Rastlös..

Ja, jag blir lite smått rastlös. Vet inte vart jag ska göra av mej själv nu. Snickaren är här och spikar upp innertaket, så känner mej liite granna instängd i tv rummet. Finns inte så mycket för mej att göra här hemma. Huset är vänt upp och ner å det är inte lönt att försöka göra något åt det innan renoveringen är över. Har ingen vidare lust att sitta i soffan hela dagen heller.

Kan ju passa på att plugga lite kanske.  Har ju en del att göra. Ska snart ta mej en promenad med tänkte jag, ska bara västka upp mig lite först :)

Nä, jag klagar inte över renoveringen, den är helt själv vald. Men, det kan ändå upplevas som lite jobbigt under tiden som det pågår. Är glad att det är övergående, snart :)

Kraam!

Isabella

Fick veta av min kära vän att Isabella har namnsdag idag.
Så grattis på namnsdagen min lilla sessa! :)

Slutet på veckan..

Veckorna går alldeles för fort tycker jag. Söndag igen och till på köpet så har vi ställt tillbaka klockan. Så, nu blir det mörkt tidigt, för tidigt. Men lite mysfaktor är det ju på det ändå. Tända ljus är inte fel :)

Barnen kom in som vanligt och mös med oss i morse. Härligaste sunden på dagen tror jag, och kvälls myset då :)
Medans älskling var ute och bytade till vinterdäck på bilen så tog jag och barnen oss en promenad. De är så duktiga, för jag höll Isabella i handen och hon höll i Jonathan med. Å de släppte inte varandra eller bråkade. Så, det blev en härlig liten promenad för oss :)

Idag så ska jag tvätta undan allt som finns här, för ikväll ska vi ta ut tvättmaskinen och toktumlaren för att kunna riva bort det sista av golvet och tapeten. Imorgon kommer de hit och tar bort varmvattenberedaren. Hoppas innerligt att de sätter in en annan liten under tiden som vi ska få det färdigt. Annars kommer det bli jobbigt här. Tvättmaskinen får jag klara mej utan i över en vecka ändå.

Nu ska jag gå och fixa oss lite mellanmål. En smoothie får det bli med jordgubbar och banan, å lite björnbär tror jag :)

Ha en trevlig söndag.
Kraam

Morgonmys..

Min söta lilla pojk kom in till oss på morgonen. Han ställde sig vid min sida och klappade mej på armen och sa; Mamma, det är morgon nu, dags att vakna. Han är bara för söt. Det är så jag gör med honom när det är dags att gå upp när de ska till dagis :) Så han la sig hos mig för att gosa och prata lite :) Sen kom Isabella med och gosade med oss. Det är så härligt med helgen tycker jag, barnen kommer in till oss och myser :) Helt underbart är det :)

Mår mindre bra idag. Så valde att stanna hemma från svärfars sextio års kalas idag. Får lite dåligt samvete över det, men hälsan går först sägs det :) Så jag får åka dit en annan dag då jag känner mej mer okej iaf.

Så med andra ord är jag ensam hemma. Det är väldigt tyst kan jag informera om. Vet knappt vad jag ska göra. Får ju inte göra så mycket heller. Men tror jag ska gå ut en liten sväng. Promenaden är inte lång, men det är skönt att komma ut i friska luften :) Å solen tittar fram lite med, kan inte bli bättre ju!

Ha en trevlig lördag!
Kraam

Nu så..

Då är jag hemma igen, och försöker få en normal vardag igen :)

Igår så var Jonathan hos tandlökaren. Har skötte sig som väntat utmärkt :) Så duktig min lilla pojk, eller just det, han är ju inte så lite längre :( Men, de tyckte att vi borde försöka få honom att sluta med tummen i munnen nu. Lättare än sakt! Men, vi får prova med lite stop och väx å se om det kan hjälpa. Känns inte rikigt rätt att försöka tvinga honom att sluta med den om han själv inte är redo.

Igår var jag inne på skolan och hälsade på en sväng med (är sjukskriven i fyra veckor). Vi hade en liten avslutning för vår älskade Gunilla som jobbade sin sista dag hos oss idag. Det känns väldigt, väldigt sorgligt att hon slutade. Hon kommer bli väldigt saknad!

På kvällen så tog jag mej en liten promenad hem till Thomas och Ida. Ett snabb besök blev det, för Jörgen kom och hämtade mig så vi kunde åka och handla. Så nu har jag äntligen gjort lite mat hemma igen :)

Isabella mår med bra. Hon är väldigt högljudd numera, värre än vanligt. Inte det att hon skriker bara, utan överhuvudtaget. Tror lilla damen försöker överrösta allt och alla :) Hon är bestämd minsann.

Snickaren har kommit en bra bit nu med. Båda de nya dörrarna är på plats. Eller alla tre, om man räknar med baksidan på garaget :)
Idag sattes gipsplattorna in i den nya hallen och innertaket kom på plats :) Känner redan nu hur nöjd jag kommer bli med det hela :)
 I veckan så kom det nya taket på utvändigt med, och de nya hängrännorna som är vita. Så nu händer det grejer minsann!

Vi håller på att riva bort tapet och golv i tvättstugan nu, för på måndag/tisdag kommer de och ska börja lägga det nya golvet.

Nehe, nu ska jag fortsätta att titta på Idol. Ha en trevlig fredagskväll!
Kraam!

Då var det dags

Har pussat och gosat med mina små älsklingar nu ikväll. Å snart får jag gosa med den stora älslingen med. Får bli sängen tidigt ikväll, så man har en chans att sova något!

Tja, hade först tänkt att skriva ett litet "farväl" eller vad man nu vill kalla det. Men, har kommit på andra tankar :)

Så därför säger jag bara att jag är snart tillbaka här igen :) Dem som jag älskar vet förhoppningsvis redan om det :)

Ta hand om er, så höres vi snart igen!!

Kraam!


Utvecklingssamtal

När jag kom hem idag så gick vi till dagiset för ett utvecklingssamtal. Vi har inte varit på det innan, så det var lite spännande :) Förskoleläraren berömde barnen väldigt mycket, de hade inget minus alls att säga om den eller om oss som föräldrar :) Det kändes hur bra som helst! Å vi är ju super nöjda med dagiset med :)

Idag så har snickaren tagit bort den gamla dörren och satt igen där. Undra hur många ggr man kommer gå dit när man ska gå ut nu :)

Å dagen har varit kanon i skolan, som vanligt! Jag gjorde en tjusig dessert i tre lager. Den såg väldigt god ut och Emma som åt den tyckte den var jätte god, så den lyckades vi med :)

Jag har lyckats klanta till det idag med. Skulle tvätta mina kock kläder, å jag brukar ha med mina kock byxor med rocken, eftersom de byxorna köpte jag begagnade, så de är väl urtvättade och fäller inte. Men idag så var det mina helt nya byxor som jag slängde med, tänkte mej inte för. Så, inget är vitt längre. La det i klorin direkt, men mina förkläden är väldigt missfärgade. Får väl gå an att ha det imorgon, men sen ska jag göra allt för att få det vitt igen! Om jag lyckas vill säga...

Nu blir det lite mys i soffan innan det är dags för sängen. Är trötter ikväll.
Ha en trevlig kväll!
Kraam!

Hål i väggen..

Vilken bra dag i skolan det har varit :) Det är så himla kul. Känns lite tråkigt att jag kommer missa fyra veckor av min skoltid. På sätt och vis önskar jag att dem säger att jag måste ta igen de veckorna så jag får vara där lite mer :)

Idag när jag kom hem så var hålet in i huset ifrån den nya hallen uppsågat :) Så nu får man mer den rätta uppfattningen om hur det kommer att bli när det är klart :)
 Imorgon ska den gamla ingången tas bort och slås igen. Det innebär att det kommer ligga en hög med jackor och skor inne i huset vid den dörren. Men, det är ju bara att bita ihop och stå ut med den röran tills det är klart :)
Imorgon kommer elektrikern hit med och ska göra klart för belysningen, tror jag iaf, det verkar som det. För ikväll har vi ritat upp vart vi vill ha dem :)

Har tagit mej en varm och skön dusch nu, känner mej lite frusen. Så får väl värma till en kopp te och krypa ner i soffan för att se på Grey´s.

Ha en trevlig kväll!
Kraam!

Dörren..

Nu när bygget här hemma äntligen har kommit igång så går det undan :) Idag när jag kom hem så satt den nya ytterdörren uppe. Å jag/vi känner oss väldigt nöjda med den, det var ett bra val. Den enda nackdelen med den nya hallen är att den blir väldigt mörk. Men med bra belysning så tror jag det blir helt okej ändå. Å sen brukar det ju inte direkt vara i hallen som man spenderar dagarna :)

Igår åkte vi iväg för att köpa inner taket. Det visade sig att det taket de hade hemma nu var det enda som fanns kvar, de skulle inte köpa hem mer av det. Så, vi köpte på oss en hel del. Vilket innebär att även vardagsrummet ska få nytt fint tak nu :)

Vi var även iväg och bestämde vilket golv vi ska ha, å det blev det som vi sa från början :) Vi bestämde golvet till tvättstugan med. Jag är inte specielt förtjust i sådana mattor, men hittade ett som var väldigt likt ett vanligt trägolv, så det fick det bli :) Känner mej nöjd med valet. Nu är det bara klinkersen som ska väljas ut med. Varför måste det finnas så himla mycket för ? Blir helt knäpp av att titta på det. :) Å när tapeterna ska bestämmas klart så lär det bli ännu värre. Men men, ska nog lyckas bestämma mej :)

Nu ska jag gosa ner mej i soffan.
Ha en trevlig kväll
Kraam

Hemma..

Ja nu är jag hemma igen efter en härlig helg på västkusten :)

Ifredags så var jag i malmö för att kolla på The Baseballs tillsammans med pappa och ett par andra. Å som vanligt var det ett härligt ös på grabbarna. Kommer aldrig att tröttna på att gå på konsert med dem :) Får kolla upp när och var det är nästa gång.

Jag har itne direkt varit  malmö innan, men herregud vilken stad det är :) Det är stort ju, har aldrig tänkt på det innan. Så lilla Vetlanda kan vi ställa på torget typ :)

På lördagen så åkte jag hem till min lilla farmor. Vi drack te och pratade. Alltid lika trevligt att träffa henne :) Älskar dig farmor!!!

Sen åkte jag vidare till Halmstad och plockade upp fina Daniela. Vi åkte vidare hem till mamma för att träffa familjen, eller delar av den blev det iaf. Det var med trevligt :) Å jag fick pussa på lilla Linus (hunden).

Vi tog ett litet snabb besök hos Danielas föräldrar med innan vi avslutade kvällen med film i soffan.
Så, det har varit en mycket bra helg! Bästa på länge!

Har nu kommit hem till ett tomt hus. Ingen hemma för att möta upp mej minsann. Men, de kommer snart :) Å då ska jag pussa på alla mina älsklingar!

Ha en fortsatt trevlig söndag!
Kraam!

Hej där!

Nu har jag tagit mej den långa vägen från smålands skogar till det kala skåne :)

Ska snart fixa till mig lite och vänta på att pappa kommer hem så vi kan dra oss vidare mot malmö. The Baseballs, here we come :)

Önskar er en trevlig helg!
Kraam!

Tända ljus..

Jag älskar verkligen det här med att tända ljus. Det är så mysigt :)

Kylan har verkligen slagit till nu. Något av det tråkigaste jag vet är att behöva skrapa rutorna på bilen på morgonen. Men, det är ju bara att vänja sig!

Idag var sista dagen på praktiken. Känns väldigt sorligt! Min handledare är en helt otrolig människa, alla där inne är jätte bra. Så, det känns väldigt tråkigt att det är slut nu faktiskt. Dessa tre veckorna har bara sprungit iväg. Men, jag har låvat att komma in och hälsa på, och det blir inget svårt löfte att hålla :)

När jag hade hämtat barnen idag så kom Sofia hit med sina. Så barnen har busat sig trötta idag :) De stannade här och åt kvällsmat med. Så, nu är jag lite trötter känner jag. Men, måste plugga, så det är bara att hålla ögonen öppna :)

Imorgon så ska jag dra mej ner mot skåneland :) Ska ha en helkväll med pappan min. Vi ska återigen på konsert med The Baseballs :) Det ser jag fram emot.
 Sen på lördagen åker jag vidare till Halmstad för att spendera restrerande tid med min kära vän Daniela!
Så det kommer bli en toppen helg tror jag :)

Nu är det dags att bli lite smartare med mina böcker.
Ha en trevlig kväll!
Kraam

kiss i pottan..

Dagarna på praktiken bara srpinger iväg. Det är betyder väl att jag trivs väldigt bra, men det är samtidigt tråkigt, för den är ju snart slut. Men men, jag är välkommen att hälsa på när jag vill :)

Har en massa energi i kroppen som jag inte riktigt vet vart jag ska göra av, för jag orkar samtidigt inte göra specielt mycket. Hmm, konstigt det dära. Men, det är nog snart över :)

Isabella har nu självmant börjat be om att få kissa på pottan :) Hon hade en period innan då hon gick på pottan en del, men det rann ut i sanden då hon inte ville mer. Men nu ber hon var och varannan dag om att få kissa på pottan, å då är det så klart att hon får göra det. Det är inte alla gånger det blir något resultat, men idag kom hon och hämtade mej å sa att hon ville kissa. Hon hade helt rätt, för kiss kom det :) Duktig liten tjej! Det får ta den tiden det tar så klart att bli av med blöjan. Ser fram emot den dagen då vi kan slänga ut skötbordet :)

Nu ska jag se om jag kan lyckas plugga lite. Måste försöka att ligga lite före nu. Tycks ändå inte finnas något på TV att se. Inte för att den går före, men det är lätt att man fastnar vid den  :)

Å jag ska ju göra en magoperation om lite mindre än två veckor. Så är det någon som intreserar sig av det, så kan man läsa vad jag skriver om det här http://mygastricbypassoperation.blogg.se

Ha en trevlig kväll.
Kraam!

Måndag..

Då har ännu en måndag passerat. En dag nämre vintern. Potisitvt tänkande :)

Efter praktriksdagens slut så stannade jag till hos Ida för att ta en kopp kaffe och prata :) Tiden sprang iväg så hon och Theo följde med hem efter att jag hämtat hem min vildar.

Nu är kvällen åter kommen och jag känner mej lite trött. Men, ville gära se det ökända ikväll, så får hålla mej uppe ett tag till :)

Isabella har lite roliga tankar för sig ibland. När jag hade duschat henne idag så sa hon, som vanligt att hon har en snopp. Hon tar inte rikigt till sig när jag försöker säga att det bara är pojkar som har det. Men, efter en stund så sa hon "nä, ingen snopp mamma. Snopp är dumma". Haha, tjaa.. det kanske ligger lite sanning i det :)

Nu ska jag gosa ner mej i soffan, ska bara slänga in lite mer ved i brasan :)

Ha en trevlig kväll.
Kraam!

Förbi..

Ja, då var helgen förbi. Gick hyffsat fort ändå.
Har inte lyckats hitta någon som frivilligt ville puttsa mina fönster, så fick ta mej själv i kragen idag så det blev gjort :) å det var nödvändigt, så nu kan vi se ut igen :)
 
Vi tog oss en liten promenad under eftermiddagen med, barnen fick cykla vilket de verkligen älskar :) Vi stannade till nere hos ankorna så barnen fick hälsa på dem och leka av sig en lilla lekparken. Tycker knappt att man får kalla den för lekpark. Men vi hade det roligt iaf :)
 På vägen hem så stannade vi till i den andra lekparken så vi fick leka lite till. Tyvärr så tappade Isabella humöret, så jag fick gå hem med henne. Herregud, jag fattar inte att en sån liten kan få dessa utbrotten och sen tjura som en fem åring. Helt hopplös är hon. Men hon är ändå mammas lilla ängel :)

 Vi har kollat på sådant som vi filmat på barnen idag, hemvideo är nog den bästa filmen tror jag :) Blev verkligen påmind om hur fort tiden går dock. Barnen tycker med det är roligt att sitta och titta på det :)

 Nu är kvällen kommen å de små sover. Så det får bli lite mys i soffan med älskling nu och ladda inför sista veckan på praktiken.

 Ha en trevlig söndagskväll.
 Kraam!

Bjuder på lite bilder med


Gunga är alltid kul. Jonathan är skyddan ifall han faller med :)

Gunga tillsammans kan man med göra :)

Denna bilden är sen ett litet tag tillbaka. De är bara för söta min små
älsklingar :)

Trevlig dag..

Denna dagen bara sprang förbi. Men, då går tiden fort fram till dagen D :) Isabella var feberfri idag när hon vaknade, men hon tog sig en lång sovmorgon :) Synd bara att inte Jonathan gjorde det med, för det hade jag inte sagt nej till :)Men det var skönt att hon var frisk igen, tycker bara det är konstigt att man kan ha feber under en eftermiddag/kväll och sen är den borta igen ? Efter frukosten så gjorde vi oss klara för att åka in en sväng till "stora" staden. Vi var på jakt efter ytterkläder till barnen och hittade det vi sökte. För nu behövs det minsann lite varmare kläder, vintern är inom räckhåll. Tycker det är sjukt att man kan ta 400 kr för en liten barn jacka.. Men men, det håller dem varma iaf. Vi var inom Jem å fix med för att köpa med ett paket tak hem, snickaren ville av någon anledning se hur det ser ut och hur han ska sätta upp det. Tror att han kommer på måndag å börjar bygga, hoppas hoppas. Innan vi åkte hem så svängde vi förbi Jörgens farfar, han har ju byggt en ny stuga, så ville se hur det blev. Väldigt fint blev det, skulle kunna tänka mej en sådan stuga :) När vi kom hem så fick vi lite trevligt besök av Sofia med barn. De lekte för fullt, så mina små var trötta och orkade inte sitta uppe och titta på hela speedwayenm ikväll :) Ska nog hoppa i säng snart, för nu har den dära huvudvärken kommit på besök igen. Förhoppningsvis blir det en tur till Växsjö imorgon, men min övertalningsförmåga om att åka dit tycks tyvärr inte fungera så bra :( Ha en trevlig kväll! Kraam!

Helg igen..

Då var helgen kommen igen. Det visade sig tyvärr att lilla Isabella har feber. Hoppas att hon är piggare imorgon. Tycker verkligen inte om när barnen är sjuka, men det är väl inte så konstigt :) Mår själv inget vidare heller. Har en fruktansvärd huvudvärk. De vägrar att ge med sig. Men, det är väl en utan biverkningarna skulle jag tro. Jag och Isabella har gjort en sak idag som vi inte har gjort på väldigt länge. Vi la oss i vår säng å myste så att vi båda somnade innan :) Det var så gosigt. Hon sover ju aldrig på dagarna längre, men misstänker att det var febern som gjorde henne trött nu. Så, där låg vi och sov medans grabbarna var i stan och handlade :) Nu ska jag mysa med mina små älklingar innan det är dags för dem att sova. Sen blir det tidigt i säng för mej själv med, så jag slipper vara upp och känna hungern. Anledningen till det hittar ni här :) http://mygastricbypassoperation.blogg.se Ha en trevlig kväll och helg :) Kraam!

Ryhov

Torsdag redan, vart har jag gjort av veckan ? Men, blir inte ledsen över att tiden går fort just nu :) Idag har vi varit på Ryhov (sjukhuset i Jönköping) med Isabella. Det var en rutin kontroll på ögonmottagningen. Barn som är prematura får gå på flera sådana kontroller under sina första år. Allt var bara bra iaf. :) Jag ska snart ta mej en dusch, sen blir det sängen tidigt skulle jag tro. Är lite trötter, å sen vill jag helst slippa känna att jag är hungrig med. Om jag orkar nu ikväll så ska jag skriva ett litet inlägg i den andra bloggen, som ännu inte har kommit igång, men nu är det nog dags. :) Kommer så klart att lägga ut adressen till den här när det är gjort :) Ha nu en trevlig kväll! Kraam

starten...

Då var det måndag igen, å det har varit en lång dag. Det har visserligen varit en bra dag, det är ju roligt på praktiken :-) men jag är trött, frusen och har en huvudverk som vägrar att ge med sig. Men, det där får jag nog vänja mig vid nu. Helgen med syster har varit bra. Alltid lika tråkigt när hon åker bara :| men, vi ses ju snart igen. Nu ska jag krypa ner i sängen under täcken och filtar och hoppas på att kunna sova lite. blev ett litet och tråkigare än vanligt inlägg idag. Får bli bättre nästa gång. Har funderingar på att skapa mig en annan blogg med. En blogg som har ett mer "vettigt" innehåll. :-) mer info om det kommer. ha en trevlig kväll kraam

RSS 2.0