Målar dag!

Idag så slipade jag det sista. Och städa upp i rummet. Sen fick jag resten av dagen jaga slipdamm i huset. Men nu är det klart iaf.

Ikväll så målade jag första omgången i garderoberna och Jörgen tog fönstret. :) Det blev väldigt flammigt i garderoberna, Jörgen han envisades om att måla med lackfärg i dem. Den färgen som skulle vara på garderobsdörrarna bara. Men men, så det blir att måla en gång till i morgon plus att jag ska grundmåla väggarna.
Var inne och köpte färg idag. Blev två stycker jätte fina rosa färger :) Kanske bytar rum med Isabella sen ;)

Nä, nu måste jag försöka skrubba bort färgen ifrån fingrarna, det börjar att svida :(

natti natti med er!

Usch usch!

Vi började dagen med att slipa det vi spacklade igår. Usch säger jag bara, hatar verkligen spackeldamm. Det var fotspår överallt, så jag dammsugade medans Jörgen fortsatte att slipa i rummet med stängd dörr och med öppet fönster i rummet. Ändå gick jag och spottade spackel. Barnen föste jag in i andra sidan av huset, dumt att utsätta dem för det ju. När Jörgen väl var färdig så låg det ett tjockt lager med damm igen utanför dörren och i hela hallen. Så stängd dörr hjälpte inte specielt mycket. Så usch för spackeldamm. Men nu är det snart klart. Jörgen håller på att spackla lite till nu. Får hoppas att det är klart sen så det roliga kan börja. Att måla!! :) Det ser jag fram emot. Jag ska iaf börja att måla garderoberna, invändigt och utvändigt i morgon. Vi ska köpa färgen i morgon, hoppas bara att vi kan komma överrens om vilken vi ska ha med :) Men rosa ska det vara iaf :) Två olika nyanser..Det blir nog kanon.

Vi har varit på kalas hos Jörgens mormor idag med. 82 år blev hon och ändå så pigg! Kul att se :)
Nästa helg blir det kalas igen. Rebecca fyller 18. Tjohoo, den dagen då man gjorde det kommer jag ihåg. Krogen var det som gällde då :) Massa alkohol! Dagen efter var inte lika kul att minnas. Men men, vad gör man inte :) Men det är helt klart tråkigt att fylla sent på året. Känns som om man är sist med allt! 
 
Funderar på det där med att åka ner till Halmstad. Hmm.. hoppas det blir snart. Annars så kommer jag garanterat komma ner efter jul och nyår. Ska försöka åka ner själv en helg med. Vill träffa alla "gammla" vänner å så. Många år sedan man umgicks med dem. Typ Tina, Fia, Malin. Er har jag verligen saknat. Daniela är mer eller mindre den enda jag har träffat när jag varit nere och hälsat på, de gångerna som det har funnits tid till det iaf. Känns tråkigt att inte kunna träffa henne så mycket med. Men men, tyvärr blir det väl lätt så när man flyttar. Sen ska jag hinna med att träffa mina systrar med. Saknar dem som bara den. Känns så tråkigt att inte kunna träffa dem så ofta. Känns som om man missar en hel del. :(

Nähe, ska inte sitta och tänka på det nu, blir bara deprimerad av det. Bättre jag går och diskar och hjälper till med spacklingen istället.

Hejhopp!


Hatar tapeter

Igår så struntade jag i vad Jörgen sa och påbörjade renoveringen av Isabellas rum :) Har bott här i över två år och fortfarande inte gjort någon rum till "vårt". Så nu var det på tiden. Nästa rum blir Jonathans, sen arbetar vi oss vidare, sakta men säkert!
 När vi skulle börja dra loss tapeten så gick det hur smidigt som helst. Fick bort den nyaste tapeten på ca 15 min. Men sen blev det värre.. Usch vad den satt! Men nu är det klart iaf. Som tur var hade vi köpt en "tapetborttagare", ångmaskin, om det inte vore för den så skulle det säkert ta minst en vecka att få bort tapeten. Dags att slipa, spackla och sen slipa igen. Sen kommer det roligaste, att måla :) Det ska ju så klart bli rosa och fint :) Isabella kommer bli såå nöjd när det är klart. Hoppas jag.

Har inte hunnit med att göra så mycket mer: Ida och Theo var här en snabbis igår. Tvättade å städade som vanligt med. Annars så har det varit lungt.

Nähe, ska väl ta och hänga upp tvätten i maskinen nu och se till att min brasa inte slocknar :) Vill ha det varmt och gott.

Inatt ska vi ju ställa tillbaka klockan med. Usch. Vill inte. Fast skönt att det blir lite ljusare på morgonen, men gillar inte att det blir mörkare på eftermiddagen. Nej nej! Får väl längta tills första advent nu! Tycker det är så mysigt att plocka fram ljusstakarna, tomtarna och lyssna på lite julmusik. Helst så ska det ju gärna snöa då med :) Får hålla tummarna!

Hej så länge!



Så var väggarna innan vi började...Gräsligt!!!

Så, när vi nästan fått bort all tapet. Spackel och färg som saknas nu!

Nisse.. :)

Idag stod det städ på schemat igen.. Ibland känns det som om jag inte gör något annat här hemma än att städa.. Hmm..
Annars så har dagen varit ganska så lugn. Varit inne och handlat en sväng nu på kvällen å så. Gick förbi jordnötterna, salta jordnötter.. kom på att det har jag inte ätit på mååånga år, så tänkte prova en liten påse.. har nu ätit ett par stycken, och jag kan säga, att de ljuger verkligen inte när de skrver att de är saltade.. Har nog hävt i mej en liter vatten nu : )

Missade att skriva igår om vad jag menade med önsketänkande! Jo, jag pratade med mamma och hon lyckades nästan övertala mej om att åka ner till halmstad nu resten av veckan. eller ja, tills lördag iaf, för på söndag är det dags för kalas igen.. Men efter att jag funderat ett tag så beslöt jag mej för att det var bättre att vänta lite. Vi ska ju åka till G-kås nu om ett par veckor med och bensinen är ju inte den billigaste. Sen sa vi att mamma skulle komma hit till oss istället.. så när jag ringde henne på eftermiddagen så var det ingen som svarade, och då blev det önsketänkande ifrån min sida att hon var på väg hit.. men så var det inte :( Tyvärr, får ta det en annan gång. Men jag hoppas snart på att åka ner och hälsa på familj och vänner. Får ordna ett schema så jag hinner träffa alla :) Får ju inte missa pappsen och de andra i skåne heller.. :)

Jaha.. Jag och Rebecca åkte upp till stallet nu ikväll med. Jag ville se den "nya" hästen. En liten sötis var det, en liten Nisse :) Haha, tycker väl inte direkt att det var ett hästnamn kanske, men ganska gulligt ändå :) Det är nog en pigg liten rackare. En hings.. Kan bli skojj :)

Nu vet jag att det är någon som vill att jag ska komma till soffan en stund. Så det är väl bäst att lyda :)

Ha det bäst!!

Herrå

 


Isabella provade Jonathans stol i köket :)

Lilla Nisse.. En liten sötis :)

Busan visade verkligen sin bästa sida idag :)


Önsketänkande

Igår var en ganska så lugn dag. Städade av lite hemma (dammsugade, torkade golven och städade toaletterna). Känns skönt att ha det fixat. Ida och The kom på besök med.
Hade planer på att åka och rida igår med, men klockan blev för mycket så det blev inget med det. Hade tänkt åkt idag med, men är såå trött. Hade velat lägga mej för natten nu, men kanske är en aning för tidigt och sen tror jag inte att barnen klarar sej själva heller :) Så jag får nog allt hålla mej vaken ett tag till! Det är ju Grey´s Anatomi ikväll med, och det får man INTE missa :)

Igår så fick Isabella prova sin gåstol lite :) Hon tyckte nog det var spännande, för hon lugnade sig när hon hamnade i den :) Fick ju såklart inte sitta där så länge, få ju tänka på lilla ryggen :) Men det dröjer nog inte länge förns hono har full fart i den :) Sen börjar det igen med ömma hälar när hon kommer i full fart bakom en :) Ska bli kul.. (inte ont i hälarna kanske).

Idag var jag och Isabella inne på öppnaförskolan och sjöng lite :) Det var trevligt. Skönt att komma hemmifrån lite ibland :) Väl hemma igen så var det dags att elda, kallt var det.. 19 grader. Sen hämtade jag hem Jonathan. Hade tänkt att han inte skulle sova något på dagen hemma idag, men han var så trött att han däckade i soffan :) Gick inte att väcka honom igen :)

Nu har vi precis ätit lite middag. Köttbullar (eller något som skulle likna det iaf), potatis, sås och grönsaker :)  Det var smaskigt. Så nu är man lagom mätt och dåsig!

Ida, Thomas och Theo kommer på besök nu. Så bäst att jag avslutar här :)

Hejsvejs!

 




Jaha ja..

I morse var Jonathan trött, jag med för den delen. Han ville inte alls vakna. Men efter en stund kel och gos i soffan så piggnade han till. Gjorde han klar för dagis sen och lämnade honom där.
när jag var hemma igen så fixade jag med tvätten lite. Sen var det dags för Isabella att vakna och äta lite med. Sen har vi legat och gosat tillsammans tills det var dags att hämta hem Jonathan igen.

Har mått väldigt konstigt under dagen. Haft en väldigt jobbig huvudvärk igen. Börjar fundera på om man kanske skulle kolla upp det. Får se. Krävs en del för att jag ska ta mej till läkaren. Men men.

Hade velat gå och lägga mej nu, men det finns en del som måste fixas först. Ska hänga upp lite tvätt och få bukt på Jonathan. Satt och grisade vi matbordet nu, så mamma blev arg på honom. Fy på honom.

Nä, dags att göra lite nytta. Sen är det nog dags att försöka lindra det hela med ett par panodil och lite vila.

hejsvej!!


Städ inne, städ ute och Wii =)

Dagen började med dammsugaren och dammtrasan! Så nu känns det rent och fint här hemma igen! men skulle väl tro att dammsugaren och golvmoppen åker fram igen i morgon! Vill ha det rent :)

V fick lite ordning på höst städet ute idag med. Altanen är klar, utemöblerna är undanplockade. När man plockar undan det så känns det verkligen att vintern är på väg! Så snart är den riktiga kylan här. Längtar faktiskt till första advent nu. Tycker det är så mysigt att plocka fram ljusstakarna och lyssna på lite julmusik! :) Helst så ska ju den första snön komma då med! Men jag skulle tro att den kommer hit innan dess. Just nu är den ju inte långt bort, ca 4 mil.. Dags att damma av Jonathans pulka snart då :)

På eftermiddagen gick vi hem till Thomas och Ida. Vi blev bjudna på smörgåstårta och kaffe :) Det tackar vi hjärtligt för :) Det hela slutade med att jag och Ida åkte hem till mej och hämtade spel till Wii.. Trevlig trevligt var det! Thomas fick in klämmen mot slutet och lyckades vinna ett par ggr :) Tjohoo till dej :) För idas del krävs det liiiite mer träning...hehe, men det tar sej där med :) Ida satt med Theo och jag med Isabella när vi körde tillsamman, en varsin kontroll i handen, Ida på gas och broms, jag på styrning att skjuta :) Annorlunda sätt att spela på men det slutade bra! Team work :)
 Jonathan sov ingenting under dagen vilket gjorde att han somnade i vagnen innan vi ens hann utanför deras tomt :) När vi väl kom hem och pyjamasen kom på honom så var han klarvaken igen. Det är vad jag kallar powernap :) Det tar ju knappt fem min att gå hem :) Men nu har det varit lugnt på hans rum en stund så skulle väl tro att han har gått i däck :) Isabella däremot, hon är på g igen. Som alla de senaste kvällarna. Det finns inget som gör henne riktigt nöjd. Men men, hon somnar med så småning om!

Nu är det dags för soffan och en pirog!

Natti natt!!!



Jonathan var såå trött när vi kom hem :)


Theo döpas

Dagen började väldigt bra idag. Blev en aning stressigt timmen innan det var dags att gå till dopet. Jörgen jobbade, Jonathan och Isabella vill inte alls vara sammarbetsvilliga. Den ena skrek värre än den andra. Men det löste sig ändå. Brukar lyckas styra upp det rätt bra :)
 Dopet gick bara bra tycker jag. Theo var snäll :) Lite ledsen i kyrkan bara, men det har man ju tillåtelse att vara :) Hehe.. Thomas och Ida var duktiga med :) Ett stort tack till er båda :)

Vi fick ett par söta kort på Theo och Isabella tillsammans med! De sitter tillsammans i soffan :) Så söta.. De är helt klart trolovade :)

Ikväll är det speedway på tv. Sista, GP finalen idag :) Inte glad över att det är på tv, är glad för att det är den sista :) Hihi Visserligen tittar jag sällan på tv numera. Men ändå :)

Så för min del blir det väl att fördriva tiden med att kolla lite på datorn. Kan få mej ett gott skratt på youtube. Klipp ifrån parlamentet! Har kommit fram till att jag diggar Björn Gustavsson :)
Eller så kanske jag åker iväg och besöker någon.

Idag så var de och hämtade en ny häst till stallet :) Vet inte vad det är för någon, men det var en hingst iaf :) Tänkte åka upp och kolla läget i morgon. Kanske blir en liten ridtur med :)

Nähe, dags att göra lite nytta igen kanske. Fixa pyjamas på Jonathan och få honom i säng. Han bör vara väldigt trött nu då han inte har sovit någonting idag utan bara busat :)

Kramar!!!


Isabella och Theo! Theo är så stilig :) Och Isabella är söt i sin klänning :)

Smile :)

Isabella är så söt på denna bilden! Hon tycker om att bada :)


Tråkig dag..

Idag har varit en lååång dag.. Inte gjort specielt mycket.. Varit å handlat och ridit typ.. men dagen har ändå kännts som en vecka.. eller, njaa.. inte riktigt kanske..Men nästan :)

Börjar bli lite smått trött igen nu. Och den där huvudvärken kommer igen, fattar inte varför dej inte vill ge med sej.. men men.. I morgon är det dags att gå på dop :) Ska bli kul.. Lilla theo ska döpas, bli kristen.. haha ! Hm.. inte så farligt kanske :)

Nu ska jag skutta ner i soffan. Finns väl inget att se på, så det dröjer nog inte länge förns det blir vidare ner i sängen.. Såå.. natti natti!!

Mörka skogar...Inte bra!!!

Idag är det kallt, väldigt kallt....eller ja, tre minus iaf.. med det är kallt, å ändå är det bara början.
Idag har varit en ganska så lugn dag. har varit trötter. Jonathan och Isabella har inte varit på det bästa humöret heller. Allmän trötthet idag tror jag. Men nu känner jag mej pigg...så dags när kvällen är här. Men det var nog ridturen som äntligen blev av idag som gjorde susen :) Kallt var det visserligen.. Och hästskrället ville inte alls som jag/vi ville. Så jäkla tjurig. Hade vi inte varit två så hade det inte funkat att rida henne idag. Jag funderar på att hyra en egen häst. Ska bara diskutera detta med min kära sambo som lär gå i taket då. Men men, vi får se.. Blir nog inte förns till våren ändå. Men Jörgen kommer att sätta sej emot detta, det hör jag på honom nu direkt när jag nämnde det. Suck.. alltid likadant.. men han ska säker under sommaren gå på speedway flera ggr som kostar bra mycket mer.. Jaja.. strunt samma. Ridningen idag, jag och Rebecca kom nog iväg lite sent, eller så var det bara så att det blev mörkare fortare än vad vi trodde.. För jag kan låva en sak.. När det är mörkt och när man då är mitt i en tät skog, då blir det VÄLDIGT mörkt.. När Rebecca satt upp på hästen så gick jag bedvid och höll henne i foten :) haha.. tycker inte om mörka skogar.. Men det gick bra.. Vi blev inte jagade av några grisar eller av några andra djur. Vi blev inte heller skjutna av jägarna nu när älgjakten har dragit igång :)

Nu är det nog dags att dega i soffan framför tv en stund och låta tröttheten smyga sej på igen..

Ha det gött!!!



Här är lilla busan när hon knaprar på en morot :)

Jönköping

Idag bar det av till Jönköping. Jonathan skulle göra ett ultraljud av hjärtat och en ögonundersökning.
Under ultraljudet var han så snäll. Han låg tyst och stilla hela tiden. Läkaren hade satt på en nalle puh film till honom, men han tyckte att det var mer intresant att kolla på skärmen som visade hur hjärtat arbetade :) Hehe, var nog mer mamma som tyckte att nalle pus var rolig :) Det har alltid varit min disney favorit :)
 Jonathan fick mycket beröm av läkarna, de tyckte att han var så duktig :) Kul att höra. Vi får höra det ganska så ofta av folk. Känns bra! Kan vara ett tecken på att vi har gjort ett bra jobb :)
 Även synundersökningen gick bra! Han satt snällt hela tiden. Men när det var klart lät läkaren Jonathan titta på ficklampan.. hehe.. jag sa att det kan bli lite problem när hon skulle ta tillbaka den.. Mamma hade rätt :) Jonathan protesterade och skrek som en galning :) haha, blir alltid så när han har haft en ficklampa, tror det börjar bli dags att vi köper honom en egen. Tomten kanske kommer med en :) Annars så gick allt bra. Jonathan har nu skaffat sej två nya klistermärken att sätta upp :)

Isabella var med snäll hela tiden. Men nu ikväll är hon allt annat än en lycklig bebis. Men men, alla har vi dåliga dagar ibland.

På vägen till Jönköping så fanns det en del snö. Känns som om det är lite tidigt, men men. Snön är fin när den ligger. Det lyser ju upp en hel del. Det är slasket som är sååå trist. Hade varit perfekt om snö och slask bara försvann över natten :) Det hade varit toppen..

Det blev inte att jag åkte till hästen idag heller. jörgen tyckte att det var bättre att han klippte gräset sista gången för i år idag istället. Han menade på att det kan bli jobbigt att klippa när det ligger snö. Sant, men jag tror inte att det blir någon snö här inom de närmsta dagarna. Men visst, man vet aldrig!

Ikväll är det Grey´s anatomi som gäller! Väntat i en vecka nu. Helt klart den bästa serien! Eller, hmm.. vänner finns ju med..Men har nog sett hela den serien minst tio ggr :) Så kanske har blivit lite tjatigt nu. Dock så skrattar jag lika mycket ännu åt de dålig skämten :)

Nähe, nu är det dags att byta av Jörgen lite. Isabella skriker som en galning!

Hej svejs





Kyligt värre...

Jaha ja.. Dagen blev inte riktigt som planerat.. men när blir den det igentligen ?? Har iaf lyckats med en sak som jag länge har tänkt jag skulle göra... rensa och damma ur i min garderob..Hurra!!! Nu är det klart..

 Tänkte att vi skulle vara duktiga och gå ut å fixa i trädgården.. Det gjorde vi med.. I typ en haltimme.. Sen blev det för jäkla kallt.. så, det är fortfarande inte färdigt.. tänkte göra ett nytt försök till helgen :)

I morgon bär det av till Jönköping. Jonathan ska till ögonläkaren (rutin undersökning pga att han är prematur), sen ska han även göra ett ultraljud av sitt hjärta (även det en rutin undersökning då han hade ett blåsljud när han föddes).

Det är ganska så skönt att Jörgen verkligen börjar anstränga sej lite. Verkar som om han tar till sig av det jag säger till honom nu. Mer än innan iaf. Verkar som om han har förstått allvaret i det jag säger. Önskar bara att han tog det lite lugnare med alla "våra" planer några år framåt. (alltså, han planerar för fullt om vad vi ska göra om typ 2-5 år) Jag vet ju fortfarande inte hur det kommer bli och när han då planerar på det sättet så blir jag lite "instängd", eller vad man nu ska kalla det. Jag måste få lite tid att tänka klart å så. Vill inte göra något förhastat. Vi har ju dock två barn tillsammans, hus, bil.. hmm.. rubbet.. Men hade vi inte haft barn tillsammans så är jag gasnka så övertygad om att jag hade varit tillbaka på hemmaplan. Only time will tell...

Dåligt samvete, skulle ha åkt till busan (hästen) idag.. Men det blev inte. Och i morgon så verkar det inte bli tid till det heller. Men på torsdag.. så jäkla :) I morgon får det bli ett pass på min cross trainer istället.. Idag är jag för lat för det..

Nähe, nu är det dags för soffan en sväng, sedan vidare in i sängen..

Natti natt 

RSS 2.0