Jonathan flyttar in

Igår kväll så flyttade Jonathan in på sitt rum igen. Han blev glad över sitt fina rum :) Känns skönt att det är klart, eller njaa.. bara 95% klart... lite små pyssel kvar bara, men det är det ingen brådska med :)

För några dagar sedan så reste Bella sej upp själv från sittandes till stående själv :) Så duktig så. Hon ställde sej upp mot sin gåstol, å sen gick hon iväg med den. Hon har bara rest sej helt själv ett par ggr, men snart lär hon väl inte göra annat. Men hon tycker om att gå emot gåstolen. :) Gäller att passa henne bara, för hon trillar i mellanåt med.

Jonathan är sig själv helt och hållet igen nu. Känns väldigt skönt. Så på måndag ska han tillbaka till dagis. Han lär tycka att det är hur kul som helst, var ju flera veckor sedan nu.

Helt underbart väder är det ute idag. Det gillas! Tyvärr så står det en del städ på schemat idag. Och i eftermiddag får vi besök. Så tyvärr hinns det nog inte med någon promenad. I morgon blir det iaf av. Ska skaffa lite påskris tänkte jag. Blir nog att vi kanske målar lite ägg med. Får göra det nu i helgen, för nästa vecka jobbar Jörgen eftermddag, å han vill ju så klart var med när Jonathan ska måla sitt första ägg :)

Nehe, nu är det bäst att fortsätta så jag hinner med allt.

Bild på Jonathans rum kommer snart upp här med.

Ha en underbar dag!


Kramp i händerna!

Idag blev det fart på målningen. Har målat rummet tre ggr idag, känns bra. Men mina händer och handleder mår inte specielt bra. Grymt öm och svullen i dem nu. Men men, det får det vara värt :)

I morgon börjar den mer spännande delen, då horisonten och "marken" ska målas på väggen :)

Jonathan har mått betydligt bättre idag. Känns väldigt skönt. Han börjar bli hyperaktiv nu. Stackarn, inte fått vara på dagis på mer än tre veckor nu. Han ska vara hemma denna veckan med bara, sen ska han få leka gärnet med de andra barnen igen :)

Nä, nu är det dags för mej att inte sängläge. Är riktigt trött nu.

Natti natti!


Spindelnät

Ännu en dag har passerat. Idag har vi slipat rummet och grundmålat en gång. Bra att göra det, för då kommer alla småhål å så fram, ser allt då. Så just nu håller Jörgen på att spackla, förhoppningsvis det sista. Han har lite problem med hörnerna, men det ska nog gå bra :)

Annars idag har det inte hänt något specielt. Har varit i stan och handlat bara. Stannade till en jätte snabbis hos Thomas och Ida med.

Ikväll är det planerat att vi ska kolla på film, men får väl se vad klockan blir innan han är klar i rummet.

Har funderat på något som sett konstigt ut i gräset utanför vår altan. Har tyckt att det sett ut som en massa spindelväv överrallt, men tänkt att det kan det ju inte vara utan att det måste vara snön som smält väldigt konstigt. Men icke.. gick ut och tog mej en nämre titt idag och tyvärr var det en massa spindelväv.. Gissa om jag snabbt som attan var inne igen sen. usch vad det kröp över hela kroppen sen. Blää.. Jäkla djur att de ska kunna leva under snön på det viset. De flesta lär väl ha överlevt i vinter, så nu när värmen kommer så lär det ju krylla av de äckliga som djuren! Blir att hålla dörrar och fönster stängda.

Nä, nu ska jag se om jag kan hjälpa till på rummet lite så vi kan sätta på filmen.

Ha en trevlig lördagskväll!

Inlåst!

Idag ringde de tillbaka ifrån sjukhuset i Eksjö. De ringde för att höra hur allt går med Jonathan. De berättade att det "värsta" kommer för honom nu, med smärtan i halsen å så. Så vi skulle fortsätta att ge honom två till tre ggr om dagen. Problemet är att han blir så otroligt ledsen när han ska få det. Spelar ingen roll om det är flytande eller en tablett i rumpan. Så därför får vi nu spä ut det i lite yoggi. Men tyvärr känner han smaken av det och protesterar lite, men som tur är gråter han inte hysteriskt iaf. De sa även att vi inte skulle vara bland folk, utan att hålla vi ska hålla oss hemma med honom och inte heller ha hem folk. Känns väldigt tråkigt, att det skulle vara så nu i några dagar förstod jag, men inte att vi skulle hålla på i en vecka till. Men men, är de det de säger så är det väl så. Tråkigt bara, för man blir ju isolerad hemma å våra planer rubbades lite. Men men, en vecka går fort. Vi får nöja oss med lite promenader å mata ankorna :) Eller så kanske jag fuskar lite och bjuder hem ett par vänner på söndag, får se, beror ju på hur han mår med. Men just för tillfället är han väldigt pigg. Fick stoppa honom nu för han springer omkring, vilket han inte får.

För övrigt idag så har jag inskaffat färgen till Jonathans rum. Skönt att ha den hemma. Jörgen har roat sej med att slipa rummet, å nu håller han på å spacklar. I morgon blir det mer slipa, å jag ser INTE fram emot dammet. Men men. Blir bra när det är klart iaf :)

Nehe, ska fixa lite med tvätten nu och duscha Jonathan!
Ha en trevlig fredagskväll!


Jonathans rum innan. Gizmo syns i fönstret med. En bild när det är
klart kommer ju med sen :)

Så här fin blev Jörgen efter han slipat :)


Lite bilder!

Idag så verkar Jonathan att må lite bättre. Men han har såklart ont när han hostar och ska snyta sig. Hoppas det är bättre med det i morgon. Han är inte jätte stor i maten heller, men han säger till när han vill ha något så får han äta så mycket han vill ha då. Isabella är snorig och hostig som bara den, hoppas hon piggnar till snart med.

Idah har vi bara varit hemma, skönt. Jörgen har varit å fixat inne på Jonathans rum. Så nu är all tapet nere och jag har målat garderoben och lister. I morgon börjar det otroligt roliga, slipa och spackla. Usch nää, det är det tråkigaste av allt. Tur jag har Jörgen som gärna gör det så sköter jag målningen :)

I morgon ska vi/jag åka in till stan och handla lite. Sen är det bara att fortsätta med rummet i den mån det går. Passar på medans Jonathan kolla på någon film. Kalle anka är hans nya favorit :)


Isabella sitter i sin nya bilstol första gången:)


Jonathan har fått på sig sin fina rock i väntan på operation

Här sitter han några minuter innan det är dags


Efter operationen på uppvaket. En hög dos syrgas behövdes

På eftermiddagen är han ute och går med sitt dropp :)


Operationen är över!

Nu är vi hemma igen. Känns otroligt skönt att det är över. Allt gick bara bra, Jonathan var så duktig hela tiden. Han mår bra nu, men är såklart ganska så trött och lite gnällig. Men det har han full rätt till att vara. Han verkar inte ha så specielt ont heller. Mer än när han hostar så klart, viket är förståligt. Men innan ikväll efter duschen så skrek han hysteriskt och sa att han hade ont. Men efter att han fått alvedon och vi satt å gosade i soffan så lugnade det ner sej. Så vi hoppas på att han känner sig lite bättre i morgon.

Sövningen igår, det var den absolut jobbigaste upplevelsen jag har varit med om. Usch, det var så hemskt. Blir ledsen bara jag tänker på det. Bilden av hur han såg ut och rörde sig på operationsbordet kommer att spöka runt i mig länge. Man blev så otroligt maktlös, går inte att beskriva känslan. När sköterskan drog ut mer ur rumet var jag livrädd att det var sista gången jag skulle få träffa honom. Usch, vill inte vara med om det igen. Men är ändå glad att det var jag som följde med honom in. Läkare och sköterska sa till mej efteråt att han inte for illa på någon sett. Jag hade hållt mej och honom så lugn. Han var så trygg i sig själv och i situationen, som de uttryckte sej. Känns skönt, trodde inte jag skulle lyckas hålla min oro borta ifrån honom. Men tydligen så gjorde jag det :) Trots att jag skakade som ett asplöv!

När vi väl fick komma till honom på uppvaket så såg han så himla liten ut. Han blev min lilla mini bebis igen. Satt med honom i sängen å han vaknade upp ett par ggr å var ledsen och väldgit förvirrad. När han vaknade "sista" gången så fick han en glass. Så då piggnade han lite lite mer :)

Men nu är vi som sagt hemma. Känns skönt. Blev väl ca en timmes sömn inatt på sjukhuset. Så ska bli härligt att lägga sej i sin egen säng nu.
På vägen hem stannade vi till och köpte en ny damsugare. :) Riktigt bra var den, ett kanon köp!

Barnen sover nu, men Bella hostar en hel del. Hon har tyvärr åkt på en ny förkyldning. Hoppas hon med piggnar till snart.

I veckan nu så ska vi bara vara hemma tillsammans. Har skaffat oss lite jobb med. Ska bli väldigt kul. För nästa vecka så börjar vi måla Jonathans rum. Och går allt som vi vill, så är det klart nästa helg :) Han kommer att bli så glad över sitt rum sen :)

Nehe, nu ska jag hjälpa Jörgen en stund innan det är dags att söka upp kudden.

Natti!


Jag vill inte!!!

Imorgon är det dags. Å just nu känner jag en otrolig stress och panik i kroppen. Kan inte förklara det.. Men när jag nattade och la Jonathan innan så blev jag otroligt ledsen. Hade gjort vad som bara för att slippa detta i morgon. Usch!

Det bara skriker i kroppen... Jag vill inte. Finns inget som har velat mindre än detta!!!!

Vet att det inte är en jätte stor operation. Men, det är ju mitt barn som det handlar om. Jag är livrädd för sövning, har alltid varit och kommer antagligen alltid att vara det med. Å tanken på att de ska ner i halsen och skära på honom skrämmer slag på mej. Nu när det är bara några timmar ifrån så arbetar min hjärna för fullt med en massa otäcka bilder. Blir så ledsen.

Ska packa klart tills i morgon nu. Sen ska jag försöka att sova lite. Men misstänker att det inte kommer bli det lättaste.

Åter igen.. Håll tummarna för honom i morgon!!


Nu börjar det att dra ihop sej!

Ännu en helg har passerat. I fredags var det en skön dag hemma. Fick ett snabb besök av Rebecca, sen var vi i stan och handlade. I igår (lördag) så bara sprang hela dagen iväg. Vi städade och fixade lite med bilen och satte in Isabellas nya barnstol. Det var på tiden nu. Hon satt hur bra som helst i den, nu kan hon ju se ut ordentligt genom rutan med :) På eftermiddagen så var vi på kalas hos Jörgens bror. Mycket trevligt var det. Fick provsmaka ett par olika saker som hans fru hade gjort. Äkta thai mat blev det :) Mycket gott. Kan säga att hon snålar INTE på chilin :) Men gott som bara den. Tänkte försöka mej på att göra det någon dag med!

Idag så var det städ som stod på schemat. Hade en del tvätt att ta hand om med. Sen var vi ute på en härlig promenad. Lite synd att solen inte ville visa sej under tiden som vi var ute, men självklart så tittade den fram när vi var hemma igen. Thomas och Ida kom på en kopp kaffe med.

Nu sover barnen. Så otroligt tyst det blev! En skön tystnad ikväll. Själv så är jag otroligt trött, så skulle tippa på att det är min tur att gå i däck i soffan. Eller om man kanske skulle krypa ner i sängen redan nu...

I morgon så ska vi till BVC med Isabella och Jörgen ska laga ett hål i sin tand. Stackaren!

På tisdag är det dags för Jonathans operation. Börjar kännas väldigt nervöst just nu. Väldigt jobbigt. Men, han kommer att må bättre efter den iaf. Så håll tummarna nu för att det ska gå bra!!!!


En dag på stan!

Igår bestämde jag mej för att det var dags för Isabella att lära sig att ta sig fram på golvet.. Så, efter en stund lockandes med en kattleksak så började hon åla sig :) Lilla stumpan, hon käpade som bara den och blev helt överlycklig när hon lyckades :) Sen satte jag henne upp och la leksaken en bit framför henne för att se vad hon gjorde. Haha, hon drog sej framåt med händerna och åkte på rumpan. Gjorde så ett par meter, å det såg hur roligt ut som helst :) Har även upptäckt en ny tand på henne med. Kanske redan har skrivit det, men nu kom det igen iaf :)

Idag har jag, Ida och barnen varit i stan. Det var trevligt och skönt att komma hemifrån med. Inte så ofta man går på stan heller. Det ble en hel del kläder till mina två små. Så kul var det att shoppa lite :) Vi tog även en fika på stan.

Nu ikväll så går tvättmaskinen på högvarv och moppen är framme. Så nu är det dags att arbeta igen!

Ha en trevlig kväll!


Sol, sol,strålande sol!

Ännu en härlig dag med sol och ett par pluss grader. Känns så härligt. Blev "påkörd" av en fluga idag med! Det gillas, ett gott tecken på att våren är påväg :)

Idag blev det en promenad med. Stannade såklart till hos ankorna med  :) Hade sällskap av Ida och Theo idag, trevligt var det.

Annars så har jag varit lat hemma idag, inte fått något gjort typ. En maskin tvätt bara. Så det blir mer att göra i morgon. På förmiddagen ska jag in och besikta min bil. Blir spännande, men jag tror knappast att de har några anmärkningar på den. Barnen är med mej me. Kan tänka mej att Jonathan kommer tycka det är lite spännande när de hissar upp bilen. Jag är väl inte riktigt lika förtjust i att åka dit själv med dem. Men men, det kommer att gå bra. Var sugen att ta en liten tur på stan i morgon med, men det får nog bli på torsdag istället, så håll tummarna att det blir sol då med :)

Ikväll blev det 40 min på min cross trainer. Känns väldigt bra, går ju på rätt håll. Önskar bara att det kunde visa det på vågen med.. Men men, den som väntar på något gott..

Nehe, nu är det dags för en dusch, sen skulle jag gissa på att det är sängen nästa.
Natti med er!


Sol, sol,strålande sol!

Ännu en härlig dag med sol och ett par pluss grader. Känns så härligt. Blev "påkörd" av en fluga idag med! Det gillas, ett gott tecken på att våren är påväg :)

Idag blev det en promenad med. Stannade såklart till hos ankorna med  :) Hade sällskap av Ida och Theo idag, trevligt var det.

Annars så har jag varit lat hemma idag, inte fått något gjort typ. En maskin tvätt bara. Så det blir mer att göra i morgon. På förmiddagen ska jag in och besikta min bil. Blir spännande, men jag tror knappast att de har några anmärkningar på den. Barnen är med mej me. Kan tänka mej att Jonathan kommer tycka det är lite spännande när de hissar upp bilen. Jag är väl inte riktigt lika förtjust i att åka dit själv med dem. Men men, det kommer att gå bra. Var sugen att ta en liten tur på stan i morgon med, men det får nog bli på torsdag istället, så håll tummarna att det blir sol då med :)

Ikväll blev det 40 min på min cross trainer. Känns väldigt bra, går ju på rätt håll. Önskar bara att det kunde visa det på vågen med.. Men men, den som väntar på något gott..

Nehe, nu är det dags för en dusch, sen skulle jag gissa på att det är sängen nästa.
Natti med er!


Arg, Chockad, Fundersam...och lite rädd

Har haft en väldigt bra helg. I fredags hade vi en liten familje dag. Åkte in tillsammans och kollade lite på stan, handlade.. Var ute på en promenad och matade ankorna :) Ankorna borde tycka väldigt bra om oss nu, vi gav dem mat fem ggr förra veckan, plus idag :) I lördags hade vi besök här hemma av ett par vänner. Åt mat, pratade å hade det trevligt. I går tog vi en långpromenad "i" skogen. Härligt var det. Längtar verkligen tills snö och minusgraderna försvinner nu så jag kan gå på den promenaden flera ggr i veckan :) Lite roligare än att bara gå i sammhället. Vi hade sällskap av Ida, Thomas och hans föräldrar. Trevligt.

Idag var jag och barnen ute på en promanad med. Är så härligt när solen tittar fram :) Känner att man får en del extra energi. :)

Idag var jag duktig och stod på min cross trainer i 35 min :) Kändes hur bra som helst. Trodde inte att jag skulle fixa det med tanke på hur trött jag har varit hela eftermiddagen och nu på kvällen. Men det gick, utan problem. Var inte direkt trött/slut när jag klev av den heller :) Så nu är det bara att kämpa vidare. Mitt mål är att stå i en timme minst fyra ggr i veckan på den.

Läste en sak för en stund sedan som verkligen upprör mig. Ett litet barn på ca två månader har trillat ner ifrån ett skötbord. Blir så arg.. Eller inte arg kanske.. eller jo.... rädd.. väldigt bekymrad. För jag undrar hur i hela friden det gick till ?? Visst, i den åldern börjar de bli lite mer aktiva.. men inte såpass. Å är de det, då lämnar man väl inte barnet, utan har uppsikt över det hela tiden. Gud.. det bekymrar mej verkligen. Isabella ligger ju allt annat än stilla på skötbordet nu, å jag skulle inte få för mej att lämna henne själv i 10 sek äns.. det går så fort ju! Jaja, jag hoppas att lilla pojken mår bra iaf. Det är huvudsaken. Men jag lär nog ligga och klura på detta ikväll/natt...Vet ju inte vad det var som hände, å jag lär ju inte lyckas klura ut det heller.

Nehe, nu ska jag nog krypa  ner i sängen.. Har så gryyyymt ont i fötterna. Någon som har ett bra tips på hur man löser det ?? Massage kanske, smörja dem.. vet inte.. Hoppas det går över, för i morgon är det ännu en härlig promenad planerad :)

inget ärr tack!

då var det kväll igen. Dagarna springer iväg.

En förkyldning härjar runt i huset igen. Blää... vill inte ha någon. Å vill absolut inte att barnen ska ha fler nu heller.. Men men, känns ganska så oundvikligt, tyvärr. Isabella har haft feber nu i två dagar. Men idag, fram mot kvällen så var hon ganska så pigg iaf. Tror att alvedonen verkade denna gången. Skönt det. Hon har varit så extremt knäsjuk, så det har blivit matladning med en hand nu, Isabella skulle ju bara vara uppe i famnen.
Jonathan är lite snorig bara, ingen feber. Hoppas det håller sig så.

I söndags så brände jag mej på underarmen, fick kokande vatten över den och en massa ånga. Har bränt mej många ggr förr, men detta slår nog allt. Gjorde sjukt ont, länge. Fick även en del frossa på kvällen. Det svider en del fortfarande minsta lilla man rör vid det. Idag trillade en del skinn bort, så på ett ställe är huden helt borta. Hoppas det läker snart och att jag slipper ett ärr där. Så, nu har jag fått tycka lite synd om mej själv med :)

I morgon är det fredag igen, Jörgen är ledig. Det väntas eventuellt ett besök av en gammal vän till Jörgen. Ska bli trevligt :) Och på lördag är det middagsbjudning å öl här hemma som gäller. Ska med bli kul :) Bara inte Isabella eller Jonathan blir sämre.

Körde ett hårdare träningspass ikväll med. Kändes skönt, men nu är jag helt slut i kroppen och trött så jag mår illa. Kanske dags att inta sängen då.

Men en liten sak till bara. Vill bara be om ursäkt till dej. För den gången för flera år sedan när jag "omedvetet" skrämde upp dej. Var inte meningen att det skulle bli så. Har tänkt en hel del på det de senaste nu. Jag behövde hjälp, så tack för att du/ni ringde. Även om det inte blev så mycket hjälp just då i den stunden, så fick det iaf upp ögonen på mej, att jag inte kunde fortsätta på det sättet. Och jag fick känna att det fanns någon där som brydde sej. Är ju inte direkt bortskämd med den känslan. Jag hoppas att du vet vem du är, jag vet att du läser här iaf. Tack vännen!


ensamma kvällar!

Jörgen jobbar eftermiddag denna veckan. Så nu blir det ensamma kvällar igen. Blandade känslor när det gäller det. Är ju inte ensam, barnen är ju så klart här. Men nu sover de. Ska snart krypa ner i sängen å hoppas på att få sova ordentligt i natt. Ida kom på besök idag. Stannade i några timmar, så jag bjöd på middag. Trevligt med lite sällskap.

I morgon ska vi in till läkaren med Isabella och kolla upp varför hon nästan jämt är så blå och händer och fötter. Kan ha något med blodsirkulationen att göra. Hoppas så klart att det inte  är någonting. Men det ordnar sig.

Såg ett konstigt ljus sken innan. På inte så långt håll var det något som inte allt för fort åkte ifrån himlen och ner mot marken.. Kan kanske ha varit ett stjärnfall. Tyckte bara att det såg ut att vara större. Men men, mysko var det iaf.

Nehe, nu ska jag kolla lite på tv innan det är dags för sängen!

RSS 2.0