Köket..

Ja idag så hittade vi ut i köket igen..Dock så var vi inte så duktiga på att hitta I köket. :) Men, det kommer med tiden. Kan ju inte påstå att ordningen är den bästa där just nu, hoppas vi lyckas styra upp det innan det är dags att öppna portarna för allmänheten. Är så himla trött ikväll, så inlägget blir inte längre än så här. Ska försöka skärpa till mig lite och skriva oftare. Imorgon blir det en vanlig dag i skolan, men på torsdag har jag tagit ledigt, för då ska vi på begravning. Nä, dags att vila i soffan lite innan det är dags för sängen. Natti Kraam

Drycker

Ja nu läser vi om drycker i skolan. Tänk vad intresant det faktiskt är att läsa om olika viner. Måste helt klart skärpa till mej å börja smaka på olika viner så jag har något att jämföra med :) Vi har lite prov framför oss nu, så det gäller att inte hamna efter med pluggandet. Ska försöka att upprätthålla mina betyg, så tänker (förhoppningsvis) inte ligga på latsidan :) Tog mej en liten promenad innan för att rensa skallen lite, så nu ska jag läsa vidare en stund innan det blir mys med älskling. Ha det så bra. Kraam!

Spännande...

Ja idag var det dags för skolan igen. En väldigt lindrig start, bara två timmars information och en rundvandring i de nya lokalerna. Ska bli spännande att komma igång i det nya köket sen nästa vecka. :) Imorgon så drar vi igång med teorin igen. Så, nu är det slut på de lugna eftermiddagarna/kvällarna. Tiden kommer att få läggas på studierna. Men, jag ser faktiskt fram emot det :) När vi slutade så begav jag och en trevlig klasskamrat oss in i staden för att ta en lunch. Vi pratade och hade det trevligt över en god sallad :) Skönt med folk som är lätta att prata med :) Jag och älskling hämtade barnen tillsammsn idag, inte ofta det händer, så det var kul att hämta dem tillsammsn :) Å barnen blev glada med. Sofia och barnen kom hit strax efter att vi kommit hem, så barnen fortsatte att busa medans vi pratade. Fattar inte hur mycket energi det får plats med i så små kroppar. :) Men kul så länge det varar, har en känsla av att tonåren kanske inte har samma energi :) De stannade kvar och åt middag med oss, och i sista stund så bestämde jag mej för att följa med dem på en monster truck show. Det var ganska så roligt, en hel del trick som man inte ser var dag precis. :) Så har haft en väldigt bra dag. Har tagit mej en dusch nu, så ska snart hoppa ner i sängen, klockan ringer ju tidigt imorgon. Natti natti. Kraam

Allvaret..

Fredagen spenderade jag i Jönköping tillsammans med trevligt folk. Var roligt att komma iväg själv utan barnen å bara kolla runt å umgås :) Köpte med mej lite pyssel hem. Så snart ska två nya tavlor sättas upp som jag är mycket glad över :) Idag fick vi oväntat men trevligt besök av Thomas och Theo. Det blev prat och fika här hemma, å sedan en lunch i vetlanda. Vi var på Mc Donalds, det var väldigt, väldigt längesedan vi åt där. Å i Vetlanda har jag bara varit en gång innan. Det var fruktansvärt slött där inne, tog en evighet i kön (bestod av två pers före) å servicen var riktigt kass. Får väl gissa på att det antingen var underbemannat eller sämre vikarier. Men men, det var trevligt iaf :) Vi passade på att handla innan vi åkte hem med. Så nu är det fullt i frysen igen. Men glömde gevetvis ett par saker, så får stanna till imorgon med. Ikväll ska vi komma i säng tidigt. Imorgon börjar skolan igen. Ska bli roligt, att träffa alla och att se det nya köket :) Nu blir det film mys med älskling. Kraam

sängen..

ja idag har jag hållt mej i sängen. Gick inte upp förns vid två. Fast sovit har jag inte gjort, utan tänkt på livets alla orättvisor å en massa annat. Jonathan och Isabella var på dagis ett par timmar i eftermiddags. Jag skulle ju ha jobbat idag, men så blev det inte. Det var första dagen för dem på sju veckor :) Så de tyckte att det var roligt å leka med de andra barnen. På måndag börjar skolan igen för min del, å jag ser fram emot det. Ska bli skönt att få ordentlig rutin på vardagen igen. Igår var vi inne och gjorde ritningen på våran tvättstugen med. Riktigt roligt att använda de programmen som finns, för vi såg verkligen hur det kommer bli :) Så imorgon ska vi beställa allt. Nu ska jag mysa med mina små barn innan det är dags för dem att sova. Å det funkar hur bra som helst med Isabellas "nya" säng :) Kraam

....

Att livet är en utmaning, det känns verkligen nu. Så tungt har det aldrig varit. måste nu lägga all energi på att ta en fot framför den andra utan att snubbla. Det är dags att tänka och prioritera om en hel del. Jag ska klara det, är fast besluten om att jag måste och ska klara det!!! Viljan finns! kraam

Första gången..

Idag så fick vi hem Jonathans nya säng. Eftersom Jörgen jobbar eftermiddag så kämpade jag själv med att få ihop den. Kan tycka att en säng borde ju inte vara så svårt att sätta ihop, men JO, det var hur många olika delar som helst. Men, jag lyckades iaf :) Sen kan man väl tycka att brädorna ska ingå när man köper sängen, de brädorna som ligger i botten som man lägger madrassen på menar jag ? Eller ? Men det gjorde dem inte. Lyckligtvis löste det sig ändå, så nu ligger min lilla prins i sin stora säng :) Å han har en massa ursäkter ikväll till att inte behöva somna, men, jag är mer envis än vad han är :)

Detta innebar ju att Isabella har sovit sin sista natt i spjälsängen med. Hon har nu fått ta över Jonathans junior säng. Hele hennes rum blev annorlunda med den sängen. Nu ser man så tydligt att hon inte är någon bebis längre. Eller hon kommer ju alltid att vara mammas lilla bebis :)
 Var lite smått orolig över hur det skulle gå, om hon skulle bli kvar i sängen eller inte. Men fem minuter efter att jag lagt henne så sov hon :) Så ikväll gick det ju väldigt bra. Får se hur natten blir och de kvällarna som kommer.

Nu ska jag ta mej en dusch, det var varmt att bygga säng. Sen ska jag själv krama kudden tror jag.

Ha en fortsatt trevlig kväll/natt.
Kraam

Full frys 2

Har idag bakat ihop en kärleksmums, 30 stycken frallor av det lite grövre slaget samt fyra stycker limpor. Gäller att passa på nu innan skolan börjar nästa vecka, för sen är det inte alltid lätt att få tiden att räcka till.

Älskling har nu åkt iväg till jobbet med, förtsa dagen efter fem veckor. Så det känns lite tomt här. Värst blir det väl ikväll kan jag tänka mej. Framförallt att lägga sig själv. :( Men men, fördelen är väl att jag själv får bestämma vad det ska ses på tv ikväll :)

Nu är det dags att sätta igång middagen. Blir en god (förhoppningsvis) kycklingrätt med bacon och paprika. Längesedan jag gjorde den så jag hoppas det blir gott, sist var det de iaf :) 

Ha en fortsatt trevlig eftermiddag och kväll.

Kraam

lugn dag

Efter frukosten så tog vi oss en härlig promenad. Det blev en lång runda och vi hann tillbaka innan regnet kom :)
Är faktiskt väldigt besviken på denna sommaren. Visst, det har funnits fina dagar, men de har varit väldigt få. Men men, de sägs ju att det ska komma in lite mer värme. Hoppas kan man ju iaf :)

Vi har bara varit hemma å myst tillsammans idag. Tog ett tag med dammtrasan bara å skurade toaletterna, annars har det bara varit en slappedag :)

Stackars Isabella fick 7 stycken små myggbett vid sidan av varandra när vi var ute. Lilla skruttan, lider med henne när hon kliar sig. Hoppas det lättar tills imorgon.

Nu ska vi kolla någon film, sen blir det sängen. Älskling börjar ju jobba igen imorgon, men vi får gå upp och äta frukost tillsammans iaf :)

Ha en trevlig kväll.
Kraam

Busig dag..

Dagen började med ett mindre gott humör. Varför vet jag ej. Men antar att man få ha sådan morgonar ibland :)
Vi åt frukost på altanen idag, gäller ju att passa på nu när höst och vinter befinner sig runt knuten. När Jörgen gick upp vid fem idag för att fiska kräftor så hörde jag honom säga att det bara var tre grader varmt. Brr... så nej, vinet och kyla är inte långt bort.

Sofia och barnen har varit här nästan hela dagen idag. Så barnen har busat i massor. Vilken energi de har. Tänk om man bara hade en tredje del av den, vad mycket man hade kunnat få gjort :) De leker så fint med varandra, Jonathan och Gustav, å Isabella och Max. Så roligt att se :) Jag slängde ihop en god äppelpaj och vaniljsås som vi mumsade på :) Å senare blev det frallorna som jag bakade igår.

Ikväll är det ju speedway på tv. Trodde barnen skulle vara trötta å somna. Men oj så fel jag hade. Haha, busade med dem så de blev helt svettiga :) De får minsann aldrig nog :) Men nu sover de, å med lite tur så får man kaaanske lite sovmorgon imorgon :)

Nä, nu ska jag gosa med älsklingen lite innan det är dags för sängen. Känns som bly i ögonlocken just nu :)

Natti.
kraam

Full frys..

Idag efter frukosten så begav vi oss in till stan. Vi köpte en madrass, täcke, kudde och påslakan till barnen :) Ska bli intresant att se hur det blir när Jonathans nya säng kommer hem nästa vecka. Undrar om vår lilla flicka kommer att stanna i sin säng :)

Under eftermiddagen så har jag fyllt frysen. 4 limpor bröd är bakade, frallor är gjorda, samt två sorters kakor. Tror att det kommer bli lite mer under morgondagen. Alltid skönt att ha lite i frysen, och hembakat bröd är mycket godare än köpt bröd :)

Nu har mina små älsklingar precis somnat. Så jag ska själv lägga mej i soffan å bläddra mellan kanalerna på tv:n. Finns väl som vanligt inget att se på. Sen blir det nog sängen tidigt ikväll, är visst lite trötter.

Ha en trevlig kväll.
Kraam


Nu kommer det lite

ja nu minsann så kommer det lite bilder. Bättre sent än aldrig :)


Att leka i "poolen" tycker mina älsklingar är väldigt roligt

Mina fina små älskade barn

Puss och kramkalas :)

Jonathan fick sitta i morfars lastbil :)

Visst smälter barnen in fint hos de andra trollen :)

Jonathan fick hälsa på "lilla" svampbob i helsingborg :)

Ett dopp i havet :)

Jonathan älskar att bada :)

Bada i poolen hos mammas kusin var väldigt omtyckt :)

Tja, det blir väldigt klabbigt med vattenfärger :)

Allsång på skansen :)

deprimerad ?

ja jag vet inte rikigt vad det beror på. Men har varit väldigt, väldigt hängig idag. Ingen lust att göra någonting, samtidigt som det kryper i kroppen om att göra något. Har kännt så i några dagar nu, men idag blev det extra påtagligt. Men, efter ett samtal till min kära farmor så blev det fart i mej igen. Så, bakade en sockerkaka tillsammans med barnen, sen rensade vi ur två sycken skåp med filmer och musik. Tog ett tag med dammsugaren, samt började måla på det sista här inne :) Så, fick ändå gjort en del. Inget blir ju bättre av att bara vara stilla. ;)

Nu ska vi se om det finns något vettigt att se på tv, sen blir det sängen.

Kraam

bio..

Bion igår gick bra :) Jonathan tyckte det var kul, å att ha med en kompis gjorde det hela ännu roligare :)
Han var så duktig hela tiden, fast den sista halvtimmen så hade han lite myror i brallan. Kan ha varit för att popcornen tog slut då med :)

Idag så åkte jag in till stan för att möta upp min pappa. Var snäll å gav honom en kanna kaffe :) De där aoutomat kaffena är ju inte överdrivet goda alla ggr. För ett tag sedan när han stannade till här med lastbilen så glömde han sin dusch tvål här, han lät Jonathan ta den istället. Så jonathan har använt den nu ett tag med så tog den slut förra veckan. Å han blev lite ledsen för det. Men idag när jag träffade pappa så gav han mej en ny till jonathan :) Pojken blev hur glad som helst för detta :) Å efter att han duschade ikväll så ville han ringa morfar å säga att nu luktar han gott igen :) Haha, han är bara för söt :)

När pappa var tvungen att åka vidare så åkte jag hem till Sandra och lilla Tindra :) Alltid trevlig att prata en massa och att mysa med bebis så klart :)

Tänkte att jag skulle få lite ro till att ladda över alla bilder som tagist, så eventuellt så kommer det lite bilder här på bloggen imorgon :) Börjar känna mej oerhört rastlös nu, samtidgit som det så klart är skönt att vara hemma. Men funderar på att tacka ja till jobb nästa gång de ringer. Å det gör de näst intill dagligen. Hmm.. får se hur jag gör, är som sagt fruktansvärt rastlös.

Nä, nu ska jag fortsätta att läsa min bok. Läser: De oskuldsfulla. Å det är verkligen hemskt hur en del människor har det/har haft det. Usch! Boken är väldigt gripande.

Å just det, är inne på tredje rökfria dagen nu med. Känns hur bra som helst. Bara humöret som svajjar en hel del, men det är ju övergående. Ska bli så skönt sen när jag slutar att tänka på de förbaskade cigaretterna. Denna gången har jag en helt annan inställning till det hela. Nu VILL jag verkligen sluta röka. Har för mycket att riskera om jag fortsätter röka med. Så valet är ju inte överdrivet svårt.

Ha en trevlig kväll!
Kraam

Tillbaka..

Nu var det ett tag sedan jag skrev. Tiden bara rusar iväg å jag har haft en massa annat för mej än att sitta vid datorn :) Men nu så tog jag mej lite tid :)

Jag och älsking hade ett par härliga dagar i stockholm. Det var så skönt att bara rå om varandra. Vi hann hitta på mycket av det vi ville :)

När vi kom hem så hämtade vi våra små troll ungar, å redan dagen efter så begav vi oss till halmstad.
När vi var där nere så åkte vi runt å träffade en massa. Vi hälsade bland annat på min syster som precis har fått sin första lägenhet :) Känner verkligen hur jag saknar mina systar och önskar att jag kunde komma å hälsa på dem bra mycket oftare. Men men, nu är det som det är.

På lördagen åkte vi ner till min  farmor i ängelholm. Vi tog tåget tillsammans till helsingborg för att sedan ta båten över till helsingör. Jonathan tyckte det var roligt och spännande att åka tåg :) Båten verkade han inte riktigt förstå att han satt på när vi åkte över :) Men de båda tyckte det var roligt iaf :) Å det var välfigt kul att få spendera lite tid tillsammans med farmor med :) Det var ju festival i helsingborg, så när vi kom dit igen mötte vi upp pappa med familj och spenderade resterande dag/kväll med dem också. Hade det värligt trevligt :) Min syster Alexandra och Amanda kom med dit så jag lyckades få med mej Alex i booster :) Åkte den för flera år sedan, men har aldrig varit så nervös över att kliva på en karusell som vad jag var denna gånen :) Men den är såå härlig, å jag skulle inte tveka över att göra det igen :)

Vi har haft ett par bra veckor, å får nog säga att vi har haft tur med vädret med :) Inte en enda dag då det regnat hela dagen. Kryss i taket :)

Vi åkte hem en dag tidigare ifrån halmstad. Vi skulle ha åkt till ullared tillsammans alla men jag blev så jäkla förkyld så kände att jag inte rikigt orakde med det. Borta bra men hemma bäst, å i synnerhet när man är sjuk.
Det får bli ullared en annan gång för våran del istället, vi har inget behov av att åka dit nu ändå. Sparar det tills innan jul istället :)

Idag så följde jag och Jonathan med älskling när de skulle fiska kräfor. Eller flytta på burarna rättare sagt. Jonathan tyckte det var kul att åka båt och att få se kräftorna :)
Isabella var undertiden hos svärmor. De hade cyklat, eller Bella iaf, men hon hade trampat rakt ner i ett dike å ramlat in i taggtråd som satt där. :( Hon har tre gansa så regäla rivsår i ansiktet. Å det är en jäkla tur att det inte blev värre än så, att det inte tog i typ ögenen. Usch, fick en klump i magen när svärmor ringde oss när vi satt i båten å berättade vad som hänt. Å hon själv var ganska så skärrad med. Men, det är tur det inte blev värre.

Igår så beställde vi en ny säng till Jonathan, så nu ska han få en stor säng å Isabella ska få ta över hans junior säng. Äntligen!! Har velat att hon skulle komma ur spjälsängen länge nu. Jonathan var ju knappt 1,5 år när han kom ur sin, så nu är det minsann på tiden. Ska bli spännande å se hur det går. Hoppas det går lite smidigare med henne än vad det gjorde med honom :)

Har bokat biljett till bio imorgon med. Jonathan ska gå för första gången :) Ska bli kul. Å det är ju hans favorit med. Cars 2 :) Sofia å Gustav ska följa med, så han får även en kompis med sej :)

Har varit ute på en härlig kvälls pomenad nu å tagit mej en dusch. Så nu blir det lite gos i soffan innan det är dags för sängen.

Natti.
Kraam

RSS 2.0