. Så har det inte kommit igång i morgon så får vi sätta in lite hjälp.

Sitter nu å gosar med barnen i soffan och tittar på bollibompa. Isabella tycks ha fått lite inresse för det med nu. Å så fort det dyker upp ett djur så blir hon helt överlycklig :)
Ska göra en flaska välling till lill tjejen nu. Sen blir det gos för hela slanten!

Ha en trevlig kväll!

kvälls promenad

Middagen blev kanon god. Mums mums! Isabella har inte varit så glad i att äta idag, men detta åt hon nästanj en hel portion av :)
 Efter middagen så skyndade vi oss med disken. Sen tog vi en härlig promenad. Det är något jag tycker om, kvälls promenad. Känns så skönt efteråt. Så idag har det blivit mycket frisk luft :) Isabella tog ingen skada av att få lite luft heller. Hon satt så nöjd i vagnen och blev glad när vi sa att vi skulle ut och gå. Så länge de inte har hög feber så tycker jag det är helt okej.

Nä, nu är det pyjamas på barnen som gäller. Sen blir det mys och gos i soffan innan det är dags för en varm och skön dusch.

Kram till er!


tillbaka igen...

Idag har vi varit ute mer eller mindre hela förmiddagen. Så skönt att få lite frisk luft och barnen tycker det är roligt att vara ute och leka med :) Har fått lite små saker gjorda. Längtar tills våren kommer lite närmre så man kan ut i trädgården och vårstäda :)

När vi kom in så kändes Isabella lite varm, å det visade sig att febern har kommit tillbaka. Dock inte lika hög denna gången. Tycker det är en mysko feber, eftersom hon bara har den en dag å sen är fri i flera dagar. Men men, efter denna gången så hoppas jag att den håller sig borta länge. Hon är ju inte jätte sugen på att äta nu, så det känns skönt att vi kan ge henne välling. Hon får ju då i sig både bra med näring och vätska.

Har passat på att städa undan lite nu när Isabella sov. Jonathan smet in och la sig en stund han med :) Så nu är det dags att sätta igång middagen. Idag blir det en burgundisk köttgryta. Mums!
Till kvällen så blir det bara en massa mys med mina älsklingar!

Ha en trevlig söndag!


Lördag...

Fick en härlig och välbehövlig sovmorgon idag. Så skönt :)

Har bara varit hemma och tagit det lungt idag. Härligt med sådana dagar ibland. Hade visserligen lite planer idag som vi skulle gjort. Men eftersom Isabella hade feber i torsdags så bestämde vi oss för att stanna hemma. Hon hade ingen feber igår och hon har ingen idag, men kände ändå att det är bättre för henne att få vila så mycket som möjligt.

Har bakat lite bröd idag, det är nog allt.
Nu är det kväll, så ska mysa med lite gott tillsammans med barnen i soffan. Gillar dessa kvällar!
Men är dock väldigt trött, så får väl se om jag somnar i soffan ikväll :)

Tack Emelie för den välbehövliga massagen igår!! :) Kändes så himla skönt hela kvällen igår!

Nehe, nu blir det mys!

Ha en trevlig kväll!


Freedag...

Japp, så sant så. En ny helg är kommen.

Dagen blev bra i skolan, precis som väntat :) Dock var lilla Sandra inte där, å några andra i klassen med, men det var mycket trevligt ändå. Exprementerade lite i metod köket. Vad knepigt det var att baka med gluten fritt mjöl..Hmmm, men våfflorna var goda :)

Nu är mer eller mindre kväll. Å den ska spenderas med god mat, god dryck och mycket trevligt sällskap :)

Ha en trevlig fredags kväll!


Beslutångerst..

Ja, mycket bättre än så kan man väl inte beskriva vädret som vi har nu ? Sol å riktig vårkänsla ena dagen och den andra massa blåst och snö.. Men men, det går nog över snart till bara sol :)

Det var en bra dag i skolan. Fick veta resultatet på det andra provet med, 46 av 49 blev det. Så det får jag minsann känna mig nöjd med :)

Åkte in till vägledningshuset efter skolan idag för att prata om att hoppa av matten. Tror jag har funderat klart nu å kommer att hoppa av, det blir det bästa. Vill bara ha ännu en bekräftelse att mitt CSN inte blir påverkat. Men det var så klart inte öppet där inne idag, så får kontakta dem imorgon istället.

Svängde förbi affären på vägen hem. Känns skönt att ha det gjort. Väl hemma så var det dags för middagen. Gjorde en korvgryta med massa rotfrukter i. Blev väldigt gott. De andra åt bra av det med :)

Isabella har åkt på feber igen. Hon hade idag över 39 grader. Så Jörgen har varit hemma med henne och ska vara det imorgon med. Lille plutten, tycker synd om henne. Hoppas hon är lite piggare imorgon.

Efter att barnen lagt sig ikväll så fick jag lite trevligt besök. Alltid trevligt att få sitta och tjöta lite :)
Men nu är klockan mycket. Så det är bäst att hoppa i säng så man kommer upp imorgon. Ska vara i metod köket, å det vill man ju inte missa :)

Ha en trevlig kväll/natt!

Självstudier

Ja, idag så var det självstudier som gällde. Har faktiskt fått en hel del gjort, vilket känns bra. Det är så lätt att man hittar annat att göra när man sitter hemma för att plugga. Men som sagt, har fått en del saker klara :) Men jag har även hunnit med att damma hela huset, städa toaletterna, tvätta två maskiner, röjt inne på barnens rum, vikt och hängt in tvätt. Så känner mej ganska så effektiv idag :) Ska strax dra igång ett brödbak med.

De övriga i familjen kommer snart hem. Så då blir det mys och bus med barnen. Sedan är det dags för middag, å idag blir det hemgjord pytt i panna. Det är mums det :) Barnen brukar gilla det med.
 När middagen är avklarad så ska jag åka till Sandra på ett litet party. Ska "svänga förbi" landsbro för att plocka upp Emelie med :)

Lite trist att det inte blev så mycket sol idag. Blåser mest ute tycker jag. Men när solen kikade förbi en stund innan så passade jag på att ta en kopp kaffe på altanen. Vårkänslor! Härligt att se mätaren på +5 med :)

Nä, nu är det dags att sätta igång degen.

Ha en fortsatt trevlig eftermiddag!

Underbart

har varit helt underbart väder ute idag. Det gillas. Härligt att höra vårfåglarna med nu :)

Blev en bra dag i skolan. Var dock trött, även att jag sov en hel natt första gången på länge. Men men, har väl många timmars sömn att ta igen. Fast visserligen funkar det inte riktigt på det sättet.

När jag kom hem så gick vi direkt ut på en promenad. Var sååå skönt. Älskar solen! Gäller att ta vara på den nu, för det ska tydligen bli sämre väder igen säger de. Hmm..

När vi kom in så var det dags att fixa middagen. Idag blev det parmesan panerad spetta filé, kokt potatis, remulad sås och grönsaker. Mycket gott blev det. Barnen tycker väldigt mycket om det med, i synnerhet Jonathan :) Å Jörgen blev nöjd då han jämt tjatar om spettan :)

Har avklarat ett litet träningspass ikväll med (klapp på axeln), tagit mej en varm och skön dusch, plockat undan lite, så nu är det dags att slöa i soffan en stund.

Imorgon är det självstudier som gäller. Ska verkligen lägga hela dagen på att plugga. Den där matten hänger över mig. Sen ska ett arbete i Hotell göras med :) Fick tillbaka det ena provet från igår med, det som jag kände mig lite osäker på. Jag blev godkänd. Fick 32 av 41, så tror att det kan vara ett VG. Kändes skönt iaf. Men klart man blir liiite besviken på sig själv när man vet att man kunnat gjort bättre. Men men.

Tråkigt när folk helt plötsligt slutar att hälsa ?? Jaja, tänker inte lägga någon större vikt i det hela. Men hade ju så klart känts bättre med en förklaring.

Nehe, nu är det dags för mys. Ha en trevlig kväll!

Måste tillägga en sak med. :) Känner mig så där himla nöjd med allt. Allt tycks gå åt rätt håll å allt känns bara kanon. Det är otroligt skönt när man lyckas släppa på saker som bara har sugit energin ur en innan. Helt underbart! Å vårt bygge känns så himla roligt med. Massa som ska planeras å det är bra att vi är helt överrens. Ska snart börja med lite smådetaljer här inne, så sen när det blivit lite varmare så ska vi ta ett tag i trädgården med. :) Finns en del planer även där. Så kul när man har en massa att se fram emot :)
Nää.. nu kallar TV dosan och älskling!

Härlig vårhelg

Ja, i fredags så begav vi oss till Halmstad. Isabella hade inte någon mer feber än i onsdags, så det var fritt fram.
Étt tag efter att vi kom till mamma så kom mina systrar dit, samt min morfar. Vi åt lite god mat, pratade och hade det trevligt. Det är så himla kul att träffas allihopa. Å det är kul att se hur glada alla är för våra små sötnosar :) För deras del så blev det mycket bus.
 På lördagen så kom min mormor och min underbara vän Daniela hem till mamma. Vi pratade och fikade lite. Så kul att få träffa daniela en stund med. Hoppas vi ses snart igen. På eftermiddagen så begav vi oss vidare till min lilla farmor. Vi fikade lite när vi kom fram. Bl.a så fick vi ett par jätte goda bullar som hon hade gjort - toscabullar. De var super goda, så jag fick receptet å idag har jag bakat dem. Blev dock inte lika goda som farmors, men de duger helt klart :) Min pappa med familj kom till farmor senare på eftermiddagen. Vi åt en god middag tillsammans, som jag för övrigt också vill ha receptet på och efter det blev det hemmagjord chokladpudding. Hon är duktig den där farmorn :)

På söndagen var det dags att åka hem igen. Å som vanligt tycker jag det är tråkigt att åka men är samtidigt skönt att komma hem till sitt eget. Lyckades stjäla med mig farmors laddare till mobilen, så ska se om jag har minnet med mej imorgon så hon kan få tillbaka den. :)
Det var tråkigt att åka ifrån det härliga vårvädret. Det fanns ingen snö kvar alls där nere, det var flera plussgrader ute på dagen och solen sken på så fint. Å hem kommer man till snö och 15 minusgrader på natten. Phuu..

Idag blev det en kortare dag i skolan. Vi slutade efter lunch. Vi skrev två prov idag, gick väl si sådär med dem. Tvekar inte på att jag blev godkänd på dem, men det blir ju inte samma resultat som vanligt. Men men. Fast lite osäker känner jag mej nog ändå på mineralerna. Hmm, jaja, det återstår ju att se. Det är ju självförvållat om det inte går vägen.

Åkte och handlade efter skolan å sen hem för att baka toscabullarna. Fixade samtidigt middage som idag var smidig. Fläsk pannkaka fick det bli. Efter middagen så kom snickaren hit. Det var kul, för nu vet vi att det SNART drar igång :) Ska bli så himla kul!
Har suttit och pluggat ett tag nu. Ska strax lägga ner huvudet på kudden, men först så blir det lite mys med älsklingen min.

Ha en trevlig kvälll!

Till er mobbare...

Jag har så svårt att förstå varför man skulle vilja förstöra för andra. Varför man vill säga eller göra saker för att såra andra människor. Det är för mej helt obegripligt att förstå. 
 Alla dessa känslor som man får tampas med. Inte bara då för stunden, utan för alltid. De dyker upp när man minst anar det. Ett minne ifrån något, en doft, ett ljud, en plats, en bild, ett ord. Känslorna, minnena kan komma precis när som helst, de slår till som en smäll i magen. En känsla som jag tyvärr är allt för välbekant vid.

Kan ni förstå känslan av att inte våga gå på bussen till skolan på morgonen?? Att självförtroendet slår så på  botten att man inte vågar hoppa på en buss där alla ens skolkamrater sitter, dem som man ska spendera ca 8 timmar om dagen med fem dagar i veckan. Den är hemsk ska jag tala om. Och känslan hemsöker en för alltid. Eller åtminstånde för min del, men tror att jag är lååångt ifrån ensam om den känslan tyvärr. Som vuxen nu idag så har jag forfarande problem med att gå förbi ett gäng ungdommar, tonnåringar, 13-14 åringar. Är rädd för vad de ska säga till mej. Vad jag ska få för glåpord idag! Hur ska de lyckas trycka ner mej denna gången. Att hoppa på en buss ger mej magknip!

Det är sjukt att detta med mobbning bara fortsätter att växa i skolor. Det som är mest skrämmande är att även vuxana människor kan bete sig så fruktansvärt illa mot varandra. Varför kan man bara inte acceptera människor för vad dem är ? Ska det vara så svårt ?

Jag tänker varken förlåta eller glömma det som jag har gått igenom. Varför skulle jag ? Men, jag kan välja att gå vidare. Det försöker jag göra var dag! Men jag kommer aldrig att komma ifrån de olika känslorna som dyker upp.
Alla är värda att ha ett självförtroende. Alla människor är lika värda, alla är värda att få en chans, kanske en andra chans med ?

Jag tänker inte ge upp än. Tillslut så ska jag kunna lägga de åren lite mer bakom mig. Hela barndomen faktiskt.  För det vore lögn att säga att det jobbiga upphörde när man stänge dörren in till det trygga hemmet efter skolans slut. Tryggt hem, vad är det ? Nää, jag har iaf många exempel på hur jag INTE ska eller kommer att bete mig mot mina barn, eller mot andra människor överhuvudtaget.

Jag sitter iaf här. Så ni mobbare, ni lyckades inte helt! Jag håller huvudet högt över vatten ytan, jag tänker fortsätta att simma hur hårda än strömmarna kan tänkas bli ibland!

Jag tänker aldrig döma en annan människa för dess utseende. Om den är tjock eller smal, lång eller kort, ljus eller mörk. Anser inte att det har någon betydelse. Det är det inre vi ska gå efter. Tyvärr är människan för snabb med att döma via det yttre.

Jag har min familj, mitt nummer ett här i livet. Utan min Jörgen så vet jag inte vart jag hade varit idag.Var nog nere i den djupaste dalen just då. Någon sa en gång att mitt å Jörgens möte var/är som en saga. Tja, så kanske man kan se det. Jag tror iaf på lyckliga slut, å visst är det väl oftast det i sagor ? Så, jag tänker inte ge upp än!! Med bra och ärliga människor runt om mig så är jag övertygad om att allt kommer att gå vägen. Misstänker jag annat så kommer jag sätta stopp för den så kallade vänskapen.

Nää.. nu har jag skrivit av mig lite granna iaf. Alltid skönt att få rensa huvudet lite. Var längesedan nu å det känns. Inget sammanhang i det hela alls! Så det är uppe i knoppen kanske, inget hänger ihop utan det är en enda röra.
 Dags att dra filten över sig och mysa i soffan en stund. Försöka få tankarna på något annat. Sätta på en bra film kanske? Hmm.. får väl se.

Ha en trevlig kväll!!


Mystiska feber..

Idag är Isabella feberfri igen. Vilket är bra, men tycker det är mysko med feber som bara sitter i under en dag. Vågar inte rikigt lita på att det verkligen är helt borta då. Men, både hon och Jonathan är väldigt snoriga och har en del hosta kvar. De leker på som vanligt här hemma, kanske att de tar någon liten extra paus bara. Så, det blir nog inga problem med att komma iväg imorgon! :)

Åkte hem tidigare ifrån skolan idag med så Jörgen kunde åka till jobbet. Köpte med mig mat hem från skolan idag, så behöver inte laga någon middag. :) Lägger den tiden på barnen istället. Å vi har bakat en god kaka som vi ska ha med oss imorgon med :)

Nu ska jag gosa ner mej med Isabella i soffan en stund. Hon kom och satte sig här hos mig nu å vill mysa.

Ha en trevlig dag!

Sjukling i familjen...

Idag var jag i skolan igen. Å som vanligt så var det kul. Var i kallköket idag å där är det alltid kul :)

Men, jag fick dock åka hem tidigare eftersom att Isabella inte  är rikigt pigg. Misstänkte redan igår att hon skulle få bli hemma ifrån dagiset idag. Lill tjejen har åkt på sådan hosta och hon har feber. Stackarn, hoppas hon är lite piggare imorgon. Det lustiga med barn är att trots att de är sjuka så orkar de leka och hitta på bus ändå. Men det är verkligen en ordentlig förkyldning som både hon och Jonathan har åkt på. Men han har ingen feber, hoppas det håller sig så. Ska ju som sagt åka på fredag, så hoppas innerligt att de är tillräckligt pigg för det.

När jag kom hem så blev det bus och gos med barnen. Sen fick jag ett ryck och bakade lite kola/siraps kakor. Kul att ha lite hembakat i frysen :) Sen var det dags att fixa middagen, å efter det blev det mer mys med barnen.

Nu är kvällen kommer igen å jag ska på nytt försöka att plugga lite. Är så himla trött bara, så kanske dimper ner i sängen istället. Ska plocka undan lite till här hemma bara å fixa med tvätten.

Ha en trevlig kväll!


Tomt..

Ungefär så känns det just nu, väldigt tomt. Vet inte riktigt vad som hänt, men det känns tungt och tomt. Eller jag vet kanske vad det¨är, men har svårt för att eränna det för mig själv ? Hmm, vet inte. Men har varit hemma idag med. Hade ännu en natt vaken! Men oavsett hur natten blir nu, så ska jag gå till skolan imorgon. Släpper kanske lite tankar å så när jag är där. Hoppas det iaf!

Barnen har börjat att hosta en del här hemma nu. Hoppas de inte håller på att bli sjuka. Vi vill inte ha mer sjukdom här nu. Men men, går väl inte att styra. Vi har planer till helgen, så jag hoppas att de/vi får hålla oss friska nu.

Ska försöka plugga lite nu. Men det känns som om jag inte får in någonting. Kanske kryper ner i sängen istället.

Ha en trevlig kväll!

RSS 2.0